Futbol

Mehmet Aurelio o iki maçı unutamıyor

29 Mayıs 2020 Cuma 11:51 - Son Güncelleme 29 Mayıs 2020 Cuma 17:34

Fenerbahçe A takımının teknik ekibinde göreve getirilen Mehmet Aurelio, "Evime döndüğüm için mutluyum. Fenerbahçe kariyerimde en mutlu olduğum kulüp" dedi. 42 yaşındaki futbol adamı, kariyerinde unutamadığı maçları da anlattı.

2003-2008 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen ve sarı-lacivertli ekibin futbol A takımının teknik ekibinde göreve getirilen Mehmet Aurelio, Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.

Aurelio; dönüş hikayesini, koronavirüs salgını gündemini ve bu süreçte yapılan hazırlıklar hakkında değerlendirmeler yaptı.

 "Eski zamanda yaşadığımız mutlulukları tekrar yaşayacağız”

Sarı-lacivertli camiaya döndüğü için çok mutlu olduğunu belirterek sözlerine başlayan Aurelio, “Ortam mükemmel. Teknik ekip ve oyuncular bana çok destek oluyorlar, hepsine teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. Taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum, sosyal medyadan çok fazla mesaj gönderiyorlar. Evime döndüğüm için mutluyum. Eski zamanda yaşadığımız mutlulukları tekrar yaşayacağız.” dedi.

"Fenerbahçe benim bugüne kadar en mutlu olduğum benim için en önemli kulüp"

Aurelio, geri dönüş hikayesini ise “Gerçekten benim için çok önemi bir gelişmeydi. 2003 senesinde Fenerbahçe’ye geldim ve burada 5 sezon geçirdim. Burada çok mutluydum. Fenerbahçe benim bugüne kadar en mutlu olduğum benim için en önemli kulüp. Hala kalbimde yaşadığım mutlulukları, şampiyonlukları ve güzel anları her zaman sakladım. Şimdi buraya geri dönmek nasip oldu. Benim için büyük mutluluk. Çok çalışıp eski mutluluklara tekrar kavuşmak istiyoruz.” sözleriyle anlattı.

"İnşallah Türkiye Kupası’nda şampiyonluk yaşayacağız”

Mehmet Aurelio, Fenerbahçe ile ilgili gözlemlerini şu sözlerle aktardı:

“Durum çok iyi. Uzun zamandır evden antrenman yapıyorlar. Kampta da çok çalışıyorlar. 12 Haziran’da lig tekrar başlayacak ve onlar daha yüksek tempoda oynayacak. Trabzonspor’la Türkiye Kupası yarı finalinde oynayacağımız çok önemli bir maç var. İnşallah Türkiye Kupası’nda şampiyonluk yaşayacağız.” 

Futbolcuların bu süreçteki performanslarının gidişatıyla ilgiliyse Aurelio, “Gerçekten evden video konferans üzerinden antrenman yaptıkları dönemde zaten takım çok iyi bir şekilde çalışmış. Şimdi sahada daha çok toplu ve fizik üzerine idmanlar yapılıyor. Herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Herkes özverili şekilde çalışıyor. Takımın amacı her geçen gün fizik-kondisyon anlamında daha iyiye gidip ligin tekrar başladığı zaman hazır olabilmek.” değerlendirmesini yaptı.

"Volkan Ballı, Kaptan Emre, Volkan Demirel..."

Teknik heyette yer alan isimleri tanıyor oluşunun büyük bir avantaj olduğuna vurgu yapan Aurelio, şunları dile getirdi: 

“Hepsi benim eski arkadaşlarım. Volkan Ballı, Kaptan Emre, Volkan Demirel…Ben çok mutluyum çünkü onlarla Fenerbahçe’de tekrar çalışıyorum. Onları çok seviyorum. İnşallah tekrar güzel şeyler yaşayacağız.”

Pandemi süreciyle ilgili düşüncelerini de paylaşan Mehmet Aurelio, “Tabii ki herkes için çok zor bir dönem. Hepimiz çok üzülüyoruz çünkü çok fazla insan hayatını kaybetti. Hem futbolcular hem de teknik ekip içinde bulunduğumuz bu zor dönemden dolayı çok üzgünüz. Yapmamız gereken şey dua etmek, inançlı olmak, sağlıklı günlere tekrar kavuşabilmemiz için dua etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

"Özellikle genç oyunculara yardım etmeye çalışıyorum"

Tecrübeleriyle birlikte oyunculara yardımcı olmak istediğini belirten Aurelio, “Güzel zamanlar yaşadık. O zamanlar geride kaldı ve şimdi başka bir görevdeyim. Şimdi daha farklı bir şekilde yardım etme imkanı elde ettim. Diğer oyunculara, özellikle genç oyunculara yardım etmeye çalışıyorum. Bizim için en önemli şey birlik olmak. Benim de oynadığım dönemde birliktelikle birlikte çok güçlü bir takımdık.” şeklinde konuştu.

"Jailson ve Gustavo müthiş karakterler"

Sar-lacivertli ekibin Brezilyalı oyuncuları Luiz Gustavo ve Jailson’la ilgiliyse Aurelio, “Jailson ve Gustavo müthiş karakterler. Daha yakın muhabbet ediyoruz. Çok iyi oyuncular. Fenerbahçe’ye nasıl daha iyi katkı sağlayabilirler bunu konuşuyoruz sürekli. Daha da iyi katkılar sağlayacaklar. Onlar burada olduğu için çok mutluyum. İnşallah uzun yıllar boyunca Fenerbahçe’ye çok fazla yardım ederler.” ifadelerini kullandı.

“Bence Brezilya insanları ile Türkler çok benzer"

Brezilyalıların hızlı adaptasyon sağlamaları ve iyi performans sergilemelerini ise Brezilyalılar ile Türklerin benzerliğine bağlayan Aurelio, “Bence Brezilya insanları ile Türkler çok benzer. Çok sıcak insanlar. İyi anlaşıyorlar. Hemen adaptasyon sağlayabiliyorlar.” dedi.

"Chelsea ve Çek Cumhuriyeti maçlarını unutamıyorum"

Fenerbahçe forması giydiği Chelsea maçını ve Türkiye A Milli Takımı forması giydiği Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını unutmadığını kaydeden Mehmet Aurelio, o karşılaşmaları şu sözlerle anlattı:

“Chelsea ile oynadığımız ilk maçı hatırlıyorum. Kadıköy’de 2-1 kazandık. Her zaman hatıramdadır. Harika atmosfer vardı. Milli takımda da Çek Cumhuriyeti maçını her zaman hatırlıyorum. 2-0 geriden 3-2 çevirmiştik maçı. Çok güzel bir karşılaşmaydı, orada da harika atmosfer vardı.”

"Türkiye benim ikinci vatanım"

Türk insanını çok sevdiğini, İstanbul’da yaşadığını belirten ve Türkiye için "ikinci vatanım" diyen Aurelio, sözlerini; “Ben her zaman duygularımla konuşuyorum. Buraya geldiğim zaman ‘evime döndüm’ diyorum. Çünkü burası kulüp kariyerimde oynamaktan en çok mutlu olduğum yer. Tanrı isterse ve çok çalışırsak oyunculuk zamanında elde ettiğim gibi çok büyük mutluluklar elde edebileceğimizi düşünüyorum.” ifadeleriyle tamamladı.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz