Futbol

M.Başakşehir-Ç.Rize maçının sonrası

21 Kasım 2016 Pazartesi 23:33 - Son Güncelleme 21 Kasım 2016 Pazartesi 20:37

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı ile Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman, 90 dakikayı değerlendirdi.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında 2-1 kazandıkları Çaykur Rizespor maçında, son dakikada buldukları golle 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Avcı, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya hızlı başladıklarını belirtti.

Maçın başında net pozisyonlar bulduklarını anlatan Avcı, şöyle devam etti:

"İlk yarıda fizik kalitesi yüksek, atletik oyunculardan kurulu, bize alan vermemeye çalışan bir takıma karşı 3 net pozisyon bulduk. Rakibin de 3 net pozisyonu vardı. Biz böyle pozisyon veren dağınık görüntüsü olan bir takım değildik. Topa sahip olduk ama ikinci yarı itibarıyla rakip kenarları kapatınca hareketsiz kaldık. İkinci yarı daha kısır bir maç oldu. Rakibin 86'da girdiği bir pozisyon var. Çaykur Rizespor, duran toplardan 6 gol yemişti. Buna çalıştık ama son dakikada karambolden de olsa duran toptan golü bulduk. 11 haftada 9 galibiyet, 2 beraberliğimiz var. Ligde iki sallantılı maçımız var. Gaziantepspor ve Çaykur Rizespor karşısında sallandık ama kazandık. Büyürken böyle maçları kazanmak önemlidir. Çaykur Rizespor, buradan puan ya da 3 puan alabilirdi."

Abdullah Avcı, şampiyonluktan kesinlikle söz etmediklerinin altını çizerek, "Şampiyonluk bir sonuçtur. Hafta hafta bakıyoruz, ilk yarı bittiğinde nerede olacağız, ondan sonra bu yol haritası nereye çıkacak, ona göre değerlendirmemiz lazım. Yarın bu maçı kapatıp, Beşiktaş maçına hazırlanacağız. Hiçbir kaygımız yok. Vodafone Arena'ya lider gidiyoruz. Vodafone Arena'da daha iyi organize olmuş bir takım seyrettirmek istiyoruz. Şimdilik şampiyonluk lafını söylemek bizim için çok yorucu olur." ifadelerini kullandı.

- Çaykur Rizespor cephesi

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, kazanabilecekleri bir maçtan mağlup ayrıldıklarını söyledi.

Medipol Başakşehir gibi önemli bir takıma karşı çok iyi mücadele ettiklerini vurgulayan Karaman, şöyle konuştu:

"Son dakikalarda şanssız bir gol yedik. Maçın 90 dakikasına baktığımızda her iki tarafa da oyun gidebilirdi. İlk yarıda iki tane çok net hata yaptık, 2-0 geriye düşebilirdik. Daha sonra mükemmel bir gol attık. Ardından Emre'nin golü geldi. Emre'nin golünden önce faul var mıydı, bilmiyorum. İkinci yarı özellikle Medipol Başakşehir iki oyuncu değiştirince oyunun orta sahadaki tüm üstünlüğü bize geçti. Üç puanı kaçırdık diye üzülürken 3 puanı verdik. Son bölümünde yakaladığımız net fırsatı kullanamadık. Burada oyuncu kalitesi önemli. Medipol Başakşehir'in deneyimli oyuncuları var. Yeni bir takımız, oyuncularım ligin en fazla gol atan, en az gol yiyen lider takımına karşı, karakterli, rakibe karşılık veren bir oyun ortaya koydu. Son dakikada mağlup olmak üzüntü verici. Maçın hakkı beraberlikti ama futbol bu. Rakibimizi tebrik ediyoruz, biz işimize bakacağız."

Karaman, devre arasında yapabilecekleri iki kaliteli oyuncu takviyesiyle çok daha etkili bir takım haline geleceklerini, sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz