Futbol

Pereira'dan Shakhtar ve Lucescu yorumu

19 Temmuz 2015 Pazar 09:21 - Son Güncelleme 19 Temmuz 2015 Pazar 09:43

Vitor Pereira, S.Donetsk ile Devler Ligi'nde oynayacakları maçla ilgili konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakipleri Shakhtar Donetsk ile yapacakları maçlara kadar kapasitelerini daha ileriye taşıyacaklarını belirterek, "Kazanmak için her şeyi yapacağız" dedi.

Pereira, Portekiz'in Vitoria Guimaraes takımıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynadıkları ve 3-1 kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulundu.

Sözlerine başlamadan önce Türkçe "İyi bayramlar" diyen Portekizli teknik adam, takımın Shakhtar Donetsk maçlarına kadar hazır hale gelmesi için çalışmak zorunda olduklarını kaydederek, "Tabii ki, Shakhtar Donetsk maçına kadar kapasitemizi şu an olduğundan daha da ileriye taşıyacağız. Çok yakında kapasitesi daha yüksek ve daha kaliteli bir takım ortaya koyacağız" diye konuştu.

Pereira, Shakhtar Donetsk maçına kadar rakipleriyle mücadeleye hazır olacaklarını anlatarak, "O maça kadar seviyemizi yukarıya taşıyacağız. Kazanabileceğimize ve turu geçebileceğimize inanacağız. Turu geçmenin ve Shakhtar Donetsk'i elemenin mümkün olduğunu biliyoruz. Biz de zor bir takımız, Shakhtar Donetsk de zor bir takım. Bunun bilincinde sahaya çıkacağız. Dengeli bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Kazanmak için her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Lucescu çok kaliteli bir hoca"

Fenerbahçe'nin teknik direktör aradığı dönemlerde adı sürekli sarı-lacivertli takımla anılan Shakhtar Donetsk'in Rumen teknik direktörü Mircea Lucescu'nun Kadıköy'e rakip olarak geleceğinin sorulması üzerine sarı-lacivertli teknik adam şunları söyledi:

"Lucescu, gerçekten çok kaliteli ve antrenörlük konusunda tecrübeleri olan bir hoca. Çok kariyerli ve başarılı olduğunu düşünüyorum. Uzun bir kariyeri geride bıraktı. Çok fazla kulüple adının anılması normal. Bu maç, Lucescu ile Vitor Pereira arasında oynanacak bir karşılaşma olmayacak. Bu maç, Shakhtar Donetsk ile Fenerbahçe arasında oynanacak. Maçları oyuncular çözer, oyuncular oynar. Teknik direktörler oynamaz. Bu nedenle oyuncularımızın bu maçı çözmesi gerekecek."

Pereira, sarı-lacivertli takımın yeni transferi Hollandalı futbolcu Robin van Persie'nin Shakhtar Donetsk maçına kadar hazır olup olmayacağıyla ilgili soruya, "Bilmiyorum ama o da diğer oyuncular gibi çalışacak. Şu anda diğer oyunculardan biraz geride. Bireysel bir antrenman programı var. O programla çalışmaya devam ediyor. Bu hafta içinde takımla birlikte antrenmanlara çıkmaya başlayacak ve onun ne durumda olduğunu göreceğiz. Takımımıza katkı yapabilecek duruma geldiyse o zaman onu da değerlendireceğiz" cevabını verdi.

"Sahada harika anlar gördük"

Vitoria Guimaraes karşısında şu ana kadar oynadıkları hazırlık maçlarındaki en iyi seviyelerini ortaya koyduklarını aktaran Pereira, "Takımımız geride kalan maçın ardından dinlenme fırsatı buldu. O maçta istediğimiz oyunu ortaya koyamamıştık. Rakibimiz karşısında kaliteli bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bugün bizim adımıza sahada harika anlar gördük" şeklinde konuştu.

Pereira, hala geliştirmeleri gereken noktalar olduğunu vurgulayarak, "Hem teknik hem de taktik kapasitemizi biraz daha yukarıya taşımamız gerekiyor. Aynı zamanda takımımızın güvenini de biraz daha artırmalıyız. Bu noktaları da geliştirerek kuvvetli bir takım olma yolunda ilerlediğimizi söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Moussa Sow'un röveşatayla attığı golü yorumlayan Vitor Pereira, "Gerçekten çok güzel bir goldü. Sow, kaliteli ve kapasitesi yüksek bir oyuncu. Kalpten oynayan bir oyuncu ki, bu benim çok sevdiğim bir şey" diye konuştu.

Sow: "Rakip karşısında herkes istekliydi"

Sarı-lacivertli futbolcu Moussa Sow ise rakipleri karşısında oynadıkları oyundan tatmin olduğunu söyledi.

Hazırlık döneminde olduklarını hatırlatan Senegalli futbolcu, "İyi bir şekilde çalışmaya gayret gösteriyoruz. Hocamızın bizden istediklerini yapmaya çalışıyoruz. Hocamız yeni bir ekip oluşturmaya çalışıyor. İyi işler yapabileceğimiz bir sezon ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Rakip karşısında herkes istekliydi ve takım halinde bu istekli halimizi sürdüreceğimizi düşünüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Attığı şık golü ve Shakhtar Donetsk maçını değerlendiren Sow, şöyle konuştu:

"Çalışmak mecburiyetindeyim. İyi çalışırsanız, karşılığını alırsınız. Bu maçta da çalışmamın karşılığını aldım. Çalışmamın karşılığını alamadığım karşılaşmalar da oluyor ama ben çalışmaya devam ediyorum. Shakhtar Donetsk karşılaşması bizim için çok önemli. Hepimiz, turu geçmeyi çok istiyoruz. Şu an çok iyi bir oyuncu kadrosu var ve çok iyi bir teknik ekip var. Şampiyonlar Ligi'nde olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Fenerbahçe'de iseniz bu sizin için zorunluluktur."

Moussa Sow, sözlerini tamamlarken tüm müslüman alemine ve Türkiye'ye mutlu ve huzurlu bayramlar diledi.

Öte yandan maçta sakatlanan Alper Potuk'un sağ el parmağında kırık tespit edildiği ve genç oyuncunun karşılaşma sonrasında hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Vitoria Guimaraes cephesi

Vitoria Guimaraes Teknik Direktörü Armando Evangelista ise Fenerbahçe ile çok kaliteli bir hazırlık maçı oynadıklarını söyledi.

Futbolcularının çok karakterli bir oyun ortaya koyduğunu dile getiren Evangelista, "Sezon öncesi takımımın bu görüntüsünden çok memnun oldum ve iyi bir yolda olduğumuzu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz