Futbol

Riekerink'ten 2 değişiklik

20 Kasım 2016 Pazar 20:21 - Son Güncelleme 20 Kasım 2016 Pazar 17:26

Riekerink, Fenerbahçe derbisinde Selçuk İnan ve Semih Kaya'yı yedek soyundurdu.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'ye konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink'in sürpriz tercihleri dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı teknik adam, ligde son oynanan Medipol Başakşehir maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Medipol Başakşehir karşılaşmasına ilk 11'de başlayan isimlerden Selçuk İnan ve Semih Kaya derbiye yedekler arasında başlarken, yerlerine Serdar Aziz ile Tolga Ciğerci şans buldu.

Serdar Aziz ligde ilk kez

Galatasaray'ın sezon başında 4,5 milyon avro bonservis ve 3 oyuncu karşılığında Bursaspor'dan transfer ettiği Serdar Aziz, ligdeki ilk maçına Fenerbahçe derbisinde çıktı.

Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Serdar Aziz, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Dersimspor karşılaşmasında sarı-kırmızılı formayı resmi maçlarda ilk kez giyerken, Fenerbahçe önünde de ligde siftah yaptı.

Hollandalı teknik adam, Serdar Aziz'i ilk 11'e alırken, stoperde Semih Kaya'yı ise yedek soyundurdu.

Selçuk İnan kesik yedi

Sarı-kırmızılı ekibin bu sezon ligdeki ilk 10 maçının da başlangıç kadrosunda bulunan Selçuk İnan, Fenerbahçe derbisinde kesik yedi.

Tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe karşılaşmasında teknik direktör Riekerink'in tercihleri arasına giremezken, onun pozisyonunda Nigel de Jong forma giydi.

Cezası affedilen Yasin, ilk 18'de

Ligdeki Adanaspor karşılaşmasında oyundan alınmasına tepki göstermesi nedeniyle kadro dışı bırakılan Yasin Öztekin, affedilmesi sonrası Fenerbahçe derbisinin ilk 18'ine girdi.

Ceza olarak 21 yaş altı takımına gönderilen ve Medipol Başakşehir maçının kadrosuna alınmayan Yasin, teknik heyetin kararıyla yeniden A takım idmanlarına dahil edilirken, derbiye yedekler arasında başladı.

Sinan Gümüş ise Yasin'in affedilmesine rağmen orta sahanın sağında görev almayı sürdürdü.

Tolga Ciğerci, ilk 11'e döndü

Galatasaray'da sarı kart cezasını dolduran Tolga Ciğerci, Fenerbahçe derbisinde formasına yeniden kavuştu.

Adanaspor karşılaşmasında sarı kart görmesinin ardından cezalı duruma düşen ve Medipol Başakşehir maçını kaçıran Tolga, derbiye ilk 11'de başladı.

Sarı-kırmızılı ekibin ligdeki ilk 9 maçının da başlangıç kadrosunda bulunan Tolga, 1 müsabakayı sarı kart cezası nedeniyle kaçırmasının ardından yeniden ilk 11'e dönmüş oldu.

Podolski yedekler arasında

Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Lukas Podolski, derbi maçın yedekleri arasında yer aldı.

İki gün önce bağırsak enfeksiyonu geçirdiği açıklanan Podolski, tedavisinin ardından son çalışmaya dahil olurken, teknik direktör Riekerink derbide kendisine 11'de şans vermedi.

Galatasaray taraftarı, 6 yıl sonra Kadıköy'de

Spor Toto Süper Lig'deki derbi maçlarda taraftarlar için uygulanan deplasman yasağının sona ermesiyle, sarı-kırmızılı futbolseverler 6 yıl sonra Kadıköy'de bir derbiyi izledi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe deplasmanında en son, 2010-2011 sezonunun 9. haftasında 24 Ekim 2010 tarihinde yapılan derbiyi takip etmişti. Sarı-lacivertliler, aradan geçen 2 bin 219 günün ardından Ülker Stadı yeniden Galatasaray taraftarlarını konuk etti.

Fenerbahçe deplasmanına gelen 2 bin 300 Galatasaray taraftarı, kendilerine ayrılan bölümü doldurdu.

Galatasaraylı oyuncular, müsabaka öncesi sarı-kırmızılı taraftarların olduğu bölüme gelerek selamladı.

Dört yıldızlı gönderme

Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi rakiplerine dört yıldızlı pankartlarla göndermede bulundu.

Fenerbahçeli futbolseverlerin tribünlerdeki koreografisine karşılık olarak, ellerinde üzerinde dört yıldız bulunan sarı ve kırmızı renklerde kartonlar tutan Galatasaray taraftarları, ligdeki 20. şampiyonluğu hatırlattı.

Takımı taraftarlar uğurladı

Derbi öncesi kulüp başkanı Dursun Özbek'in Gayrettepe'de bulunan otelinde kampa giren sarı-kırmızılı takımı, Kadıköy'e bir grup taraftar uğurladı.

Sarı-kırmızılı ekibin Kadıköy'e hareketi öncesi otel önünde toplanan taraftarlar, tezahüratlar yaparak moral vermeye çalıştı.

Ayrıca, sarı-kırmızılı oyuncu Sneijder de otel balkonuna çıkarak taraftarları selamlarken, ardından "üçlü" çektirdi.

Basının ilgisi yüksek

Fenerbahçe-Galatasaray derbisine yerli ve yabancı medya mensuplarının ilgisi her zamanki gibi yine yüksek oldu.

Müsabakaya, 167 yazar ve muhabir, 26 kameraman, 72 de foto muhabiri olmak üzere toplam 265 basın mensubu akreditasyon yaptırdı.

Akreditasyon yaptıranlar arasında, Çin, Norveç, Hollanda, Avusturya ve İtalya'dan 8 medya mensubunun da bulunduğu ifade edildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz