Futbol

"Özbek, Avrupa'ya gitmemeyi göze almış"

04 Ekim 2017 Çarşamba 00:05 - Son Güncelleme 04 Ekim 2017 Çarşamba 09:47

Spor Yorumcusu Rıdvan Dilmen ve Teknik Direktör Mustafa Denizli, TRT Spor'da yayınlanan Futbolun Zirvesi programında önemli açıklamalarda bulundu.

İlk 7 haftada 0-0 biten maçın olmamasının nedenini kaliteli yabancı ve kaliteli oyunun oynanmasına bağlayan Denizli, "Bence gol adetinin artmasının altında futbolcunun rahatlığı yatıyor. Bu 7 hafta lig için bize çok iyi rapor vermez. Sadece çok ufak bir sunum yapar bundan sonraki haftalar için. Yani 15. veya 20. haftaya giderken ne olur? Bu müthiş bir değişkenlik gösterebilir. Gol sayısının fazla olması ligimize gelen kaliteli oyuncular ve bununla beraber bu oyuncuların henüz tribün baskısını hissetmemesinden kaynaklanıyor" dedi.

Yorumcu Rıdvan Dilmen ise Galatasaray'ın Teknik Direktörü Tudor ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"Tudor'un en büyük şansı Drusun Özbek'in son şansı olması" diyen Dilmen, "Baktığın zaman M. City'den oyuncu alıyor. Belhanda'yı Maicon'u Gomis'i alıyor. Bunlar 8-10 milyon Avroluk oyuncular. Sevilla'dan sağ bek alıyor. Tudor kimi istiyorsa aldı. Galatasaray'ın geleceğini de bilmiyorum. İnşallah birşey olmaz. Dursun Bey şimdi UEFA ile pazarlığa gidecekmiş. Ya UEFA derse sen sınırı aştın Avrupa'ya gelme. Dursun Bey gerekirse gitmemeye karar verdi. Avrupa'ya gitmemeyi göze aldı çünkü Özbek'in hiç kredisi yok. Dursun Bey ciddi bir risk aldı ama riski ciddi oyuncularla aldı. Hesap yapıyor olabilir ama hesapları aştığı ortada. UEFA ile gerçekten problem olacak." şeklinde konuştu.

"Aykut Kocaman'ın şanssızlığı neydi?" 

"Tudor'a karşın Aykut Kocaman'ın şanssızlığı neydi? O da isterdi 10-15 milyon Avro'ya oyuncular almak. Satarsa oyuncu alabiliyordu. Böyle değerlendirmek gerekir."

"Beşiktaş'ın kavga konusunda açıklama yapmasını doğru bulmuyorum" 

Ünlü spor yorumcusu Dilmen, Beşiktaş - Trabzonspor maçı sonrasında Talisca ile Caner Erkin arasında yaşanan tartışmayla ilgili "Ben böyle şeyleri çok gördüm o yüzen büyütmemek lazım. Beşiktaş'ın da bu konuda açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Gerek yok." ifadelerini kullandı.  

"7 oyuncu birden değiştirdi. Vahiy mi geldi?"

Mustafa Denizli, A Milli Takım'ın Ukrayna ve Hırvatistan maçlarında yaşanan oyuncu değişiklerini ile ilgili konuştu:

"Ukrayna maçından sonra 7 oyuncu birden değiştirdi. Vahiy mi geldi? Yani 15 gün kampa geliyorsun bir kadroya karar veriyorsun. Ukrayna maçından 3 gün sonrada 7 oyuncu birden değiştiriyorsun. Vahiy gelmiş olması lazım bu kadar değişiklik yapması için. Ne etkili oldu da bu kadar değişiklik yapıldı. Burada bir şey var. Yani bu tek kişinin verebileceği bir karar değil. Bir ekibin verdiği karar. Demek ki yanlış bir değerlendirme." 

"İlk kez top bizde" 

Dilmen ise bu konuda şunları ifade etti:

"Milli takımda önemli oyuncularımız var. İlk kez ilk haftalar dışında top bizde rakipte değil. Kazanırsak kupaya gideceğiz.Biz bir yada iki olacağız. Lucescu'nun saha kenarında olması daha iyi olurdu. Kadro seçiminde yanlış bir karar vereceğini düşünmüyorum. En hazır kimse oynamalı. Arda, Cengiz, Emre Mor oynamıyor. Fizik kondisyonu önemli." 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz