Futbol

Mersin'de maçın ardından

03 Ekim 2014 Cuma 23:28 - Son Güncelleme 03 Ekim 2014 Cuma 23:31

Çalımbay: "İyi bir galibiyet aldık" Güneş: "Hakemlere hiç güvenmiyorum."

Spor Toto Süper Lig'de kendi sahasında Bursaspor'u 2-1 yenen Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Rıza Çalımbay, iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Çalımbay, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçın zor olacağını bildiklerini ama takımının iyi bir oyun çıkardığını belirtti.

Maçın sonuna kadar mücadeleden kopmadıklarını ifade eden Çalımbay, "Ama bu şunu gösterdi ki düdük çalmadan maç bitmiyor, son saniyede gol yedik. İkinci yarı Bursaspor'un baskı kuracağını biliyorduk öyle de oldu. Kontra ataklardan birini değerlendirebildik, sonuçta iyi bir galibiyet aldık" dedi.

Rıza Çalımbay, bir galibiyetle her şeyin sonlanmadığını, istikrarlı şekilde devam etmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Yeni bir takımız, eksiklerimiz var. Lig arasında onları değerlendirirsek sorun olmaz. Hafta arasındaki basın toplantısında da söylediğim gibi, herkes sorumluluğunu yerine getirirse, o zaman iyi bir sezon geçiririz" değerlendirmesinde bulundu.

- Bursaspor cephesi

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de Mersin İdmanyurdu'nun, sahayı, seyirciyi ve hakemi iyi kullandığını dile getirerek, "Saha zemininde ilk yarı sıkıntı çektik, pas kayıpları yaşadık onlar da kullandı. Takımımız sertliğe karşılık veremedi veya direnemedi. İkinci yarı oyuna hakimdik, kazanmamız gereken pozisyonları yakaladık ama kullanamadık. Kaybetmeyi hak ettiğimizi düşünmüyorum. Taraftarın, hakem üzerindeki etkisini yenemedik" ifadelerini kullandı.

Hakem hatalarından yakınan Güneş, şunları kaydetti:

"Ben Türkiye'ye neden yabancı hakemlerin gelmediğini anlayamıyorum. Bu zamana kadar her konuda, yabancı antrenör, yabancı oyuncu, yabancı çalıştırıcı ve idareciler geliyor ama hakem niye gelmiyor. Anlayamıyorum çünkü güvenmiyorum hakemlere, özellikle söylüyorum hiç güvenmiyorum. Hakem, attığımız golü de bana göre, saatine baktı son dakika diye gol verdi, belki de faul verecekti çünkü o kadar dengesiz fauller verdi ki bizim oyuncularımız onun verdiği fauller yüzünden kart gördü. İtiraz etmemesi gerekiyordu bizim de eksiğimiz o."

Bugünkü oyunlarıyla kaybetmeyi hak etmediklerini söyleyen Güneş, şöyle devam etti:

"Saha şartlarıyla hakem yanlışlıklarıyla zaten ben de maç almayı istemem. Bugün maalesef kaybettik .Gol becerisinde sıkıntımız var, top kayıplarımız var, bunlar kendi eksikliklerimiz. Hücuma gittiğimiz zaman dönen toplarda bazen savunmada eksik yakalandığımızda pozisyon veriyoruz ama bu bütün maç boyunca bakıldığında bizim takımın, rakip takımdan daha düşük bir takım olduğunu göstermez. Biz iyi bir takımız."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz