Futbol

Nöbet bitti, Semih patladı!

07 Ocak 2015 Çarşamba 15:00 - Son Güncelleme 07 Ocak 2015 Çarşamba 15:03

İstanbul Başakşehir'in "en golcü" futbolcusu Semih Şentürk oldu.

Spor Toto Süper Lig'in ilk 16 haftalık bölümünü 4. sırada tamamlayan İstanbul Başakşehir'in "en golcü" futbolcusu Semih Şentürk oldu.

Sezon başında lacivert-turunculu ekibe transfer olan eski gol kralı Semih Şentürk, takımının 16 haftada kaydettiği 20 golün 7'sine imza attı.

Şentürk, lacivert-turunculu formayla ligde çıktığı ilk maçta, 5. haftada Akhisar Belediyespor filelerini 3 kez havalandırıp, "hat-trick" yaparak takımının 4-0'lık farklı galibiyetinde önemli rol oynadı. Galatasaray'a karşı 4-0 kazandıkları ve Çaykur Rizespor deplasmanında 2-0 galip geldikleri maçlarda da birer gol atan tecrübeli futbolcu, Eskişehirspor ve Balıkesirspor maçlarında ise takımına galibiyeti getiren golleri kaydetmeyi başardı.

İstanbul Başakşehir'de Semih'i 4 golle Epureanu, üçer golle Mossoro ve Perbet, 2 golle Doka, bir golle de Visca takip etti.

"En hırçın" Rotman

İstanbul Başakşehir'de ilk yarıda en fazla kart gören isim Sloven futbolcu Rajko Rotman oldu.

Takım halinde ilk 16 haftada 38 sarı, bir kırmızı kart gören lacivert-turunculularda Rotman, ligin ilk haftasında Kasımpaşa karşısında 55. dakikada kırmızı kartla cezalandırıldı. Sloven oyuncu ayrıca 3 sarı kart gördü.

İstanbul Başakşehir'de Mahmut Tekdemir, Ferhat Öztorun, Doka ve Mossoro 4'er sarı kart görerek cezalı duruma düşen oyuncular oldu.

Lacivert-turunculularda ilk 16 haftada kart gören futbolcular şöyle:

Futbolcu S.Kart K.Kart
Rotman 3 1
Mahmut Tekdemir 4 -
Ferhat Öztorun 4 -
Doka 4 -
Mossoro 4 -
Uğur Uçar 3 -
Yalçın Ayhan 3 -
Epureanu 3 -
Perpet 3 -
Semih Şentürk 2 -
Sedat Ağçay 2 -
Tayfun Pektürk 1 -
Gençer Cansev 1 -
Enver Cenk Şahin 1 -
TOPLAM 38 1
 

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz