Futbol

Mustafa Denizli: Lig beşinciliği bizim için son derece önemli

27 Nisan 2019 Cumartesi 11:06 - Son Güncelleme 27 Nisan 2019 Cumartesi 11:34

Spor Toto Süper Lig'de Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olacak Kasımpaşa'da teknik direktör Mustafa Denizli, "Lig beşinciliği bizim için son derece önemli. Evkur Yeni Malatyaspor, bizim gibi düşünen ve hedefi olan bir takım." dedi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli, yaptığı açıklamada, ikinci yarının başında kötü bir dönem yaşadıklarını ancak toparlanarak ilk 5 yolunda tekrar iddialı konuma geldiklerini belirtti.

Denizli, ligde şampiyonluk, Avrupa kupalarına katılım hakkı ve kümede kalma yarışlarının önemine vurgu yapan  ilk yarıda 3-0 mağlup ettikleri Evkur Yeni Malatyaspor'un oynadığı futbolla dikkati çeken takımlar arasında yer aldığını aktardı.

"Süper Lig'de 3 yarış çok önemli. Üst ve alttaki takımların durumu... Aday sayıları aşağıda daha fazla. Yukarıda ise daha az. Bizim olduğumuz bölgede ise çok fazla takım var. Ligin son 5 haftası bu bölgeyi de tayin edecek. Lig beşinciliği bizim için son derece önemli. Evkur Yeni Malatyaspor, bizim gibi düşünen ve hedefi olan bir takım. Haftanın en keyifli maçlarından birini oynayacağımızı tahmin ediyorum. Umarım düşüncülerimizi gerçekleştireceğimiz bir 90 dakika olur." 

Denizli, takımın son durumu hakkında bilgi verdi.

"Veysel Sarı, fiziksel bir problem yaşıyor. Hafta başına kadar durumu ne olur bilmiyoruz. Karim Hafez'in de problemi var. Bunlar dışında ufak tefek problemleri olan futbolcular mevcut. Tam takım olarak çalışma imkanı bulamadık desem yeridir. Ancak bu, sadece bizim değil her takım için geçerli bir durum. Neticede tam kadroya yakın bir durumdayız. Bu bizim adımıza iyi."

"Şampiyonluk mücadelesi farklı duyguların yaşandığı bir yarıştır"

Mustafa Denizli, Süper Lig'de heyecan ve mücadele olarak keyifli bir şampiyonluk yarışı yaşandığını aktardı. Denizli, Medipol Başakşehir'in 8 puan farkla liderlik koltuğunda oturduğu dönemde birçok kişi tarafından şampiyon ilan edildiğini hatırlattı.

"O dönemde yaptığımız açıklamada, Türkiye'de bu tip tahminlerin gerçekleşme şansının bulunduğunu ama kesin bir şey olmadığını belirtmiştik. Nitekim o tabloya gelindi. Çok enteresan bir tablo oluştu. Her takım kendi kaderini çizecek durumda. Medipol Başakşehir, ciddi bir avantaja sahipti. Şampiyonluk mücadelesi farklı duyguların yaşandığı bir yarıştır. Medipol Başakşehir'in son haftalarda beklenmedik puanlar kaybetmesi, bir yerde bunun neticesidir."

"Heyecan ve mücadele olarak keyifli bir şampiyonluk yarışı oluyor"

Denizli, Medipol Başakşehir'in hala önemli şansı bulunduğuna dikkati çekti.

"Son derece tecrübeli bir kadro yapısına ve başarılı bir teknik adama sahipler. Kendi göbeğini kendisi kesecek durumda. İki ay önce, 'Medipol Başakşehir şampiyon oldu. Bunu kimse değiştiremez.' diyenler, futbolun ne olduğunu bir kez daha yaşıyor. Kazın ayağı öyle değil. Heyecan ve mücadele olarak keyifli bir şampiyonluk yarışı oluyor." 

"Fenerbahçe'nin tehlike yaşayacağını zannetmiyorum"

Mustafa Denizli, ligde son 5 haftaya 33 puanla 14. sırada giren Fenerbahçe'nin küme düşme tehlikesi yaşayacağını düşünmediğini kaydetti. Denizli, Sarı-lacivertli takımın daha önce de kötü dönemler geçirdiğinin altını çizdi.

"Fenerbahçe gibi büyük camialara hiçbir şey olmaz. 1970'li yılların sonunda 3 büyükler böyle zor dönemler yaşadı. Son hafta kurtaran, 1 puan farkla ligde kalan oldu. Büyükler bunları yaşadı. Fenerbahçe, fikstürde bazı maçları zor gözükse de bana göre ciddi bir avantaja sahip. Fenerbahçe'nin tehlike yaşayacağını zannetmiyorum."

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz