Futbol

Nerede o eski halim!

09 Kasım 2014 Pazar 12:50 - Son Güncelleme 09 Kasım 2014 Pazar 12:53

Gol kralı Chahechouhe geçen sezonu mumla arıyor.

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon gol kralı olan Sivassporlu Aatif Chahechouhe, bu sezon ilk 9 hafta itibarıyla geçen sezonki performansının gerisinde kaldı.

Kırmızı-beyazlı ekipte 3 sezondur forma giyen ve Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos'un kadroda vazgeçemediği isimlerin başında gelen Fas asıllı Fransız oyuncu Chahechouhe, geçen sezonu mumla arıyor.

Geçen sezon rakip fileleri 17 kez havalandırarak gol kralı olan ve kırmızı-beyazlıların ligi 5. sırada tamamlamasına büyük katkı sağlayan Chahechouhe, bu sezon geride kalan 9 haftada beklenen performansı ortaya koyamadı.

Bu sezon sadece, Sivasspor'un deplasmanda Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kaldığı maçta 2 gol atan Chahechouhe, geçen sezon ilk 9 haftada rakip fileleri 6 kez havalandırma başarısı göstermişti.

Chahechouhe, bu sezon geride kalan 9 haftada sadece ligin 6. haftasındaki Beşiktaş maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

- 86 maçta 27 gol attı

Sivasspor formasını 2012-2013 sezonundan bu yana giyen Chahechouhe, kırmızı-beyazlı formayla 16'sı Türkiye Kupası'nda olmak üzere 86 maça çıktı.

Gole dönük orta saha oyuncusu Chahechouhe, bu 86 maçta 2'si kupada olmak üzere 27 gole imza attı.

- "Önemli olan, takımın kazanması"

Aatif Chahechouhe, geçen sezon ilk 9 haftada daha başarılı performans sergilediğini söyledi.

Takımın geçen sezon daha çok puan kazandığını ve daha çok gol attığını, bu durumun işini kolaylaştırdığını belirten Chahechouhe, "Aslında önemli olan, takımın kazanması ve puan almamızdır. Kariyerim veya geleceğim önemli değil, önemli olan Sivasspor'un geleceğidir. Yeter ki takım kazansın, gol atmasam da olur" dedi.

Puan cetvelindeki yerlerinin iyi olmadığını ancak sahada iyi mücadele ettiklerini dile getiren Chahechouhe, "İyi oynuyoruz, pozisyon buluyoruz ancak bunu sonuca yansıtamıyoruz" diye konuştu.

Takım olarak umutlarını hiçbir zaman yitirmediklerini vurgulayan Chahechouhe, taraftarlardan umutsuzluğa kapılmamalarını isteyerek, "Başarısızlık nedeniyle ilk hedefte olan bizleriz. Sabırlı olmamız gerekiyor. Bu takım, zor da olsa çıkışa geçecektir" ifadesini kullandı.

- "Gol atmaya devam edeceğim"

Chahechouhe, geçen sezon ligde attığı 17 golle gol kralı olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"En çok gol atan oyuncu olma gibi bir hevesim hiçbir zaman olmadı. Geçen sezonun en fazla gol atan oyuncusu benim. Mantıklı olmak gerekiyor, ben olmasam başkası olurdu. Türkiye'de büyük takımlar, iyi forvetler var, onlar da olabilirdi. Geçen sezonun en fazla golünü atmak ve gol kralı olmak, Sivasspor, ailem ve benim için büyük bir gururdu. Son maça kadar en fazla gol atan oyuncu olacağımı düşünmedim bile. Allah yardım etti ve gol kralı oldum. İnşallah bu sezon da gol atmaya devam edeceğim."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz