Futbol

''Rekorlar kırılmak içindir''

01 Mayıs 2015 Cuma 12:52 - Son Güncelleme 01 Mayıs 2015 Cuma 13:01

Çolak: ''Biri çıksın da rekorlarımı kırsın istiyorum''

Eski milli futbolcu ve Avrupa gol kralı Tanju Çolak, Türk futbolunun durumuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tanju Çolak, yaptığı açıklamada, ligde uzun zamandır 3 takımın şampiyonluk için yarışmadığını belirtti.

Önceki sezonlarda şampiyonluk yarışının genelde iki takım arasında geçtiğini anlatan Tanju Çolak, "Bu sezon 3 takım oldu. Ben Galatasaraylıyım. Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyorum. Olmazsa da Beşiktaş olsun diyorum. Fenerbahçe; Galatasaray ve Beşiktaş olamayacaksa olsun. Beşiktaş'ı da seviyorum. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin formasını giydim, iki takımı da çok seviyorum. İyi oynayan takımı alkışlıyorum" diye konuştu.

Yıllar önce gol kralı olarak Avrupa'da altın ayakkabının sahibi olduğunu hatırlatan eski milli futbolcu, şunları söyledi:

"Türkiye'de futboldan öte futbolcuların yaptıkları sözleşmenin rakamsal büyüklüğü, futbolda gerçek anlamda düşüşe sebep oldu. Rakamsal boyutlar çok fazla. Amatörlüğe değil profesyonelliğe geçiş hızlı oldu. Altın ayakkabı almak artık kolay değil. Rekorlar kırılmak içindir. Kırıldıkça seviyemizin daha yukarı çıktığını görebiliriz. Biri çıksın da rekorlarımı kırsın istiyorum. İnşallah olacak. Çok çalışmak, çok tekrar, işini çok sevmek, dostları ve takım arkadaşlarıyla ilişki çok önemli."

Son yıllarda Türkiye'den yıldız oyuncu çıkmadığını dile getiren Tanju Çolak, "Avrupa'ya giden bir tane Arda'mız var. Aslında bu topraklardan yıldız sporcular çıkar. Tesisler ve altyapı çok önemli. Bizim zamanlarımızda sahalar topraktı. Şimdi çim. Bizim zamanımızda tişörtler 3 kiloydu. Şimdi 250 gram. Toplara kafa vurduğumuz zaman alnımız acırdı" ifadelerini kullandı.

"Futbolcular sosyal medyanın esiri olmaya başladı"

Tanju Çolak, "Futbolcular sosyal medyanın esiri olmaya başladı. Futboldan uzaklaşıyorlar. En kötüsü de bu" diye konuştu.

Bunu sadece sporcular için değil, tüm gençler için söylediğini anlatan Tanju Çolak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüketen bir toplum olmaya başladık. Üreten toplum olmaktan çıkıyoruz. Buna dikkati çekmemiz lazım. Şöyle bir baktığımızda herkesin elinde bir telefon, Facebook veya Twitter'da. Yani yok, senin her şeyin o değil. Sosyal medyaymış, bunlar çok önemli değil. Amaç önemli. Sosyal projelerin içindeyim. Bizler bir markayız. Bu markayı onlara karşı iyi kullanıp kucaklamamız lazım."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz