Futbol

''Maç boyunca hakem baskısını hissettik''

28 Aralık 2015 Pazartesi 23:02 - Son Güncelleme 28 Aralık 2015 Pazartesi 21:08

Okan Buruk, Fenerbahçe maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'in 17. hafta maçında Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Okan Buruk, karşılaşmada planladıkları gibi oynayamadıklarını söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Okan Buruk, farklı kurgular planlayarak maça çıktıklarını belirterek, "Rakibin önde oynayacağını biliyorduk ve hızlı hücumlarda çok pozisyona gireceğimizi düşünüyorduk. İstediğimiz gibi olmadı. Top yapmakta, üçüncü bölgeye geçmekte zorlandık" dedi.

Daha iyi pas yapmaları gerektiğine dikkati çeken Buruk, "Hep kaliteli oyuncularımız olduğunu söylüyorduk ama sahaya çıktığımız zaman bunu göremedik. Daha iyi olmak zorundayız. Biz bu güveni oyuncularımıza verdiğimizi düşünüyorduk ama oyun içinde bu güven eksikliğini hissettik. Özellikle hücum hattında eksiklerimiz var ve seçeneğimiz çok yok. Ara transferde hücum hattını güçlendireceğiz" diye konuştu.

"Maçın genelinde hakem baskısını hissettik"

Elde ettiği galibiyet nedeniyle Fenerbahçe'yi kutlayan genç teknik adam, "Maçın genelinde hakem baskısını hissettik" ifadesini kullandı.

Yedikleri ikinci gol öncesinde topun dışarı çıkmamasına rağmen korner kararı verildiğini savunan Buruk, "Bunlar alışık olduğumuz şeyler. Büyük takımların statlarına gittiğimizde hakemler etkileniyor ve biraz da korkuyor. Bunları bilerek geliyoruz. Bizi üzen bir durum ancak yenilgimizi de buna bağlamıyoruz. Belki orada aut kararı verilse golü yemeyeceğiz. Maalesef hep aynı şeyleri konuşuyoruz. Türkiye'nin gerçeğini yaşamak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezon hatalı hakem kararlarının çok fazla gündeme geldiğinin aktarılması üzerine Okan Buruk, şunları kaydetti:

"Hakem hatasını en çok çeken takımlardan biriyiz. Her hafta yaşıyoruz. Cesur olmaları gerekiyor, korkacak bir şey yok. Bizim stadımızda korkmuyorlar mesela. Lehimize penaltı oluyor, verilmiyor. Bize rahatça kırmızı kart çıkarabiliyorlar. Korkularla sahaya çıkıyorlar. Geçen hafta da aynı şekilde, ölüm kalım maçımızda bir penaltımız verilmedi, bir pozisyonumuz ofsayt diye kesildi. Ben de sporun içindeyim ve en iyisini yapmak istiyorum ancak bazen yapamıyorum. Yapamayanların elenmesi lazım. Biz hep aynı hakemlerin döndüğünü görüyoruz. Hata yapan da cezasını çekmeli. Çıkmayan topu nasıl korner verirsiniz. Çok büyük hata. Bir başka pozisyonda önce korner veriyor, takım atış için öne çıkıyor, sonra kararını aut olarak değiştiriyor. Hemen sonrasında da oyunu başlatıyor. O zaman oyuncuların yerine geçmesini beklersiniz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz