Futbol

Muslera, Taffarel'le başka!

02 Ocak 2018 Salı 14:07 - Son Güncelleme 02 Ocak 2018 Salı 14:49

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, antrenör Cladio Taffarel ile çalıştığı dönemdeki performansını aratıyor. Tecrübeli file bekçisinin, Taffarel'in ayrılmasının ardından maç başına yediği gol oranı artış gösterdi.

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera'nın performansı, antrenörü Taffarel'in takımdan ayrılmasının ardından düşüş gösterdi.

2011-2012 sezonunda Galatasaray'a gelen Muslera, Galatasaray'ın eski kalecisi Cladio Taffarel ile çalışmaya başlamış, ikili arasındaki uyum sıklıkla gündeme gelmişti. 

Uruguaylı kaleci, 2015-2016 sezonunun sonunda Taffarel'in ayrılmasına kadar geçen sezonda oldukça başarılı bir grafik çizmişti.

Tecrübeli kaleci bu sürede 165 lig maçına çıkmış ve bu maçların 59'unda kalesini gole kapatmıştı. Uruguaylı eldiven bu süre zarfında kalesinde maç başına ortalama 0,83 gol gördü. 

Taffarel'in görevden ayrılmasının ardından ise Muslera'nın gol yeme oranında artış gözlendi. 31 yaşındaki file bekçisi, Taffarel'in kaleci antrenörü olmadığı 2016-2017 sezonun ardından ligde kalesinde maç başına 1,23 gol gördü.

Teknik Direktör Fatih Terim de göreve geldikten sonra Taffarel'in teknik ekibe katılmasının önemine vurgu yapmıştı. Muslera'nın, Taffarel ile yeniden anlaşılmasının ardından ligin ikinci yarısında göstereceği performans ise merak konusu. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz