Futbol

"Nöbetçi golcü" unvanını çürüttü!

02 Mart 2015 Pazartesi 12:45 - Son Güncelleme 02 Mart 2015 Pazartesi 12:52

Başakşehir, Semih Şentürk'ün Süper Lig'de bu sezon gol attığı 7 maçı da kazandı.

Spor Toto Süper Lig ekibi İstanbul Başakşehir, tecrübeli forveti Semih Şentürk'ün bu sezon gol kaydettiği 7 maçı da kazandı.

Sezon başı Antalyaspor'dan lacivert-turuncululara transfer olan Semih, gösterdiği performansla takımının başarısında önemli pay sahibi oluyor. İstanbul Başakşehir'in Süper Lig'de bu sezon elde ettiği 10 galibiyetin 7'sinde Semih gol atma başarısı gösterdi.

Rakip fileleri 17 maçta 9 kez havalandırarak İstanbul Başakşehir'in en golcü futbolcusu olan Semih, ligin ilk 4 haftası forma şansı bulamadı. İlk maçına 4. haftada Akhisar Belediyespor karşısında ilk 11'de çıkan tecrübeli futbolcu, 77 dakika sahada kalarak hat-trick yaptı.

Takımının 4-0'lık farklı galibiyetinde başrol alan Semih, Galatasaray karşısında aldıkları 4-0'lık skora da 1 gol atarak katkı verdi.

Semih Şentürk, Çaykur Rizespor deplasmanında İstanbul Başakşehir'in 2-0 kazandığı maçın 50. dakikasında takımının 2. golünü kaydetti.

Semih'in golleriyle tek farklı galibiyetler

Semih Şentürk, lacivert-turunculuların Eskişehirspor, Balıkesirspor ve Kasımpaşa karşısında 1-0 kazandığı maçlardaki golleri atarak takımının galibiyetlerine direkt etki etti.

Eskişehir deplasmanında 63. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getiren deneyimli futbolcu, bir sonraki hafta Balıkesirspor karşısında bu kez 73. dakikada sahneye çıkarak İstanbul Başakşehir'in sahada 3 puanla ayrılmasını sağladı.

Eski gol kralı futbolcu, Kasımpaşa deplasmanında 79. dakikada attığı penaltı golüyle lacivert-turuncululara 3 puan daha kazandırdı. Semih, İstanbul Başakşehir'in dün Akhisar Belediyespor karşısında 2-0 kazandığı maçta da takımının ilk golünü penaltıdan kaydetti.

"Nöbetçi golcü" unvanını çürüttü

Fenerbahçe formasını giydiği yıllarda sonradan oyuna girerek goller kaydettiği için "Nöbetçi golcü" olarak adlandırılan Semih Şentürk, bu sezon bu lakabını çürütecek bir performans ortaya koyuyor.

Semih, İstanbul Başakşehir formasıyla kaydettiği 9 golün tamamını ilk 11'de sahaya çıktığı maçlarda kaydetti. Tecrübeli golcü, 17 gol atarak gol kralı olduğu 2007-2008 sezonunda yedek kulübesinden gelerek 6 kez rakip fileleri havalandırmıştı.

Başarılı futbolcu, Süper Lig kariyerinde attığı 68 golün 23'ünü sonradan oyuna girerek kaydetti.

Bu sezonki golleri

Semih Şentürk'ün İstanbul Başakşehir adına Süper Lig'de bu sezon attığı goller şöyle:

Rakip Gol Skor
Akhisar Belediyespor 3 4-0
Galatasaray 1 4-0
Çaykur Rizespor 1 2-0
Eskişehirspor 1 1-0
Balıkesirspor 1 1-0
Kasımpaşa 1 1-0
Akhisar Belediyespor 1 2-0

Not: Skorlarda ilk takım İstanbul Başakşehir olarak alınmıştır.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz