Futbol

Mancini'nin Burak Yılmaz planı

31 Ekim 2013 Perşembe 11:57 - Son Güncelleme 31 Ekim 2013 Perşembe 12:04

Mancini, Burak’a Fransız yıldızı örnek gösterip, onun gibi oynayacağını söyledi.

Roberto Mancini’nin gelişi sarı-kırmızılılardaki oyun sistemini değiştirmekten ziyade oyuncuların da durumlarında yeniliklere yol açtı. Bu isimler arasında en çarpıcı farklılık ise Burak Yılmaz’da yaşanıyor. Bu değişimin sebebi ise Mancini’nin oyuncusunu yeni sisteme adapte etmek için mevkisini değiştirmesini. İtalyan teknik adam, milli oyuncu ile geçen haftalarda yaptığı bir görüşmede bundan sonrda sahaya tek forvet olarak Drogba ile çıkacağını ve kendisini Thierry Henry modelinde kanatlara yakın oynatacağını belirterek kafasındakileri aktardı.

Fransız oyuncunun Arsenal’e transferinin ardından Arsene Wenger’in kendisini dönem dönem kanatlarda bile kullandığını ve Henry’nin de dünya çapında bir yıldıza dönüştüğünü vurgulayan Mancini, yeni planını anlattı. “Sen sırtı dönük olarak oynayabilen bir forvet değilsin. Yüzün kaleye dönükken daha başarılısın. Bunu daha iyi kullanmamız gerekiyor. Sende o potansiyal var. Bundan sonra seni hem sağ hem de sol çizgiye yakın bir şekilde oynatacağım. Aynı Henry gibi” ifadelerini kullanan Mancini özel çalışmalarla oyuncusuna yeni bir kimlik kazandırmaya başladı.

Program hazır
Burak Yılmaz’ın da olumlu yaklaştığı ve hocasının her dediğine kulak kabarttığı öğrenilirken İtalyan teknik adam da özel bir program hazırlattı. Her maçta koşu mesafesi daha da artan ve asist yönünden geçmişe göre daha fazla katkı yapan Burak kendisi için Mancini’nin kurmayları tarafından hazırlanan programlara da harfiyen uyuyor.

Ofsayta düşmek yasak!
Burak Yılmaz’ın taraftara saç baş yoldurduğu zamanlar çoğunlukla gol atamadığı değil ofsaytta kaldığı anlar.. Ancak milli oyuncu Mancini ile birlikte bu sorunun da üstesinden gelmek için yoğun çaba sarfediyor. İtalyan hoca oyuncusuna bu konuda da çalışmalar yaptırırken bu problem de yavaş yavaş azalıyor. Mancini’nin ilk maçı olan Akhisar’da 5 kez ofsayta takılan Burak, Karabük’te 4, Kayseri’de 2 ve Kopenhag maçında ise 1 kez ofsayta takıldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz