Futbol

Mesut Özil'in imza töreninden renkli anlar

27 Ocak 2021 Çarşamba 18:40 - Son Güncelleme 27 Ocak 2021 Çarşamba 23:25  |  Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mesut Özil'in imza töreni renkli görüntülere sahne oldu. İşte görkemli törenden yansıyanlar...

Fenerbahçe, Mesut Özil için görkemli bir imza töreni düzenledi.

Yıldız oyuncu için Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan törene Başkan Ali Koç, Sportif Direktör Emre Belözoğlu, teknik direktör Erol Bulut, Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük ve kongre üyeleri katıldı.

Basından törene büyük ilgi

Yerli ve yabancı basın mensupları da imza törenine büyük ilgi gösterdi.

Mesut Özil'in mutluluğu

Bu önemli güne ailesiyle birlikte katılan Mesut Özil, oldukça mutlu gözüküyordu. Mesut için hazırlanan platformun arkasında “Boğazın en şanlı, görkemli ve cesur spor kulübü” yazıyor olması dikkat çekti.

Transfer hikayesinin başlangıcı

Tanıtım töreninde ilk sözü Başkan Ali Koç aldı. Koç, bu hikayenin başlangıcını yıldız 10 numaranın düğünü olduğunu belirtti. Ali Koç, o zaman tanışmadıkları için düğüne davetli olmadığını gülerek dile getirdi. Sarı-lacivertli kulübün başkanı, Mesut Özil’in Fenerbahçe formasını giyme fikrini ortaya atan ilk ismin ise Acun Ilıcalı olduğunu açıkladı.

Ali Koç, bu fikrin hayata geçmesi için de Acun Ilıcalı’nın gerek maddi gerekse de manevi büyük destek verdiğini söyledi.

Ali Koç: "Arsene Wenger ile Mesut hakkında görüştüm"

Fenerbahçe Başkanı, Mesut Özil transferinin perde arkasını da anlattı. Transferin duyulmaması için ayrı ayrı zamanlarda Londra gittiklerini belirten Ali Koç, Arsene Wenger ile Mesut hakkında görüştüğünü dile getirdi.

Mesut ile ilk görüşmenin Arsenal’in bir çok büyük transferini bitirdiği evde yapıldığını söyleyen Ali Koç, yıldız oyuncunun maddi konuları sorun etmeyeceğini belirtmesinin her şeyi hızlandırdığını vurguladı.

Belözoğlu: "Mesut Özil, memleketine bağlılığıyla tüm gençlere örnek bir karakter"

Başkandan sonra söz alan Emre Belözoğlu ise Mesut Özil’in memleketine bağlılığıyla tüm gençlere örnek bir karakter olduğunu kaydetti.

Mesut Özil’e söz verilmeden önce ekrana, yıldız oyuncunun hemşehrileri getirildi. Zonguldak’ın giden Fenerbahçe TV ekibi, Devreklilere Mesut Özil’i sordu. Ortak yanıt, o hep bizden biriydi.

“Fenerbahçe için bir rüyaydı, benim için bir hayaldi"

Belözoğlu'ndan sonra sözü yıldız oyuncu aldı. Mesut Özil'in ilk cümleleri, “Fenerbahçe için bir rüyaydı, benim için bir hayaldi. İki taraf için de artık bu bağlantı olacak. Gerçekten çok mutluyum” oldu.

Mesut’un, tüm basın toplantısını Türkçe yapması da dikkatlerden kaçmadı.

Basın toplantısında soru cevap kısmına zoom üzerinden interaktif katılan taraftarla başlandı. Taraftarın yaşadığı mutluluk, yüzlerinden okunuyordu. Online soru soranlar arasında Fenerbahçe efsanesi Can Bartu’nun kızı Gülfer hanım da vardı.

"En beğendiğim oyuncu Pelkas"

Mesut Özil, gelen bir soru üzerine takımdaki en beğendiği oyuncunun Pelkas olduğunu söyledi.

"Alex ve Emre Belözoğlu ile forma giymek isterdim"

Mesut, beraber forma giymek istediği isimlerinse Alex ve Emre Belözoğlu olduğunu belirtti.

Gazeteci Cüneyt Kaşeler’in güldüren twiti

Gazeteci Cüneyt Kaşeler’in daha önce attığı “Mesut Özil transferi gerçekleşirse basın toplantısına ateşteyim ateşte şarkısıyla başlarım” twiti eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu.

Kaşeler'den şarkıyı söylemesini isteyen Koç, "Belki O Ses Türkiye’ye yarışmasına katılırsın" esprisini yaptı.

Bundesliga’ya dönme ihtimalinin olmadığını ifade eden Mesut Özil, Almanya Milli Takım defterinin de kendisi için kapandığını söyledi.

Basın toplantısında duygusal anlar da yaşandı

Basın toplantısının sonuna doğru iki yıl önce yaşanan duygusal anlar ekranlara yansıtıldı. Fenerbahçeli ikizler Yağız ve Kuzey’in, 2019 yılında Mesut Özil’e yazdığı mektubun hikayesi yayınlanan videonun konusuydu.

10 yaşındaki ikizler, mektubunda yıldız oyuncuyu Fenerbahçe’de oynamaya davet ediyordu. Yağız ve Kuzey’in istediği, 2 yıl sonra gerçekleşti.

 Özil, 67 numaralı formasıyla buluştu

Fenerbahçeli ikizler, 67 numaralı sarı-lacivertli formalarıyla toplantı alanına gelerek Mesut Özil ile buluştu.

Fenerbahçe tribünlerinin tanınmış simalarında Paşalı Birol da hazırlığı “Elin oğlu değil, evin oğlu Mesut hoş geldin” yazılı pankartıyla basın toplantısına katıldı.

Azerbaycan vatandaşı bir basın mensubu da Mesut Özil ile Azerbaycan bayrağıyla birlikte fotoğraf çektirdi.

Ve imza anı

Sonrasında Mesut Özil, kendisini 3.5 yıllığına Fenerbahçe’ye bağlayan imzayı attı.

Törenin sonunda Mesut’un kızı Eda ve eşi Amina da kürsüye davet edildi. Bu hareketli imza töreni, Tarkan’ın “Gel seninle Mesut olalım” şarkısıyla tamamlandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz