Futbol

Özdilek ve Sağlam'dan maç yorumu

04 Kasım 2013 Pazartesi 22:46 - Son Güncelleme 04 Kasım 2013 Pazartesi 22:50

Gençlerbirliği ve Eskişehirspor teknik direktörleri maçı değerlendirdi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Galibiyete rakibimizden daha çok ihtiyacımız vardı ve bunu maç boyunca rakibe hissettirdik" dedi.

Özdilek, 2-0 kazandıkları Eskişehirspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, sözlerine futbolcularını tebrik ederek başlayarak rakiplerinden daha fazla isteyip, daha fazla mücadale ettiklerini söyledi.

İstediklerini yaptıkları takdirde sahadan galibiyetle ayrılacaklarını bildiklerini belirten Özdiek, "Galibiyete rakibimizden daha çok ihtiyacımız vardı ve bunu maç boyunca rakibe hissettirdik. Kadro kalitesi yüksek bir takıma karşı oynadık. Rakip topa daha fazla sahip gözükse de pozisyon vermeden maçı tamamladık. Final paslarında doğru tercihler yapabilseydik, daha farklı olabilirdi" diye konuştu.

Moral ve güven açısından önemli bir maç kazandıklarının altını çizen Özdilek, "Önümüzde çok zor maçlar var. Yedi maçımız daha var ve hepsini kazanacak güce sahibiz. Yarından itibaren Trabzonspor maçına hazırlanacağız. Bugün alınan üç puan kendimize gelme adına önemliydi" diyerek sözlerini tamamladı.

Eskişehirspor cephesi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini ve kendileri için iyi bir karşılaşma olmadığını belirtti.

Maçın başında yedikleri golün Gençlerbirliği'nin uygulamak istediği oyun stratejisine fırsat verdiğini vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:

"İkinci golden sonrasına baktığımız zaman rakibin kapandığını ve savunma yapmaya çalıştıklarını gördük. Bunu da iyi yaptılar. Oyunun genelinde oyuna hakim gibi görünsek de ofansif anlamda etkili olamadık. Pozisyonları değerlendiremedik ve bizim için iyi bir karşılaşma olmadı. Beklentimizin yüksek olduğu bir maçtan puansız dönüyoruz. Çok zamanımız yok, cuma günü Akhisar Belediyespor ile oynayacağız. İyi hazırlanarak, bu maçın etkilerini üzerimizden atarak, işin içine dönmek zorundayız. Sahamızda taraftarımızın da desteğiyle kazanmak istiyoruz. Hatalarımız da eksiklerimiz de var. Onları gidermemiz gerekiyor. Değişim yaşayan bir takımız, bunu yaşarken bazı sancılar oluyor."

Sağlam, Eskişehir'in şampiyonluğa hazır olup olmadığı ile ilgili bir soruyu ise "Türkiye'de bir Anadolu takımının şampiyonluğundan bahsetmek kolay bir şey değil. Mücadele ettiğiniz rakiplere ve kendi ortaya koyduklarınıza bakacaksınız. Bu bütçelerle şampiyonluktaki rakiplerle mücadele etmek kolay değil. Eskişehirspor takımı bugün itibarıyla böyle bir hedef için müsait değil. Bunun zamanını iyi tespit etmek ve hayal tacirliği yapmamak lazım. İlerleyen senelerde kulübün ekonomisi toparlanırsa bu gerçekleşebilir. Bu seneyle ilgili gerçekçi hedefimiz, Avrupa kupalarına katılmak olur" diye yanıtladı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz