Futbol

Prandelli'den Aysal'la ilgili şok sözler

18 Haziran 2015 Perşembe 22:11 - Son Güncelleme 19 Haziran 2015 Cuma 00:44

Galatasaray'ın eski çalıştıcısı Cesare Prandelli, İtalyan basınına konuştu.

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Cesare Prandelli, Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal'ın kendisini takımın başına getirirken projeleri için en doğru insan olduğunu söylediğini anlattı. İtalyan çalıştırıcı, Aysal'ı kendisine verdiği sözleri yerine getirmemekle eleştirerek, " 'Ben istifamı vereceğim. Göreceksin kabul etmeyecekler' dedi ve istifa etti, sonra da bir daha kendisini görmedim" dedi.

Futbol kariyerinde geçen yıl önce İtalya Milli Takımı ile Brezilya 2014'te ardından da Galatasaray ile peşpeşe yaşadığı başarısızlıklarla zor bir dönemi geride bırakan 57 yaşındaki deneyimli teknik adam, bu dönemi İtalyan basınına verdiği mülakatta değerlendirdi.

İtalya Milli Takımı ile Brezilya'daki Dünya Kupası finallerinde yaşadığı başarısızlığın hemen ardından sahalar dönmek istediğini belirterek, Galatasaray'ın o dönemki başkanı Ünal Aysal'ın kendisini ciddi projeleri olduğundan bahsederek ikna ettiğini anlattı.

" 'Ben istifamı vereceğim. Göreceksin kabul etmeyecekler' dedi  sonra bir daha kendisini görmedim"

Sorunlu şekilde sezon ortasında ayrıldığı Galatasaray'a gitmesinin çevresindekiler tarafından hata olarak değerlendirildiğini aktaran Cesare Prandelli, Ünal Aysal'ı kendisine verdiği sözleri yerine getirmemek ile suçladı.

Prandelli, şunları kaydetti:

"O günlerde vizyoner biriyle; Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile tanıştım. 'Siz benim projem için doğru insansınız' dedi. Ben de 'Projelere inanmam' dedim. 'Benim projeme inanacaksınız çünkü, bir İtalyan, bir Alman, bir İngiliz, bir de Belçika'dan kulüp alıyorum. İçinde bin 600 gencin bulunduğu 4 kulüp. Siz bir yıl antrenörlük yapacaksınız, sonrasında bu dördünden sorumlu olacaksınız' dedi. Buna inanamayacağımı söyledim. Bana, '150 kişinin yardım edeceğini, Galatasaray'ın 30 milyon taraftarıyla büyük bir camia olduğunu' anlattı ki bu bir şaka değil. Sonra Viyana'da bu anlattığı projelerin, hiç gerçekleşmeyeceğini anladım. Ardından, Ağustos ayında yöneticilerden Ebru Köksal geldi ve başkanın söylediklerinin sadece fikir olduğundan bahsetti. Başkan ise söylediklerinin stratejilerinin içinde olduğunu belirtti. Ben de güveniyordum. 'Şimdi büyük bir kutlama yapacağız. Taraftarlar seni seviyor. 'Ben istifamı vereceğim. Göreceksin kabul etmeyecekler' dedi ve istifa etti, sonra da bir daha kendisini görmedim. Sonra yeni yöneticiler geldi. 'Birinci sıradayız değişiklik düşünmüyoruz' diye garanti verdiler ama işimize son verdiler."

Milli takım macerası

"Gök mavililer" olarak anılan İtalyan Milli Takımı'nın başında bulunduğu 2010-2014 yılları arasında, 2012'deki Avrupa Şampiyonası'nda final oynatan, 2014 Dünya Kupası'na ise grup aşamasından veda eden ve bu nedenle istifa etmek durumunda kalan Prandelli, "Bunu hep düşündüm. Bu konu ben hep açık bir yara olarak kalacak. Montolivo, Diamanti, Giaccherini, Maggio gibi ekip ruhunu oluşturacak oyunculardan yoksunduk" dedi.

Deneyimli çalıştırıcı, milli takımdan ayrıldıktan sonra bir daha hiç canlı maçlarını izleyemediğini dile getirirken, milli takımla 4 yoğun yıl geçirdiğini ve bunun heyecan verici olduğunu, şu sıralar "Gök mavililer"in maçlarını biraz gecikmeli de olsa izlediğini ama üzerinde halen yorgunluk olduğunu söyledi.

İtalyan çalıştırıcı, yeni sezonda görev alma konusunda güçlü bir motivasyonu olduğunu da söyledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz