Futbol

Noyan'dan Bursasporla ilgili iddialı açıklama

30 Nisan 2015 Perşembe 17:40 - Son Güncelleme 30 Nisan 2015 Perşembe 17:45

Bursaspor Kulübü başkan adayı Timur Noyan, hedeflerini anlattı.

Bursaspor Kulübü başkan adayı Timur Noyan, "Bursasporumuza güçlü finansal yapı kazandıracak projelerimiz, yaratıcı ve dinamik yönetim kadromuz, uyum içinde çalışacak teknik ekibimiz ve özverili, sabırlı, büyük Bursaspor taraftarlarımız ile gün, Bursaspor'u Avrupa'da devler liginde söz sahibi, Süper Lig'de her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım yapma günüdür" dedi.

Noyan, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikasında düzenlediği basın toplantısında, Bursa'nın tarihi, sanayisi, doğası, turizmiyle dünyaca tanındığını belirterek, bunun futbol takımıyla da olması gerektiği söyledi.

Bursaspor'un Süper Lig'de her yıl şampiyonluğa oynaması, Avrupa kupalarında da en üst düzeyde mücadele etmesi gereken bir kulüp olduğunu vurgulayan Noyan, şöyle devam etti:

"Bursasporumuza güçlü finansal yapı kazandıracak projelerimiz, yaratıcı ve dinamik yönetim kadromuz, uyum içinde çalışacak teknik ekibimiz ve özverili, sabırlı, büyük Bursaspor taraftarlarımız ile gün, Bursaspor'u Avrupa'da devler liginde söz sahibi, Süper Lig'de her zaman şampiyonluğa oynayan bir takım yapma günüdür. Bu şehir, bu taraftar bunu hak ediyor ve biz de bunun sözünü veriyoruz."

Bursaspor şu an hak ettiği yerde olmadığını kaydeden başkan adayı Noyan, şöyle devam etti:

"Her türlü zenginliğe sahip bir şehrin takımının UEFA Avrupa Ligi'nde oynama hakkını kazanmış olmasına rağmen olanaksızlıklardan dolayı bu fırsatı bile elinden kaçırması, bu kadar büyük bir camia için kabullenilemez bir durumdur. Bursaspor gibi büyük takımları yönetmek, bir holdingi yönetmek gibidir. Birçok parçayı bir araya getirirken analizleri çok iyi yapıp, kaynakları yaratıp mutlak başarıyı getirecek yetişmiş ellere görevleri teslim etmek gerekir. Futbol nasıl bir takım oyunu ise bu kulübü yönetmek de bir takım oyunu gerektirir."

Timur Noyan, inşasına devam edilen stada yakışır bir Bursaspor'un, herkesin hayali olduğunu anlattı.

Göreve seçilmeleri halinde camia etrafında birlik oluşturup bunu başaracaklarını dile getiren Noyan, başarıya odaklı bir yöneticinin, kişileri ve ekibini yönetmekten ziyade onlara liderlik eden kişi olduğunu belirtti.

"Ben değil, biz" olunursa başarının kaçınılmaz hale geleceğine işaret eden Noyan, "Siyasetçisiyle, bürokratıyla, taraftarıyla, sanayicisi, iş adamıyla, kısacası Bursaspor'a gönül vermiş herkesle bu takımı, dolayısıyla Bursa şehrini, Türkiyemiz genelinde ve uluslararası platformda başarılarıyla takdir edilen, saygı duyulan bir marka haline getirmek amacıyla yola çıktık ve bu yolda kararlılıkla, cesaretle, yürüyeceğiz. Gün, gururla 'Bursasporluyuz' deme günüdür" ifadelerini kullandı.

"Şenol Güneş ile devam etmek istiyorum"

Bir gazetecinin, "Göreve gelirseniz teknik adam tercihiniz kim olacak?" sorusuna Timur Noyan, "Şenol Güneş ile devam etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçlerde de hem teknik adam hem de oyuncu konusunda milli takım kariyeri olan kişilerle çalışma konusunda bir kriter getirmek istiyorum" yanıtını verdi.

Noyan, kulüpteki maddi sıkıntının hatırlatılmasının ardından, hiçbir şeyin imkansız olmadığını belirtti.

Türkiye'de ulaşabilecekleri tüm gruplarla konuştuğunu söyleyen başkan adayı Noyan, "Stat isim hakkından tutun, forma göğüs reklamına kadar hepsini aldım. Hayatımda kimseden çekirdek dahi istemedim, hep verdim. Bursaspor'a de ne verebileceksek vereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray iddiasına cevap

Bir gazetecinin, "Bursa Galatasaraylılar Derneği kurucusu olduğunuz, hatta fabrika binanıza Galatasaray bayrağı astığınıza dair iddialar var. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?" demesi üzerine Noyan, şöyle konuştu:

"Bunları duyunca kendimden şüphe ettim. Böyle bir kaydım yok. İsyeten, Dernekler Masası'na gidip bakabilir. Bursasporluyum. Bayrak konusunda da rahmetli kardeşim Fuat iyi bir Galatasaraylıydı. Galatasaray, UEFA Kupası'nı alınca asmışlar ama benim bilgim de yoktu. Kardeşime bu konuda nasıl karışayım? Bunlara takılırsak Şenol hoca da Trabzonsporlu. Bizi şampiyon yapan Ertuğrul Sağlam, Beşiktaşlı. O zaman onlarla da mı çalışmayalım? İyi bir Bursasporluyum. Benim adımı kullanmışlar. Hiç alakam yok. İşim olmaz. Ne derneği bilirim ne de hayatımda Aslantepe'ye maça gittim."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz