Futbol

Mancini'nin hayatı kitap oldu

12 Ekim 2013 Cumartesi 12:37 - Son Güncelleme 12 Ekim 2013 Cumartesi 12:42

Galatasaray'ın İtalyan çalıştırıcısının yaşadığı ilginç olaylar kitaplaştırıldı.

Fatih Terim’in gönderilmesinin ardından G.Saray’da Teknik Direktörlüğe getirilen Mancini’nin, dini inançları ve M.City’deki şampiyonluk döneminde yaşadığı ilginç olaylar kitap oldu.

Ünlü İtalyan yazar Paolo Brosio, “Meryem Ana Sahaya Çıktı” kitabında, Mancini’nin Katolikler tarafından kutsal mekan olarak görülen Bosna Hersek’teki Medjugorje’yi ve bu 6 kişinin arasında yer alan Vicka İvankoviç Mijatoviç’i ziyaret etmesi sonrası yaşadığı sıradışı olayları kaleme aldı.

OLAY 1: Nikica Jelavic tesadüfü

Mancini, Medjugorjeli golcü Jelavic ile restaurantta karşılaştı. Mancini’nin, Everton’ın yıldız ismine o gün “ManU’ya karşı goller atmalısın” dediği ifade edildi. 4-4 biten maçta Jelavic tam iki gol atarak City’nin önünü açtı.

OLAY 2: 5 dakikalık bir mucize 

Diğer olay ise son hafta gerçekleşir. Mayıs 2013’te uzatma dakikalarında kazanması gereken M.City, QPR karşısında 2-1 gerideyken, ManU da Sunderland karşısında 1-0 öndedir. 5 dakikalık uzatmada City’nin 2 golle şampiyonluğa ulaşması kitapta, “Gerçekleşmeyecek bir olay gerçekleşti” diye ön plana çıkarılır. Mancini o maçı “Meryem Ana’nın en güzel günlerinden biri olan bayramdı” diye anlatır. Mancini, “Yardımcım Du-Que de biliyordu ki Meryem bize yardım etti. Tanrı’ya dua edenlere yardım edildiğine ikna oldum” sözleri kitapta yer aldı.

OLAY 3: Bunları yapan Meryem Ana 

Mancini, Mart’ta Medju-gorje’yi ziyaret öncesinde de Vicka İvankovic-Mijatovic’i rüyasında gördüğünü ifade ediyor. O rüyasını da şöyle anlatıyor: “Birkaç insan ile bir odadaydım ve Vicka’nın silüeti benimleydi. Gülümseyip, gözlerimin içine bakıp, bana doğru yürüdü. Sonra alnımdan öptü. Hayatımda daha önce görmediğim birinin teması ile bir sarsıntı yaşadım. Bir köşeye oturduk. Vicka bana ‘Bunların hepsini yapan Meryem Ana. Biz ona kalbimizi açarız ve o da bize ne yapılması gerektiğini söyler’ dedi.” 

(Eurosport)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz