Futbol

Palabıyık'ın ilk "büyük" sınavı

16 Nisan 2015 Perşembe 16:39 - Son Güncelleme 16 Nisan 2015 Perşembe 16:45

Ali Palabıyık, ilk kez dört büyükler arasındaki bir karşılaşmayı yönetecek.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasındaki Trabzonspor-Galatasaray maçına atanan FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık, ilk kez dört büyükler arasındaki bir karşılaşmada düdük çalacak.

Son dönemin gözde hakemleri arasında yer alan 33 yaşındaki Palabıyık, Trabzonspor ile Galatasaray arasında 19 Nisan Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak haftanın en önemli maçıyla kariyerinin ilk büyük sınavını verecek.

Süper Lig'de 2012-2013 sezonundan bu yana görev alan genç hakem, kariyerinde ilk kez dört büyükler arasındaki bir karşılaşmada düdük çalacak.

-FIFA kokartı taktı, profesyonel sözleşme imzaladı

Palabıyık, performansıyla 2015 yılında FIFA listesinde yer alan hakemler arasına girmeyi başardı.

Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım'ın FIFA kokartı alınırken, bu iki hakemin yerine Tolga Özkalfa ve Ali Palabıyık listeye dahil oldu.

Palabıyık ayrıca Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mete Kalkavan ve Fırat Aydınus ile profesyonel hakemliğe adım atarak, Türkiye'nin ilk sözleşmeli hakemleri oldu.

-78 sarı, 4 kırmızı kart çıkardı

Ankara bölgesi hakemi Palabıyık, bu sezon geride kalan 26 haftada 14 maçta görevlendirildi.

Bu karşılaşmalarda 78 sarı, 4 kırmızı kart çıkaran Palabıyık, 6 kez de penaltı kararı verdi.

-Trabzonspor ve Galatasaray karnesi

Ali Palabıyık, bu sezon ligde Trabzonspor'un 2 maçını yönetti. Karadeniz ekibi, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile golsüz berabere kalırken, Mersin İdmanyurdu'nu 5-1 yendi.

Genç hakem, bu sezon Galatasaray'ın lig maçlarında görev almazken, sarı-kırmızılı takımın Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor'u 4-2 yendiği grup maçında düdük çaldı.

Palabıyık, kariyerinde daha önce ligde Galatasaray'ın sadece bir maçına atandı. Galatasaray, 2013-2014 sezonunun 6. haftasında 28 Eylül 2013'te oynanan karşılaşmada Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz