Futbol

"Ligler ertelensin"

05 Nisan 2015 Pazar 19:44 - Son Güncelleme 05 Nisan 2015 Pazar 22:11

Hamza Hamzaoğlu "Daha kolay olmasını bekliyorduk ama yine sıkıntı yaşadık"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'u 4-2 yendikleri maçta düşündüklerinden zor bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, karşılaşmaya coşkulu başladıklarını, taraftarlarının da tribünlerin büyük bölümünü doldurduğunu belirterek, "Daha kolay olmasını bekliyorduk ama attığımız 3 golden sonra 2 gol yedik. Yine bir sıkıntı yaşadık ancak sonuçta 4-2'lik bir skorla maçı bitirmesini bildik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Oynadıkları cesaretli oyundan dolayı Kardemir Karabükspor'u da tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Orta sahada yaşadıkları sorunlar belirtilip, sakatlığı bulunan Melo'nun yokluğunu hissedip etmediklerine yönelik bir soru üzerine Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Melo önemli bir oyuncu. Melo'yu aramaktan ziyade orada biraz daha dengeli davranmamız lazım. Herkes hücuma giderse olmaz. Biz oyuncularımızla bunu konuştuk. Futbolun adaleti enteresandır, biraz gevşediğiniz anda hemen hesabı keser. Biz de bunları yaşıyoruz. Bunların üzerinde duruyoruz ama biraz daha katı durmamız gerekecek."

Hamza Hamzaoğlu, Sneijder ve Yasin Öztekin'in sol kanatta iyi bir uyum içinde olduklarını vurgulayarak, "İkisi sol tarafta güzel organizasyonları geliştiriyorlar, göze hoş gelen bir oyun da ortaya çıkıyor. Zaman zaman yer değiştirmeyi düşünüyorum. Yasin'i sağa, Bruma'yı sola çekmeyi düşünüyorum. Bugün yapacağımız sırada golleri yedik. Sneijder ile Yasin'in uyumlu oldukları da bir gerçek. Durduk yere bozmanın anlamı yok" değerlendirmesinde bulundu.

Pandev ve Dzemaili ile ilgili bir problemlerinin olmadığını dile getiren Hamzaoğlu, "Oynadıkları mevkide benim beklentilerime cevap verecek durumda değiller. Ya biraz zaman alacak ya da onları doğru bir şekilde oynatacağımız modelin olması lazım. Ancak şu anda öyle bir oyun oynama şansımız yok. Zaten antrenmanlarda çalışıyorlar, bir sıkıntımız yok. Umut'ta bir sorun olsaydı Pandev'i oyuna alırdık. Şu anda onların bir adım önünde olduğu için diğer oyuncuları tercih ediyoruz" diye konuştu.

"Liglerin ertelenmesi gerekiyorsa ertelensin"

Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe Futbol Takımı otobüsüne yapılan silahlı saldırıya çok üzüldüklerini belirterek, konuyla ilgili gereken bütün adımların atılmasını istediklerini söyledi.

Saldırıyı sadece Fenerbahçe'ye değil, Türk futbolu ve sporuna yapılmış olarak gördüğünü anlatan Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah altından düşündüğümüz kadar kötü şeyler çıkmaz. Çok üzüldük. Allah korusun eğer araba durdurulmasaydı çok daha acı bir tabloyla karşı karşıya kalabilirdik. Bugün o acı tabloyu yaşamıyorsak bunu görmezden gelmememiz lazım. Liglerin ertelenmesi gerekiyorsa ertelensin, durdurulsun. Ne gerekiyorsa yapılsın. Bu olaylara bir son vermek lazım. Bunun asıl sebeplerine inmek gerekiyor. Bugüne kadar yapılanlar, konuşulanlar, söylemler... Bizim burada söylediğimiz her şeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Herkes bizim söylediğimiz şeyi, istediğimiz gibi anlayamayabiliyor. Özeleştirimizi çok iyi yapmamız gerekiyor. Bazen bu tür kötü olaylar doğru düşünürsek birleştirici de olabilir. Kaostan, kavgadan, şiddetten uzaklaşıp artık birbirimize sevgi ve saygıyla yaklaşmamız lazım. Kötü bir olay, inşallah bundan iyi şekilde çıkarız."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz