Futbol

Özbek'ten F.Bahçe derbisi yorumu

17 Ekim 2015 Cumartesi 23:13 - Son Güncelleme 17 Ekim 2015 Cumartesi 23:44

"Normal derbilerden bir tanesi. Çok ümitliyiz. Galibiyet almak istiyoruz."

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Gençlerbirliği'ni 4-1 yenerek, güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Hakem Çağatay Şahan'ı eleştirdi

Türk Telekom Arena'da oynanan maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özbek, müsabaka hakemi Çağatay Şahan'ın yönetimini eleştirerek, "Güzel bir galibiyet aldık. İlk yarıda Galatasaray aleyhine hakem hataları oldu. Özellikle yediğimiz golde bir faul vardı. Hakem onu süzemedi. İkinci yarı normal performansımızı yakaladık. Takımımız her geçen gün üstüne koyarak geliyor. Bu durumdan son derece memnunum. Çok keyifli bir galibiyet aldık" diye konuştu.

Başkan Özbek, her iki yarıda farklı görüntü çizen sarı-kırmızılı takımın, hakem hatalarından etkilendiğini savunarak, "İlk yarıda hakemin çaldığı düdükler yerinde olmadı. Bu, oyunu ve motivasyonu etkiliyor. İkinci yarı Galatasaray savaştı. Giderek istediğimiz seviyeye geliyoruz. Biraz daha sabırlı olunursa çok daha kuvvetli ve savaşçı bir Galatasaray hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.

"Kadıköy'de galibiyet almak istiyoruz"

Süper Lig'de gelecek hafta deplasmanda yapacakları Fenerbahçe derbisi ile ilgili sorular üzerine Dursun Özbek, "Gidip oynayacağız. Normal derbilerden bir tanesi. Çok ümitliyiz. Kadıköy'de galibiyet almak istiyoruz" dedi.

Kadıköy'e gidecek mi?

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Kadıköy'de oynanacak maça gidip gitmeyeceğiyle ilgili soruya ise "O günkü gelişmelere bakacağım. Gidebilirim veya gitmeyebilirim ama zamanı süzmek lazım. Gelişmelere bağlı olarak o gün kararımı vereceğim" şeklinde konuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Portekiz'in Benfica takımıyla 21 Ekim Çarşamba günü yapacakları maça değinen Özbek, "Benfica grupta 6 puanla lider. Bizim de 1 puanımız var. Gruptaki bu durumu değiştirmek istiyoruz. Benfica'yı yendiğimiz zaman grup tamamen farklı bir pozisyona gelecek ve daha heyecanlı olacak. Benfica'yı yenmek üzere hazırlanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 "UEFA'ya sunduğumuz raporun meyvesini alacağız"

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, mali konularla ilgili UEFA'ya rapor sunduklarını belirterek, çalışmalarının meyvesini alacaklarını söyledi.

Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılımla ilgili herhangi bir karar verilmediğini anlatan Dursun Özbek, "UEFA'ya hazırladığımız raporları verdik. Görüştüğümüz kişiler karar merci değil. Verdiğimiz raporlarla ilgili bilgileri aktardık. Alınmış bir karar yok. Çalışmalarımız devam ediyor. Bunların meyvesini da alacağımızı düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti.

İtalya'nın Inter Kulübü'nün gündeminde olduğu iddia edilen Semih Kaya'yı göndermeyi düşünmediklerini vurgulayan Özbek, "Semih ile ilgili verilmiş bir karar yok. Herhangi bir oyuncumuzu elden çıkarmak istemiyoruz. Şampiyonluğun kuvvetli adaylarındanız. Bu sezon da şampiyon olmak istiyoruz. Semih ile ilgili öyle bir düşüncemiz yok" ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu'ndan istenen rapor

Dursun Özbek, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'ndan istenen raporun kamuoyunda büyütüldüğünü kaydetti.

Hamzaoğlu ile ilgili gelen soruları anlamakta zorluk çektiğini dile getiren Özbek, şöyle konuştu:

"Bu soruyu anlamakta zorluk çekiyorum. Hamza hocadan talep ettiğimiz rapor, disiplinsiz davranışlarla ilgili bir şeydi. Futbolcularımızın Galatasaray etiğine yakışır şekilde sahada yer almasını istiyoruz. Hamza hocadan istediğimiz rapor bu mahiyette. Kendisi bizim antrenörümüz ve çok güvendiğimiz birisi. Hamza hoca, geçen sezon bütün şampiyonlukları toplamış, 3 kupa kazanmış birisi. Çok başarılı gidiyoruz."

Dursun Özbek ayrıca, karşılaşmayı 22 bin kişinin izlediğine değinerek, kombinesi olan taraftarların maça gelmesini istedi.

Cavcav: "Galatasaray'ı canı gönülden kutluyorum"

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ise Galatasaray'ın ikinci yarıda yaptığı isabetli değişikliklerle maçı kazandığını söyledi.

Cavcav, ilk yarıda iyi oynamalarına rağmen ikinci devre varlık gösteremediklerini kaydederek, "İlk yarıyı 1-0 önde kapattık ama ikinci yarıda mağlup olduk. Galatasaray yaptığı isabetli değişikliklerle maçı kazandı. İkinci yarı Gençlerbirliği sahada hiç yoktu. Bunun karşılığında da Galatasaray 4-1 gibi bir skorla maçı kazandı. Galatasaray'ı canı gönülden kutluyorum. Kendi oyuncularıma bir şey diyecek halim yok. Futbolda bunlar olağan şeyler" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz