Futbol

Özat, Güneş'le neden tartıştığını açıkladı

02 Nisan 2017 Pazar 22:56 - Son Güncelleme 03 Nisan 2017 Pazartesi 10:58

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'a 3-0 mağlup oldukları maçta iyi oynadıklarını ancak kırılma anlarında rakibin sonucu lehine çevirdiğini söyledi. "Kazanan her zaman haklı" diyen Özat, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yaşadıkları tartışmayla ilgili de açıklamalarda bulundu.

"Maçın üç kırılma anı vardı"

Özat, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş'ı tebrik ederek, "Kazanan her zaman haklı. Maçın üç kırılma anı vardı. Uğur'un şutunda Fabricio'nun yüzüne çarpan top, yediğimiz golden önce çıkışta topu kaptırdığımız ve gole gidecekken yediğimiz gol. Üçüncüsü de Vedat'ın kafasında Tolga'nın çıkarmış olduğu top. Dengede gidiyordu ama ondan sonra istediğimiz gibi olmadı." dedi.

"Herkesin bir kulübesi var. Her pozisyonda on kişi birden kulübeden fırlıyorlar"

Maçın ilk yarısında Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yaşadığı tartışmayla ilgili soruyu yanıtlayan Özat, şunları kaydetti:

"Şenol hoca beni ilk defa milli takıma alan kişidir. Her maçtan önce farklı takımlarda karşılaştığımızda gider elini öperim. Herkesin bir kulübesi var. Tabii ki hepimiz insanız ve duygusalız. Kazanma stresi ona da bana da yanlış yaptırabiliyor. Her pozisyonda on kişi birden kulübeden fırlıyorlar, hakem etkileniyor. Aynı şansı ya bize de vereceksin ya da onlara da vermeyeceksin. Bunu söyledim. En ufak şeyde kart itirazı... En azından arka tarafı durdurabilirsin. Ben kendi tarafımı durduruyorum. Her pozisyonda kulübenin sahaya çullanması hoş olmaz. Onların da kazanma ve şampiyonluk stresi var. Oldu bitti. Kinci bir adam değilim."

Serdar Gürler: "Aydın Karabulut çok etkili oynadı"

Gençlerbirliği'nde milli futbolcu Serdar Gürler ise ilk yarıda çok iyi oynadıklarını ancak siyah-beyazlıların ilk net pozisyonda gol attığını söyledi.

Müsabakadan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Serdar, Beşiktaş'ı hafta içi iyi çalıştıklarını ve rakiplerine ilk 45 dakikada pozisyon vermediklerini belirterek, "İlk 45 dakikayı iyi değerlendirdik. Fazla pozisyon vermedik ama ilk net pozisyonlarında gol atmayı bildiler. Vedat'ın kafa vuruşunu Tolga Zengin çok iyi çıkardı. Gol olsa strese gireceklerdi. Bu çizgide mücadeleye devam etmemiz lazım. Haftaya evimizde Antalyaspor karşısında galibiyet almak istiyoruz." diye konuştu.

Takım arkadaşı Aydın Karabulut'un çok etkili oynadığını ancak ona destek veremediğini belirten 25 yaşındaki futbolcu, "Aydın Karabulut çok iyiydi. Ben biraz daha etkili olsaydım maçı başka yöne çevirebilirdik ama bugün hücum anlamında fazla katkı veremedim. Hocam geldiğinden beri bana çok güven verdi. Bugün etkili değildim, oyundan çıkarabilirdi ama bana olan güvenini gösterdi." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz