Futbol

O isteğim olmazsa anlayışla karşılamam!

12 Aralık 2014 Cuma 00:59 - Son Güncelleme 12 Aralık 2014 Cuma 08:09

Slaven Bilic, Tottenham galibiyeti sonrası önemli açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Tottenham karşısında kazanmayı hak ettiklerini ifade ederek, "Harika sonuç elde ettik. Cesur yürekler gibi oynadık" dedi.

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile 14 Aralık Pazar günü oynamalarına tepki gösteren Bilic, Tottenham karşısında sadece Beşiktaş için değil Türk futbolu için değerli bir iş başardıklarını vurguladı. Hırvat çalıştırıcı, "Tek isteğim Gaziantepspor maçını pazar günü yerine pazartesi oynamak. Bu çok şey istemekse anlayışla karşılamam" ifadesini kullandı.

"Cesur yürekler gibi oynadık"

Slaven Bilic, takımının 1-0 kazandığı maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, rakipten daha çok galibiyeti istediklerini belirterek, "Harika sonuç elde ettik. Cesur yürekler gibi oynadık" dedi.

Karşılaşmaya birçok oyuncudan yoksun çıktıklarını hatırlatan Hırvat çalıştırıcı, "Furkan haricindekiler daha önce kullandığımız oyunculardı. Her takımın eksik olduğunda arayacağı oyuncularımız yoktu. Atmosfer, taraftar harikaydı. Tottenham'ın ilk 11'i bizden önde gözüküyordu. İlk yarıda rakibe çok alan verdik. Her ne kadar onlara fırsat vermediysek de ilk yarı parlak değildi. İkinci yarı dizilişte bazı değişiklikler yaptık. Genç ve deneyimsiz takım vardı. Özgüveni kazandıracak bir patlama anına ihtiyaç vardı. Cenk'in direkten dönen şutu bu patlama anını yaşattı. Golden sonra çok iyi oynadık. Çabuk oynadık. Bütün bunları yaparken takım savunmasını da çok iyi yaptık" diye konuştu.

"İkinci elektrik kesintisi zaman kazandırdı"

Elektrik kesintilerin maça etkisi konusunda görüşlerini aktaran Slaven Bilic, "İkinci kesinti bize takım savunmasını ve topu koruma yönünde konuşma yapmak için zaman kazandırdı. Tottenham da gol atacak gibi gözükmüyordu. Onlara da seçenekler konusunda zaman kazandırdı. Bir bakıma basketboldaki gibi oldu. Ancak oyun akışında etkileri olmadı" ifadelerini kullandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde kupa mümkün mü?

UEFA Avrupa Ligi'nde kupayı alma iddialarına değinen Bilic, şunları söyledi:

"Elimizdeki oyuncuların tümü oynayacak durumdayken Avrupa'da her takıma karşı ciddi işler yapabiliriz. Avrupa Ligi'nin üstünde olan Arsenal'e karşı ortaya koyduğumuz performansla bunu gösterdik. Ancak kupayı alma yönünde bir yaklaşım göstermeye gerek yok. İyi seri yakaladık. Beşiktaş ailesinin parçası olmak harika duygu. Ayaklarımızın yere sağlam basması gerekiyor. Sıkı bir takvimin içindeyiz. İyi dinlenmemiz gerekiyor. Bizi nereye götürür bilmiyorum ama burası çok büyük bir kulüp. Beklentiler çok yüksek. Beklentilerin çok yüksek olması olumlu. Bu beklentilere karşılık vermeye çalışıyoruz."

Cenk Tosun'un performansı

Maçın tek golünü atan Cenk Tosun'un performansına değinen Bilic, bu oyuncunun ortaya koyduğu oyundan memnun olduğunu dile getirdi.

Takım içinde bir hiyerarşinin olduğunu anlatan Hırvat çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sezon başında kadroyu oluştururken, ekibi küçük tutmaya çalıştık. Tüm oyuncularımızı hazır tutmak ve kendilerini değerli hissetmelerini sağlamaya çalıştık. İyi tavır takınırsanız, iyi antrenman yaparsanız Allah da karşılığını verir. Cenk, bunun en güzel örneği. Yunanistan'daki Asteras maçına onu götürmüştük. Maç öncesinde kendisiyle uzun bir konuşma yapmak zorunda kaldım. Benim için zor konuşmaydı. Maç kadrosunda olmadığını söyledim. Tabii ki mutsuzdu. Takım içinde huzuru bozacak tavır takınmadı. İyi antrenman yapmaya devam etti. Sarıyer maçının adamıydı. Trabzonspor maçında oyuna girerek golünü attı."

Gaziantepspor maçının gününe tepki

Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile 14 Aralık Pazar günü oynamalarına tepki gösterdi.

Bu akşam sadece Beşiktaş için değil Türkiye futbolu için değerli iş başardıklarını vurgulayan Bilic, "Tek isteğim Gaziantepspor maçını pazar günü yerine pazartesi oynamak. Bu çok şey istemekse anlayışla karşılamam. Neden cumartesi günü Gaziantep'e gitmek zorunda kalıyoruz? Onu anlamıyorum. 80 kulüp içinde bu durumu yaşayan tek kulüp bizdik. Tek isteğimiz bir gün daha dinlenebilmek. Beşiktaş, Türkiye'nin incisi olarak gözüküyorsa bu istek çok görülmemeli" diyerek sözlerini tamamladı.

Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'ı kutladı

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, UEFA Avrupa Ligi maçında Tottenham'ı 1-0 mağlup eden Beşiktaş'ı kutladı.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun C Grubu'nu lider tamamlayarak, ikinci tura yükselen Beşiktaş'ı kutladığı ve başarılarının devamını dilediği belirtildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz