Futbol

Pereira'dan Van Persie'ye cevap

20 Eylül 2015 Pazar 23:52 - Son Güncelleme 21 Eylül 2015 Pazartesi 09:49

Vitor Pereira, maçın ardından Van Persie'nin açıklamalarına cevap verdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Bursaspor'u 2-1 yendikleri maçta hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Pereira, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, iyi bir karşılaşma çıkardıklarını belirterek, "Son oynadığımız Avrupa Ligi maçından olumsuz sonuçla ayrılmıştık. Bu akşam iyi ve zorlu takıma karşı oynadık. Böyle bir takıma karşı iyi galibiyet aldık, hak ederek kazandık" dedi.

Galibiyet golünü atan Robin van Persie ile oyuna girmeden önce yaşadıkları diyalog ile ilgili soruyu yanıtlayan Portekizli çalıştırıcı, "Konuşmamız gereken şeyleri konuştuk. Yardımcı antrenörlerim bilgileri vermişti. Biraz daha detaylı bilgi vermek istedim. Teknik direktörle oyuncu arasında olması gereken konuşmaydı" ifadelerini kullandı.

Van Persie'nin ilk 11'de oynamak istediği yönündeki açıklamalarına değinen Pereira, şöyle konuştu:

"Kulübede kaldığı için üzülmeseydi, umursamasaydı o zaman endişelenirdim. Kötü bir durum çıkardı. Bize bu sinyali verdi ki takıma yardımcı olmak istiyor. Oyuncular her zaman oynamak ister. Ben de bu takımın teknik direktörüyüm, kararlar almak için bulunuyorum. Herkesin genel durumunu değerlendiriyorum. Buna göre karar veriyorum. Perşembe günü fiziksel, taktiksel ve duygusal bir maçtan çıktık. Devamlılık için kararlar almaya devam edeceğim. Oyuna girdikten sonra ortaya koyduğu performanstan mutluyum. Galibiyeti getiren golü attı. Takımı için mücadele etti. Kulübede kaldığı için üzülmesi bizim için iyidir."

Portekizli teknik adam, Nani'nin sosyal medyadaki ifadeleriyle ilgili soruyu ise "Ben buraya maçı konuşmaya geldim. Buraya oyuncuların sosyal medyadaki ifadelerini konuşmaya gelmedim. Benim ne twitter ne facebookum var. Futbolla ilgili sorun" diye yanıtladı.

"Önümüzde uzun bir yol var"

Vitor Pereira, İsmail Kartal'dan bir farkı olmadığı yorumları konusunda ise şunları söyledi:

"Bu yorumları duymadım, anlamıyorum. Zaten bu yüzden gazeteleri okumuyorum, televizyon izlemiyorum. Burada başarılı olmak için bulunuyoruz. Sezon sonu kendi performansımızı görmüş olacağız. Beklememiz lazım. Ne 4. haftada ne 5. haftada kimse şampiyon olmadı. Çalışmak için önümüzde uzun bir yol var."

Avrupa Ligi'nde Atromitos ile yaptıkları maçın ardından takım olarak çalışma fırsatı bulamadıklarından şikayetçi olan Pereira, "Bazen 9, bazen 8 oyuncuyla idman yapıyoruz. Gerekli iyileştirmeleri yapamıyoruz. Antrenmanlarda fikirlerimi aktarmak zor oluyor. Kalitemizi artırmakta bu anlamda zorluk yaşıyoruz. Kimseyle kendimi kıyaslamak için bulunmuyorum. Geçen sezon Fenerbahçe teknik direktörü olan hocaya son derece saygı duyuyorum. Sezon sonunda bu ligin şampiyonun kim olacağını hep birlikte göreceğiz. Avrupa Ligi'nde ne yaptık, Türkiye Kupası'nda ne yaptık hep birlikte göreceğiz. Benim için ne kaybedilince her şey kötü, ne kazanılınca her şey iyidir" diye konuştu.

Gerçek Fenerbahçe'yi Beşiktaş karşısında görecekleri yönündeki ifadelerin de kendisine ait olmadığını kaydeden Portekizli teknik adam, "Telefonla hiçbir gazeteciyle konuşmuyorum. Bursaspor maçından önce de hiçbir zaman Beşiktaş maçıyla ilgili ifadeler kullanmadım. Ne Portekiz'den ne Türkiye'den ne de Yunanistan'dan bir gazeteciyle sohbetim oldu" değerlendirmesinde bulundu.

"Uygar Mert Zeybek'in geleceği parlak"

Pereira, oyuna sonradan dahil ettiği Uygar Mert Zeybek'in geleceğinin parlak olduğunu dile getirdi.

Uygar'ın yetenekli ve teknik kalitesinin yüksek bir oyuncu olduğunu belirten Vitor Pereira, "Büyük yüreği olan oyuncu. Bu yönünü çok seviyorum. Çalışmaya inanan bir oyuncu. Bu şekilde devam ederse geleceği parlak olacaktır. Kişiliği mükemmel. Futbolda kişilik benim için önemli. Kişiliğiniz olduktan sonra yolunuz açık olacaktır. Gerek teknik direktör gerekse oyuncunun kişiliği olmalı. Uygar, zor bir anda oyuna girdi. Genç bir oyuncu olmasına rağmen kişiliğini ortaya koydu" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz