Futbol

Rekor Beşiktaş'a geçti

22 Eylül 2013 Pazar 19:42 - Son Güncelleme 23 Eylül 2013 Pazartesi 11:01

Spor Toto Süper Lig'in bu sezon yapılan ilk derbisine, siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Karşılaşma öncesi skorborddan yapılan açıklamada, stada 76 bin 127 biletli seyircinin geldiği açıklandı. Böylece siyah-beyazlılar, Galatasaray derbisinde seyirci rekorunu kırmış oldu.

Süper Lig'de daha önceki seyirci rekoru, 70 bin 125 kişi ile 2003-2004 sezonunda oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisiydi. Bu derbi 21 Eylül 2003'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmış ve 2-2 berabere sonuçlanmıştı.

- Galatasaray taraftarı yok

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbide, konuk Galatasaray'ın taraftarları Atatürk Olimpiyat Stadı'nda takımlarını destekleyemedi.

"Dört Büyükler"in arasında oynanan maçlardaki deplasman yasağının bu sezon da sürmesi nedeniyle, sarı-kırmızılı taraftarlar stada alınmadı. 

- Kale arkası tribünlerden doğu tribününe geçtiler

Derbi maçın başlamasına saatler kala kale arkası tribünlerde bulunan bazı taraftarlar, doğu tribününe (maraton) geçti.

Güvenlik güçleri bir süre sonra bu bölümlerde önlem alarak daha fazla taraftarın doğu tribününe geçmesine engel oldu. 

- Dev pankart açıldı

Beşiktaşlı taraftarlar, Galatasaray derbisi öncesi doğu tribününde dev pankart açtı.

Doğu tribününde açılan pankartta "Dönüşümüz muhteşem olacak" yazısı ile yapımı süren yeni stadın resmi ile yeni ismi "Vodafone Arena" da yer aldı. 

- Oğuzhan'ın yerine Veli 

Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, son oynanan Bursaspor maçının kadrosundan 1 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü. 

Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Oğuzhan Özyakup'un yerine orta alanda Veli Kavlak görev yaptı.

Savunma Serdar Kurtuluş, Sivok, Escude ve Motta'dan oluşurken, ön liberoda Hutchinson-Veli ikilisi forma giydi.

Ağrıları nedeniyle son 2 antrenmana çıkamayan Manuel Fernandes de takımdaki yerini alırken, kanatlarda Olcay Şahan ve Gökhan Töre, forvette ise Hugo Almeida şans buldu.

- Kerim Frei Koyunlu kadroda

Beşiktaş'ın yeni transferi Kerim Frei Koyunlu, ilk kez derbi maçta kadroda yer aldı.

Bursaspor maçında 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmeyen Kerim Frei, Galatasaray derbisinde yedek kulübesinde oturdu.

Kerim Frei'nin yanı sıra Cenk Gönen, Muhammed Demirci, Ersan Gülüm, İbrahim Toraman, Mustafa Pektemek ve Necip Uysal, yedek kulübesinde yer alan futbolcular oldu. 

Sakatlıkları bulunan İsmail Köybaşı, Filip Holosko, Oğuzhan Özyakup, Uğur Boral, kart cezalısı Ömer Şişmanoğlu, yabancı sınırlamasına takılan Pedro Franco, Dentinho ve Michael Eneramo ile Sezer Öztürk, Mehmet Akgün, Gökhan Süzen ve Günay Güvenç kadroya alınmadı. 

- 9,5 yıl sonra karşılaştılar

Beşiktaş ile Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaklaşık 9,5 yıl sonra karşı karşıya geldi. 

İki ekip 89 yıllık rekabette daha önce Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sadece bir kez karşılaştı. 2003-2004 sezonunun 28. haftasında, 4 Nisan 2004 tarihinde teknik direktör Gheorghe Hagi yönetimindeki Galatasaray'ın ev sahipliğinde yapılan maçı Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Beşiktaş 2-1 kazandı.

- Terim ile Bilic, ikinci kez rakip

Sezonun ilk derbisi, iki takımın teknik direktörlerini ikinci kez saha kenarında birbirlerine rakip yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 5 yılı aşkın süre sonra karşı karşıya geldi.

Her iki teknik adam, ilk sınavlarını milli takımda verdi. İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Fatih Terim yönetimindeki Türkiye ile Slaven Bilic'in çalıştırdığı Hırvatistan milli takımları çeyrek finalde karşılaştı. Berabere sona eren karşılaşmada penaltılarla rakibine 3-1 üstünlük kuran Türkiye, yarı finale yükseldi. 

Karşılaşma öncesinde Bilic, Terim'in bulunduğu bölüme giderek "Hoşgeldin" dedi. Birbirlerine sarılan iki teknik adam, daha sonra derbi için başarı dileklerinde bulundu.

- Bilic'in ilk derbisi

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Slaven Bilic, Galatasaray maçıyla Türkiye'de ilk derbisine çıktı. 

Siyah-beyazlı takım, Samet Aybaba'nın yerine göreve getirilen 45 yaşındaki Hırvat teknik direktör ile oynadığı ilk 4 maçı da kazandı. 

Siyah-beyazlı taraftarlar da Bilic için doğu tribününde üzerinde fotoğrafı bulunan Hırvatça yazılar yer alan bir pankart açtı. 

- Derbide ilk heyecan 

Beşiktaş'ın yeni transferleri Tolga Zengin, Ramon Motta, Gökhan Töre ve Atiba Hutchinson, Beşiktaş formasıyla ilk derbi heyecanını yaşadılar. 

Siyah-beyazlıların yeni transferlerinden Ömer Şişmanoğlu, A2 maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle, derbi maçın kadrosunda yer alamadı. Serdar Kurtuluş ise Beşiktaş'ta oynadığı daha önceki döneminde derbide forma giymişti.

- Fırat Aydınus'un 19. derbisi

Dev maçı yöneten FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus, kariyerinde 19. kez derbide düdük çaldı.

Süper Lig'de 2003-2004 sezonundan bu yana görev alan 39 yaşındaki İstanbul bölgesi hakemi Aydınus, daha önce 5 kez Beşiktaş-Galatasaray derbisi yönetti. Bu maçlarda Galatasaray 3, Beşiktaş 1 kez kazandı, 1 müsabaka da berabere sonuçlandı.

- Basının ilgisi de büyük

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi maça, taraftarların yanı sıra basın mensuplarının ilgisi de büyük oldu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmada 245 basın mensubu görev yaptı. Mücadeleyi basın tribününden 177 gazeteci, saha içinde ise 68 foto muhabiri takip etti. 

- 2 bin güvenlik personeli

Derbi maçta, 2 bin güvenlik personeli görev yaptı.

Karşılaşmada bin 500 özel, 500 de polis olmak üzere 2 bin güvenlik personeli görev aldı.

- Maç öncesi festival

Beşiktaş Kulübü ile taraftar grubu Forza Beşiktaş'ın (Çarşı) birlikte hazırladığı organizasyonla derbi öncesinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bir festival alanı kurularak, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

"Derbifest" adıyla düzenlenen festivalde, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kuzey tribünü önündeki helikopter pistine kurulan 25 bin metrekarelik alanda, taraftarların güzel vakit geçirmesi için bir takım etkinlikler yapıldı.

İnteraktif yarışma ekranı, tweet-wall ekranı, oyun alanları, sponsor firmaların aktivite ve stantlarının bulunduğu organizasyonda sahneye çıkan; erkek basketbol, hentbol, Beşiktaş RMK Marine ve plaj futbol takımlarının oyuncuları taraftarların derbi coşkusuna ortak oldu. 

Hayko Cepkin, Birolcan, Özgün, Zeynep, Ali Altay ve Aykut söyledikleri şarkı ve marşlarla taraftarları coşturdu.

- Bilic: "İki takım için de zor bir maç"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada, iki takımı da çok zor bir maçın beklediğini söyledi. 

Bilic, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın lige iyi başlangıç yapamadığını ve Real Madrid karşısında da 6-1 mağlup olduğunu hatırlatarak, "Bence Real Madrid maçının gerçek skoru böyle olmamalıydı. Galatasaray belli bölümlerde iyi oynadı. Karşımızda harika bir takım var. Kazanmak için her şeyi vereceğiz. İki takım için de zor bir maç olacak" diye konuştu. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz