Futbol

Prandelli resmi sözleşmeyi imzaladı

08 Temmuz 2014 Salı 14:57 - Son Güncelleme 08 Temmuz 2014 Salı 16:33

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Prandelli, iki yıllık sözleşme imzaladı.

Ali Samiyen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da düzenlenen törene, Ünal Aysal'ın konuşmasıyla başlandı. Prandelli seçimini büyük hedefler doğrultusunda yaptıklarını yaptıklarını belirten Aysal, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Dünya Turu bir adımla başlar. Biz de bu adımı atmak üzere sizlerin huzurunda bir araya geldik. Yeni bir sezonun ve yeni umutların ilk adımı olarak burada toplandık, hepinize teşekkür ediyorum.

G.Saray yüz seneyi aşkın tarihiyle her sene hedeflerini büyüten bir kulüptür. G.Saray Türkiye’nin batıya açılan penceresi olduğu kadar, batının da Türkiye’ye açılan penceresidir. Hocamızla oturup bu ufku nasıl genişleteceğimize dair fikir alışverişi yaptık. Bu görüşmemizde yalnızca 4. yıldızın ötesinde çok daha uzun süreli ve geniş bir hedef belirledik. Bizi bugün bir araya getiren, bu hedefler, bu vizyon ve bu geniş projedir. Bu vesileyle yeni teknik direktörümüze ve ekibine başarılar diliyorum.”

Basın mensuplarına Türkçe “İyi günler” diyen Prandelli’nin konuşması ise şu şekilde oldu:

Öncelikle Galatasaray'a ve başkana teşekkür etmek istiyorum. Kendisiyle çok iyi bir uyum yakaladık. Kendisinden çok iyi bir enerji aldım. Başkanla konuşmayı seviyorum. Başkan için kulübün tarihselliği çok önemli. Ama burada esas önemli olan geçmişten ziyade önümüzdeki projeler. İlk hedefimiz yalnızca güzel futbol oynayan değil kazanan bir takım oluşturmak. Dün de tesislere gittim ve her şeyin eksiksiz olduğu mükemmel hazırlanmış bir kompleksle karşılaştım. Bir takım kurma fikri için taraftarıyla, futbolcusuyla başkanıyla her şeyiyle bir araya gelmemiz lazım. Çok kuvvetli oyuncularımız var ve ilk günden itibaren bu oyuncuları bir araya getirerek kaliteli bir takım oluşturmak istiyoruz. Başkanla daha önceki sohbetlerimizde bana 4. yıldızı istediğini söyledi. Onun gözlerinde başarı isteğini, başarıya açlığı, ve inancı gördüm.

Toplantının devamında basın mensuplarının sorularına cevap veren Prandelli’ye, ilk olarak Mancini’den takımla ve Türkiye’yle ilgili fikir alıp almadığı soruldu.

Tecrübeli teknik adam, “Mancini'den duyduğum ilk şey, İstanbul’u ne kadar çok sevdiği, kulübün ne kadar kapasiteli insanlarla dolu ve iyi organize edilmiş olduğuydu. Yabancı kuralıyla ilgili ise herhangi bir sıkıntımız olmaz” şeklinde yanıt verdi.

Göreve sezon başında gelmesiyle ilgili sorulan soruya ise “Bir takımla sezon başından itibaren çalışma fırsatı bulmak çok önemlidir, bu yüzden memnunum. Mancini sezon arasında geldiğinde takım 8. durumdaydı ve sezonu ikinci sırada tamamladı. Kendisinin burada başarılı olduğunu düşünüyorum. Ancak tekrar söylüyorum bizim öncelikli hedefimiz kazanan bir takım oluşturmak.” diyerek yanıt verdi.

Takımın sahadaki dizilişine dair de ipuçları veren Prandelli, “4 kişilik bir defans ve 3 kişilik bir orta saha hattı düşünüyorum, fakat bunların yanına atak özellikli iki orta saha daha gelebilir. Önce takımı tanımam gerekiyor.” dedi

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz