Futbol

Mossoro'dan 3 büyükler vurgusu

01 Aralık 2014 Pazartesi 14:54 - Son Güncelleme 01 Aralık 2014 Pazartesi 14:56

"Türkiye'de üç büyükler gerçeği var"

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün Brezilyalı oyuncusu Mossoro, Türk futbolunda "Üç büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gerçeğinin olduğunu söyledi.

Asıl adı Jose Mario Da Costa olan "Mossoro" lakaplı oyuncu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tam Saha dergisinin aralık sayısında yer alan röportajında, Türk futbolu ve İstanbul Başakşehir'in hedefleri konusunda bilgiler verdi.

Vatandaşı Fernandao'nun forma giydiği Bursaspor'un güzel futbol oynadığını vurgulayan Mossoro, "Şampiyonluk adayına gelince, Türkiye'de üç büyükler gerçeği var. Aralarında da çok büyük farklar yok. Gördüğüm kadarıyla şampiyonluk yarışı bu takımlar arasında geçecek. Ama elbette sürpriz takımlar da çıkabilir ve futbolun güzelliği de zaten burada" ifadelerini kullandı.

İstanbul Başakşehir olarak ilk 10 takım arasında yer almayı hedeflediklerini kaydeden Brezilyalı futbolcu, "Şu anda daha büyük hedeflerden söz etmiyorum, çünkü yeni kurulmuş bir takımız ve sadece olabildiğince üst sıralarda yer almak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Takımın teknik direktörü Abdullah Avcı'nın kendilerini her rakibe göre özel hazırladığını anlatan lacivert-turunculu oyuncu, şunları kaydetti:

"Rakipleri çok iyi analiz ediyor ve biz her maça çıkarken rakibimizin tüm özelliklerini biliyoruz. Buna göre tedbirler alıyor veya hücum organizasyonları düzenliyoruz. Bunun dışında kazandığımız maçlardan sonra bile gevşememize asla izin vermiyor. Ligin en altındaki rakiple oynasak bile o takımı da bir şampiyon adayı gibi ele almamızı sağlıyor. Ayrıca yaptırdığı antrenmanlar sayesinde ligin en az gol yiyen takımıyız."

Türk Milli Takımı'nın durumuyla ilgili görüşlerini aktaran Mossoro, "Hoca da oyuncular da çok kaliteli ancak saha içinde bu kalitenin karşılığı olan sonuçlar alınamıyor. Teknik direktör, daha önce milli takımda çalışmış ve başarılı sonuçlar almış olsa da bu dönemde takımın başına yeni geldiği söylenebilir ve kaliteyi ortaya çıkarmak için de zamana ihtiyaç duyuyor olabilir" şeklinde görüşlerini aktardı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz