Futbol

Riekerink, beraberliğe üzüldü

10 Eylül 2016 Cumartesi 22:40 - Son Güncelleme 10 Eylül 2016 Cumartesi 19:43

"Uzun zamandır kazanarak gelen bir Galatasaray vardı, bu sonuç bizi üzdü"

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor ile 1-1 berabere kalmalarına ilişkin, "Uzun zamandır kazanarak gelen bir Galatasaray vardı, bu sonuç bizi üzdü." dedi.

Riekerink, maçın ardından katıldığı basın toplantısında karşılaşmaya iyi başlayamadıklarını söyledi.

İkinci yarı yaptıkları değişikliklerle maçta dengeyi sağladıklarına dikkati çeken Hollandalı teknik adam şunları kaydetti:

"Bugün iki farklı Galatasaray seyrettik. İlk yarı rakibimize birçok şans verdik ve gerekli pozisyonları yakalayamadık. Bunun en önemli sebebi göbekte kalabalıktık, kanattaki oyuncularımızın içeriye girmesiyle o organizasyonu sağlayamadık. Bu yüzden ikinci yarı başında iki değişiklik yaptım. İkinci yarı oyuna hükmeden bir Galatasaray vardı, daha fazla pozisyon bulduk. Ne yazık ki son maçlarda yaptığımız gibi onları değerlendiremedik. Uzun zamandır kazanarak gelen bir Galatasaray vardı, bu sonuç bizi üzdü. Ne olursa olsun ikinci deplasman maçımız, hatta üçüncü diye nitelendirebiliriz. İlk maçta da taraftarsız oynamıştık. Sonuçta 3 haftada toplamda 7 puan alan bir Galatasaray var."

Rakibi küçümsemediklerini dile getiren Riekerink, "Milli takım aralarından sonraki ilk maç her zaman zordur. Kayserispor'a karşı deplasmanda oynuyorsunuz, zor bir maç olacağını zaten biliyorduk. Kesinlikle küçümsemek gibi bir durum söz konusu değil. Milli takıma gitmeyen bazı arkadaşlarımız vardı onların da ister istemez moralleri bozuk olabilir diye nitelendiriyorum. Bunlar bir araya geldi." diye konuştu.

İkinci yarıda oyuna giren ancak sakatlanarak maçı tamamlayamayan Nigel De Jong'un son durumunun sorusuna Riekerink, "Soyunma odasında doktorumuz inceledi. Yarın MR sonucunu beklememiz gerekecek. Umarım çok ciddi bir şey yoktur." yanıtını verdi.

Kayserispor Cephesi

Kayserispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile 1-1 berabere kaldıkları maçta galibiyeti kaçıran tarafın kendilerinin olduğunu söyledi.

Kutlu, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, taraftarlarına Galatasaray galibiyeti hediye etmek istediklerini ancak bunu gerçekleştiremediklerini ifade etti.

Karşılaşmaya iyi başlayamadıklarını ancak sonra oyundaki hakimiyeti ele geçirdiklerini belirten Kutlu, şunları kaydetti:

"Maçın öncesine düşündüğümüz her şeyi 90 dakika boyunca yaşadık. İlk yarıda 15 dakikalık bölüm haricinde oyunun hakimi bizdik. İlk yarıda 4-5 pozisyonumuz vardı, Galatasaray'ın da bir pozisyonu vardı, golle sonuçlandı. Oyun disiplininden kopmamamız gerekiyordu, çift forvetle başlamıştık. Çift forvet oynarken defansif açından daha güçlü olmamız gerektiğini oyuncularımıza anlatmıştık. Oyunun büyük bölümünde Umut olsun, Welliton, Nakoulma ve Deniz büyük oranda görevlerini yerine getirdi. Yapamadığımız ilk yarının 15 dakikalık bölümüydü orada da pozisyon yemedik."

Karşılaşmayı kazanmaya yetecek pozisyonları değerlendirememekten yakınan Kutlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İkinci yarı daha derli toplu gözüktük. Arkaya atılan toplarda rakibin zayıf olduğunu biliyorduk. İkinci yarıda 4-5 gol pozisyonumuz vardı, Galatasaray'ın ise Bruma'nın kişisel becerisiyle bir pozisyonu vardı. Kazanmamız gereken bir maçtı ama takımımdan memnunum, oyun olarak güzel şeyler ortaya koyduk. Fenerbahçe ve Galatasaray maçından aldığımız puanların moraliyle iyi futbol oynayıp, ligi iyi yerde bitireceğimizi düşünüyorum. Ortaya koyduğumuz oyunla bu iki maçı da kazanmamız gerekiyordu."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz