Futbol

"Olcan'da öncelik bizde"

06 Haziran 2014 Cuma 09:30 - Son Güncelleme 06 Haziran 2014 Cuma 14:48

Ahmet Nur Çebi, TRT Spor'da gündemi belirleyecek açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, TRT Spor'da Perşembe akşamları saat 22.30'da başlayan ve deneyimli haberci Oğuz Tongsir'in sunduğu BireBir programında soruları cevapladı.

Ahmet Nur Çebi, transfer gündeminin en önemli futbolcularından olan Olcan konusunda Trabzonspor'un kararını beklediklerini bildirdi.

Olcan'da öncelik

Çebi, "Ben İbrahim Hacıosmanoğlu'nu aradım. Satmak istemediklerini söylediler. Satmak istemiyorlarsa ilgilenmek bize yakışmaz. 'Böyle bir şey olursa önceliği öncelik hakkınız her zaman bizde var' dedi sayın başkan. Satacak mı satmayacak mı bilmiyorum. Sattığında bize döner mi bilmiyorum, söz verildi." şeklinde konuştu.

5 takviye geliyor

Bütün transfer çalışmalarına kendisinin dahil olmadığını vurgulayan Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaş'ın Diego ile ilgilendiğini, oyuncu Fenerbahçe'ye imza attıktan sonra öğrendim." ifadelerini kullandı. Çebi, "İçinde bulunduğum toplantılarda 3 yabancı 2 de yerli alarak kadromuzu güçlendireceğimiz konuşuldu. 4 yabancı 1 yerli de olabilir. Bilic ve Fikret Orman bu konuda temas halindeler. 11 milyon euro ile yola çıktık. 3-5 milyon euro daha yukarı çıkmak zorunda kalabiliriz. Umarım iyi oyuncular transfer edilir de pişman olmayız." dedi.

Ronaldinho, Dany ve Fernandes konusu

Kendisinin ilgilendiği Ronaldinho transferiyle ilgili yaşananları da aktaran Ahmet Nur Çebi, çok yüksek rakamlardan 4 buçuk milyon avro seviyesine kadar indiklerini ve futbolcuyu ikna ettiklerini belirtti. Brezilyalı futbolcunun son anda ülkesinde kalmaya karar verdiğini kaydeden Ahmet Nur Çebi, "Ronaldinho konusunu kapatmak istiyorum beni çok yıpratıyor. Benim başarısızlığımmış gibi yansıtılıyor." şeklinde konuştu.

Fernandes'in sezon başında teknik heyetin raporu doğrultusunda takımda kaldığını kaydeden Beşiktaş ikinci başkanı Çebi, "Ben pişmanlık duyuyorum keşke başkana baskı yapabilseydim. Belki ikna edebilirdim." dedi.

Çebi, Dany konusunda hata yaptıklarına inandığını belirtti ve "Dany hiçbir şekilde Beşiktaş'a alınmamalıydı." ifadesini kullandı.

Demirören'in alacakları

Eski Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in kulübe verdiği 100 milyon lira ile ilgili olarak "Bence Yıldırım bey bu bağışı yapıp yapmayacağını açıklaması gerek." görüşünü belirten Ahmet Nur Çebi, "Bağışlasa bile kulüp kendi imkanları düzeldiğinde bu parayı ödemekle mükelleftir." dedi.

Çebi, bu sezon başarısız oldukları eleştirilerine ise şu karşılığı verdi:

"Beşiktaş'ın forması assan 3. olur diyen eski yöneticiye cevabım onların yıldızlarla doldurduğu sezon ligi 4. bitirdik. Bunu unutmasınlar."

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz