Futbol

Minik Doruk'un Galatasaray sevgisi

27 Nisan 2017 Perşembe 15:25 - Son Güncelleme 27 Nisan 2017 Perşembe 15:44

Türk Telekom Arena'da geçen pazar günü oynanan derbide Galatasaray'ın son dakikada Fenerbahçe'den yediği golün ardından üzülüp gözyaşlarına boğulması televizyon ekranlarına yansıması sosyal medyada ses getiren 7 yaşındaki Mecit Doruk Karbuz, sarı-kırmızılı renklere bağlılığından bir şey kaybetmediğini söyledi. Mecit Doruk, "Gol yedikten sonra aklım başımda değildi. O anda gözyaşlarıma hakim olmadım. Diğer maçlara da gittim ama orada takım ya yeniyordu ya da berabere kalıyordu. Çok iyi mücadele ettik. Buna rağmen gol yedik" dedi.

Odasını Galatasaray'ın renkleri ve bayraklarıyla donatan ilkokul öğrencisi Mecit Doruk Karbuz'un, annesi, babası ve arkadaşlarıyla gittiği Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde takımının yenilmesiyle ağlamaya başlaması ve bunun ekranlara yansıması sosyal medya aracılığıyla hızla yayıldı.

Milyonlarca kişinin maça ilişkin bir anı olarak hafızalarına yerleştirdiği bu karşılaşmaya ilişkin duygularını ve Galatasaray'a olan sevgisini AA muhabirine anlatan minik Karbuz, 90+1'de takımının yediği gol nedeniyle çok üzüldüğünü vurguladı.

Mecit Doruk Karbuz, "Maçı izlemek için sabırsızlanıyordum. Galatasaray çok iyi gidiyordu. Fenerbahçe bir atak geliştirdi, onda da gol attı, üzüldüm. Gol yedikten sonra aklım başımda değildi ve o anda gözyaşlarıma hakim olmadım. Diğer maçlara da gittim ama orada takım ya yeniyordu ya da berabere kalıyordu. Çok iyi mücadele ettik. Buna rağmen gol yedik. O bir maçtı, illaki bir takımın yenmesi gerekiyordu veya berabere kalabilirdi ama 90+1'de o kadar mücadele etmişken Muslera'nın gol yemesi beni üzdü. Bir daha ki maçta biz yeneriz." diye konuştu.

"İleride Muslera gibi iyi bir kaleci olmak istiyorum"

Minik taraftar, babasının kendisine Galatasaray'la ilgili anlattıkları dolayısıyla sarı-kırmızılı takımı tutuğunu söyledi.

Galatasaray'la ilgili hayallerinden de bahseden Mecit Doruk Karbuz, "Çok yıldız kazanmasını, karşımıza çıkan daha güçlü takımları yenmesini istiyorum. İleride Muslera gibi iyi bir kaleci olmak istiyorum. Muslera'yı seviyorum, onunla tanışmak istiyorum. Muslera'nın basit şutlardan gol yemesini de istemiyorum." diye konuştu.

Baba Mustafa Karbuz ise maçın berabere biteceğini tahmin ettiklerini ancak bu sonucun ortaya çıkmasını beklemediklerini kaydetti.

Galatasaray'ın maçta galip gelecek pozisyonlar ürettiğini aktaran Mustafa Karbuz, "Doruk, Muslera'nın son dakikada gol yemesine dayanamayıp birden ağlamaya başladı. Oğlum ağlarken onu televizyonların çektiğinin farkında değildik. Oğlumu teselli etmeye çalışırken dışarı çıktığımızda onun ağlarken çekilen görüntüsünü bizi arayan dostlarımızdan öğrendik. Daha sonra taraftarlar hep bu resmi paylaştı. Oğlumun ağlamasına biz de üzüldük. Ama o bir gerçek Galatasaraylı olduğunu gösterdi. Önünde çok yıllar var, inşallah o da bizim gibi Galatasaray'ın çok daha başarılarını görecek." ifadelerini kullandı.

Bazı taraftarların kendisini aradığını da aktaran baba Karbuz, "Telefonumu nereden öğrendiklerini bilmiyorum, bizi aradılar. Bir kampanya başlattıklarını söylediler. Doruk'u, gönlünü almak adına idmana götürmeyi düşünüyorlar. Doruk'a, 'Üzülme, büyüyünce daha çok başarılar göreceksin, bize gerçek taraftar olduğunu gösterdin.' diye iyi dileklerini ileten çok kişi oldu. Doruk şimdi iyi, ilk gün üzüntüsünden okula gidemedi." diye görüşlerini aktardı.

Anne Sinem Karbuz ise oğlunun Muslera hayranı olduğunu ve gol yemesine dayanamayarak ağladığını anlattı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz