Futbol

Okan Buruk'tan zehir zemberek sözler

09 Aralık 2017 Cumartesi 22:46 - Son Güncelleme 10 Aralık 2017 Pazar 04:41

 

Teleset Mobiyla Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig'de Galatasaray'a 4-2 yenikleri maçın hakemi Ümit Öztürk'ü sert bir şekilde eleştirdi.

Karşılaşmada itirazlarından dolayı tribüne gönderilen ve basın toplantısına katılamayan Okan Buruk, röportaj alanında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Müsabakaya iyi başladıklarını dile getiren Okan Buruk, "Aslında maç başından itibaren istediğimiz gibi gidiyordu. Golü de bulduk. Çok da iyi oynuyorduk. Rakip kaleye gidiyorduk, pozisyon vermiyorduk. Oyun istediğimiz gibi gidince belki hakemin olayın içine müdahil olma istediği doğdu. Ben buna inanıyorum. Çünkü maç boyunca verdiği kararlarla bunu gösterdi. Bu oyunu nasıl bozabilirim diye düşündü ve bir oyuncuyu kırmızı kartla dışırda bıraktı. Ben bunun büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Hem Miguel Lopes'e hem Akhisarspor'a hem de Türk futboluna büyük bir haksızlık." diye konuştu.

Okan Buruk, karşılaşmada haksızlığa uğradıklarını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben 'Yabancı hakemler Türkiye'ye gelsin.' dediğimde hakemler kızıyorlar ama bu tip hakemler maç yönetecekse tabii ki yabancı hakemler gelsin. Seyirciden korkmayacaksın. Beşiktaş maçında da aynı şeyi yaşadık. Üç seyirci bağırdığında korkup, eli ayağı birbirine dolanan hakemlerin Türk futbolunda yeri olmaması, maç yönetmemesi gerekiyor. Bu pozisyon İngiltere'de olsa Yasin'e ceza bile verirler. Bir oyuncuya bu kadar kolay kırmızı kart verilir mi? 'Bu kadar adaletsizliğin olduğu yerde Türk futbolu gelişmez.' dedim, beni dışarı gönderdiler. Yan kulübeye bakıyorum, yapmadıklarını bırakmadılar. En son mecbur kaldılar ve oradan birini gönderdiler. Türkiye'deki bütün takımları eşit seviyeye getirmek gerekiyor. Böyle yaptıkları sürece Türk futbolu bir yere gelmiyor. Ben bugünkü adaletsizlikten dolayı çok üzgünüm."

- "İkinci sınıf hocaların burada çalışması üzücü"

Okan Buruk, Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'a da tepki göstererek, "Igor Tudor maçından itibaren bana doğru konuşmaya başladı. Bu kadar vasıfsız bir insanın Galatasaray kulübesinde durmasından utanç duyuyorum. Eski Galatasaraylı futbolcu olarak bundan utanç duyuyorum. Devamlı bana konuştu. Teknik adam, diğer teknik adamla iletişime geçer mi? Ben hakeme bir şey söylediğim anda dönüp bana bir şeyler diyordu. Böyle ikinci sınıf hocaların burada çalışması da üzücü. Senin benimle ne işin var? Ben bir teknik adamım, sahaya, hakeme bakıyorum. Kendi işine baksana." ifadelerini kullandı.

"Bugün 10 kişi kalmasaydık, buradan çok rahat galibiyetle ayrılırdık." diyen Buruk, şunları kaydetti:

"Gerçekten hakem burada oyuna dahil oldu, gerekeni yaptı. İkinci yarının başında da iki şansız gol yedik. Burada Galatasaraylı oyuncuları emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu ayrı bir şey ama adil bir ortamda yarışmıyoruz. Bu yüzden bazen futbolda çalışmak bile istemiyorsunuz. Bugün bunlardan birini yaşadık. Ben böyle hakemlerin olduğu bir ortamda bulunduğum için utanıyorum."

- Tudor'un elini sıkmadı

Okan Buruk, maçın ardından stattan ayrılırken karşılaştığı Igor Tudor'a tepkisini sürdürdü.Yanına gelen Tudor'un konuşma isteğini geri çeviren Buruk, Hırvat teknik adamın uzattığı eli de sıkmayarak stattan ayrıldı.

 

- Yardımcı antrenör Saraloğlu'ndan hakeme tepki

Teknik direktör Okan Buruk'un tribüne gönderilmesi nedeniyle maç sonu basın toplantısına katılan İrfan Saraloğlu, burada yaptığı açıklamada, "Bizim mağlubiyetimizi getiren en önemli unsur, gördüğümüz kırmızı karttı. Yoksa buradan puanla veya puanlarla ayrılmamız mümkündü." dedi.

Kısıtlı kadroya sahip, mütevazı bir takım olduklarını belirten Saraloğlu, hakem Ümit Öztürk'ün yönetimini eleştirerek, "Oyuncularımızın ilk yarıdaki performansı saygı duyulacak nitelikteydi. Maçta 1-0 öne geçtik. Sonrasında Miguel Lopes'e kırmızı kart gösterildi. Ağır çekimde tekrar tekrar seyretmeme rağmen kırmızı kartlık bir şey göremedim. Bizim için ağır ceza oldu." diye konuştu.

Hakemler tarafından basit şekilde cezalandırılmanın işlerini zorlaştırdığını dile getiren Saraloğlu, şunları söyledi:

"Kırmızı kartı sinemize çektik ve sonrasında skoru 2-0 yaptık. İkinci yarıda gol yemememiz gerekiyordu. İlk gol rakibin moralini yükseltebilirdi. Biz ise skorun eşitlenmesini önleyemedik. Bunu da hazmedebilirdik ama bu kez da hocamız tribüne gönderildi. 'Sizin yüzünüzden Türk futbolu gelişmiyor.' sözü yüzünden böyle bir karar verdi hakem. Bu, basınından, taraftarına kadar hepimizin söylediği bir sözdür. Ben de bu sözü kullanıyorum. Bu durum, zayıfa sopayı göstermek gibi geldi bize biraz. Hem eksik oynayacaksınız hem çalınan düdükler aleyhinize olacak. Zor bir durum."

Saraloğlu ayrıca, maç sonrası soyunma odalarına gelen Gomis'in, kendisine gösterilen kırmızı kartın doğru olduğunu söylediğini ileri sürdü.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz