Futbol

'Namoğlu zaten gidecek, bize mal etmesinler'

12 Şubat 2019 Salı 15:26 - Son Güncelleme 12 Şubat 2019 Salı 15:38

Fenerbahçe Başkanvekili Semih Özsoy, son dönemde tartışılan hakem kararları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Başkanvekili Semih Özsoy, NTV yayınına katıdı. 

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu'nun görevinden ayrılacağını ifade eden Özsoy, bu durumun kendilerine mal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Semih Özsoy, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e de eleştirilerde bulundu.

Özsoy "Yusuf Namoğlu gidici, 80'li yılların yöneticileri olsa biz gönderdik derlerdi, biz demeyeceğiz, mal etmesinler. Bizim onlarla işimiz yok. Biz talimat almayacak, odasına gitmeyecek insanların peşindeyiz." açıklamasını yaparken  Kulüpler Birliği hakkında da "Kulüpler Birliği hiç olmadığı kadar birlik. Herkesin ortak noktası TFF ve MHK'nin yetersiz olması. Çok kötüsünüz, herkes şikayet ediyor. Sistem nasıl biliyor musunuz, ben hata yapayım ama sen konuşursan kapatayım üstünü. MHK veya kurumlar değil, bazı cezaların, Sadık'a yapılan 2 maç cezanın sorumlusu MHK değil, kurumlar tamamen çökmüş. Kişilerle konuştuğumuzda, "Demirören ilgilenmez, Riva'ya gelmez", o zaman önünü açacak. Bakıyor ve bu durumdaysa o zaman durum vahim. Bu yapının o zaman tamamen değişmesi lazım." ifadesini kullandı.

‘Sine- millete döneriz’

"Adil olup, kurumlara hakim olup, görevini yapmayanlara da müdahale edecek insanlar lazım. MHK'nin başındaki insanın kim olduğu değil, ne yaptığı önemli. Eski hakemlik yapmış TV yorumcuları var, görüşümüz aynı olmayabilir. Ama bu insanlar zamanında çiğ yemedikleri için her şeyi rahatlıkla söyleyebiliyorlar. Bizim peşinde olduğumuz budur." diye konuşan Özsoy "Sorunun başına dönersek, biz yapıcı olacağız, sistemin içine girmeyeceğiz. Muhtemelen bize, başkanımıza saldırırlar, bunlar bizi güçlendirir. En kötü ihtimalle derdimizi camiaya anlatır, sine-i millete döneriz. Buna bence birçok taraftar da destek verecek Fenerbahçe dışında da." dedi.

Comolli yorumu

Fenerbahçe Başkanvekili, eleştirilerin odağında bulunan Comolli hakkında da "İşler iyi gitmeyince suçlu çok olur. Aldığımız oyuncular o dönem umut vaat ediyordu. Comolli'ye gelince, cevap vermediği için suçlu gibi gözüküyor. Yaptığı iyi işler de var. Cocu'nun kontratında bizi yerden yere vurdular. Yok 3 yıllık tazminat falan. 6 aylık ödeme yaptık. Bu bir başarıdır. Moses'ı Chelsea'den çıkartman kolay değildir." değerlendirmesinde bulundu.

'Obradovic’in ayrılacağı dedikoduları hep yalan'

Özsoy, basketbol şubesine dair de önemli açıklamalar yaptı.

Özsoy, koç Obradovic'in takımdan ayrılacağı iddialarını yalanlayarak "Obradovic'in bir sene daha kontratı var. Bu dedikodular hep yalan. Hatta önümüzdeki sezonun yapılanmasına bile başladık" ifadelerini kullandı.

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Jan Vesely hakkında da konuşan Özsoy, "Vesely ile üç yıllık sözleşme yenileyeceğiz" dedi.

2014-2015 sezonundan beri Fenerbahçe formasını terleten Vesely, bu sezon Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde 14 virgül 4 sayı, 5 virgül 6 ribaund ortalamaları tutturdu.

Kaynak: NTV 
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz