Futbol

Olaylı maç dünya basınında

11 Mart 2014 Salı 11:46 - Son Güncelleme 11 Mart 2014 Salı 12:28

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının dünya basınındaki yankıları.

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan seyirci olayları, dünya basınında geniş yer buldu.

Fransızların yüksek tirajlı spor gazetelerinden L'Equipe, maçtaki seyirci olaylarını "Saha savaş alanına döndü" ifadesiyle duyururken, Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabında yer alan ve kaleci Volkan Demirel'in maç sonu çekilen fotoğrafının bulunduğu tweet'i de ayrıca öne çıkardı.

Le Monde'un haberinde de "Evsahibi takım taraftarının sahaya parlayıcı maddeler atması, hakemin sahayı terk etmesine neden oldu" ifadesi yer aldı.

Le Figaro ise Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e kapı kolu da dahil olmak üzere birçok tehlikeli maddenin isabet ettiğini öne çıkardı.

Olaylı maç, Belçika basınında da yer buldu. Sport.be internet sitesi, maçta yaşanan seyirci olaylarına ek olarak iki kulübün arasındaki gerginlik ve yüksek tansiyonun sebebinin, şike skandalının yaşandığı 2010-2011 futbol sezonuna kadar dayandığına dikkati çekti.

İtalyan basını
İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport, "Trabzon'da çılgınlık: Fener'e karşı tuğla" başlığı attığı haberiyle Trabzon'daki olaylı maçı okuyucularına aktardı.

Lider Fenerbahçe'nin, "cehennem"e benzetilen Trabzon'da hayati bir maça çıktığı, ancak "karşılaşmanın bir maç olmadığının hemen anlaşıldığı" ifade edildi.

Konuk ekibe yönelik yoğun güvenlik önlemlerine rağmen sahaya hemen hemen her şeyin atıldığı haberde, hakem Bülent Yıldırım'ın maçı oynatmak için her şeyi yaptığı hatta ilk yarının sonuna 10 dakikalık uzatma dahi eklediği belirtildi.

Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabında, kaleci Volkan'a taş yağdığını ve formasının bir bölümünün yandığını gösterir bir fotoğrafın yer almasına dikkat çekilen haberde, sarı-lacivertli futbolcuların statta 3 saat boyunca mahsur kaldığı da kaydedildi. Şiddet olaylarının sebebi olarak, 2011 yılındaki "şike skandalı" ve buna rağmen Fenerbahçe'den geri alınmayan şampiyonluk gösterilen haberde, iki takım arasında bu şampiyonluğa dayanan özel bir durum olduğu, ancak bu sefer sınırların aşıldığı değerlendirmesi yapıldı.

"Maçın büyük olasılıkla Fenerbahçe lehine tescil edileceği, Trabzonspor'un da saha kapatma cezası alacağı" belirtilen haberde, "ortaya çıkan bu durumun sarı-lacivertlilerin Trabzon'da puan kaybetmesini uman Roberto Mancini yönetimindeki Galatasaray için kötü bir darbe olduğu" da kaydedildi.

El Mundo Deportivo: "Türkiye'de şiddet"
İspanyol basını ise olaylı maça ilgi göstermedi. El Mundo Deportivo'nun dünyadan kısa kısa bölümünde, "Türkiye'de şiddet" başlığıyla verilen haberde, "Trabzonspor ve lider Fenerbahçe arasındaki maç, 0-1'lik skorun olduğu sırada sahaya atılan her türlü yabancı maddeden dolayı ertelendi. Bir bengal ateşi kaleci Volkan Demirel'in yanına düştü" ifadeleri kullanıldı.

Olaylı maça ait görüntüler, bazı gazetelerin internet sitelerinde de yer aldı.

Olaylı maç Avustralya'ya kadar ulaştı
Avustralya'da "The World Game" isimli bir internet sitesi de olaylı maça kısa yer ayırdı. Haberde, karşılaşma esnasında sahaya atılan yabancı maddeler yüzünden maçın tatil edildiği öne çıkarıldı.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı Alman basınında
Kicker dergisinin internet sayfasında yer alan haberde, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın konuk ekibin 1-0 üstünlüğü olduğu sırada tatil edildiğini belirtildi.

Karşılaşmanın sahaya yabancı madde ve havai fişek atıldığından dolayı sık sık durduğu, Fenerbahçe'nin 23. dakikada öne geçmesinden sonra zaten sıcak olan atmosferin daha da gergin hale geldiği ve bunun maçın zamanından önce bitmesine neden olduğu da haberde yer aldı.

"Maçtan önce karşılaşmanın gergin geçmesinin beklendiği, iki takımın hala 2010-2011 sezonun şampiyonluk için alenen tartıştıkları"na işaret edilen haberde, yabancı maddelerin, maç başlamadan önce sahaya atılmaya başladığı, karşılaşmanın ilk 5 dakikasında maça iki kez ara verildiği, bunun maç sırasında sık sık tekrarlandığı ve ilk yarı sonunda 10 dakika uzatmaya gidildiği kaydedildi.

Uzatma dakikaların sonuna doğru Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in hemen yanı başında bir havai fişeğin patlamasının ardından, İstanbul ekibinin ve hakemin sahayı terk ettiği ifade edilen haberde, bunun da maçın tatil edilmesi anlamına geldiği belirtildi.

Sport1 adlı internet sitesinde yer alan haberde de Spor Toto Süper Lig'de meydana gelen taşkınlığın, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın tatil edilmesine yol açtığı ifade edildi.

Karşılaşmada sahaya sık sık havai fişek ve yabancı maddenin atıldığı, hakem Bülent Yıldırım'ın birçok kez maça ara verdiği ve ilk yarıdaki 10 dakikalık uzatmanın sonunda maçın tümüyle durduğu haberde yer aldı.

"İki kulüp taraftarlarının birbirine düşman olduğu" savunulan haberde, "2011 yılında Fenerbahçe'nin maniple ettiği maçtan dolayı Trabzonspor'un şampiyonluktan olduğu" kaydedildi.

Spox.com internet sitesinde, "Trabzon'da skandal maç'' başlığıyle verilen haberde ise "Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi nasıl bir düşmanlıkla karşıladığı"nı kelimelerle anlatmanın zor olduğuna işaret edildi.

Haberde, "iki takımın 2010-2011 sezonundaki şampiyonluk nedeniyle tartıştıkları" belirtildi.

Hollanda basını
De Telegraaf gazetesi, "Kuyt hayatı için koşmak zorunda kaldı" başlığıyla verdiği haberinde, yıldız oyuncunun Trabzon'da futbol hayatının en tehlikeli anlarından birini yaşadığını belirtti.

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, gazeteye yaptığı değerlendirmede, "Çok tehlikeliydi, şimdiye kadar böyle bir şey yaşamadım. Bu denli bir öfkeye ilk kez şahit oldum" ifadelerini kullandı.

Maçtan bir gün önce de Trabzon yerine Rize'de konaklamak zorunda kaldıklarını belirten Kuyt, sahaya atılan maddelerden dolayı korner atışı dahi kullanamadıklarını kaydetti.

Karşılaşmada 1-0 öne geçtikten sonra daha çok kendi güvenliklerini düşündüklerini anlatan Kuyt, hakemin maçı tatil etmesiyle soyunma odasına koştuklarını ve kendilerini, polis ve güvenlik görevlilerinin koruduğunu belirtti.

"Türk derbisi havai fişeklerden dolayı yarıda kaldı" başlığıyla haberi veren AD ve De Volkskrant gazeteleri de maçın, ilk yarının uzatma dakikalarında sahaya atılan yabancı madde ve havai fişeklerden dolayı hakem tarafından tatil edildiğini ifade etti.

Fenerbahçe ceza alanına atılan havai fişek görüntülerinin yer aldığı bir videoyu da internet sitesine koyan De Volkskrant, Fenerbahçeli futbolcuların kornerleri polis koruması altında kullandığına dikkati çekti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz