Futbol

Rize'de maçın ardından

17 Mayıs 2014 Cumartesi 17:33 - Son Güncelleme 17 Mayıs 2014 Cumartesi 17:42

Tütüneker: "Ligde kalma hedefini başardık." Saraloğlu: "Oyun kazanmaya yetmedi."

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında sahasında Elazığspor'u 3-1 yenen Çaykur Rizespor'da, teknik direktör Uğur Tütüneker, "Takımın hedefi ligde kalmaktı ve bunu başardığımız için mutluyuz" dedi.

Tütüneker, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarısını 1-0 geride tamamladıkları karşılaşmadan, ikinci yarıda buldukları gollerle galibiyetle ayrıldıklarını söyledi.

Daha önce, ligde 40 puana ulaşan takımın kümede kalmayı garantileyeceğini düşündüklerini anımsatan Tütüneker, "39 puan da bize yetebilirdi. Bunun için çalıştık ama son maçı da kazanarak 42 puana ulaştık. Takımın hedefi ligde kalmaktı ve bunu başardığımız için mutluyuz. Başkanımızdan yönetim kuruluna kadar herkes, kötü günde destek verdi. Zaman zaman kırgınlıklar olsa da arkaya atıp devam etmek lazım. İnşallah gelecek sezon takviyelerle daha iyi işler olur" diye konuştu.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle çok üzgün olduklarını belirten Tütüneker, "Maçın hasılatı ve primlerimizin yarısı, Soma'daki faciada hayatını kaybeden ve yaralanan madencilerin ailelerine gidecek. Bunları paylaşmak çok doğru şeyler değil. Elimizden bir şey gelmiyor. Sadece acılarını bir nebze olsun paylaşmaya çalışıyoruz. Büyük bir acı yaşadık. Böyle bir acıyı inşallah tekrar yaşamayız" ifadelerini kullandı.

- Elazığspor cephesi

Elazığspor Teknik Sorumlusu İrfan Saraloğlu ise Soma'da yaşanan facia nedeniyle çok üzgün olduklarını belirterek, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Ligden düşmeleri nedeniyle Rize'ye tam kadro gelemediklerini anlatan Saraloğlu, "İzin alarak kulüpten ayrılan arkadaşlarımız vardı. Altyapıdan oyuncu aldık. Bir araya hiç gelemeyen onbirle sahaya çıktık. Oynadığımız oyun kazanmaya yetmedi. Hakem hatalarının yüksek olduğu bir maç oynadık. Sıcaktan etkilendiklerini düşünüyorum. Biz de kenardan sağlıklı görmemiş olabiliriz. Çaykur Rizespor, ikinci yarı daha iyi oynayarak galibiyeti hak etti. İnşallah gelecek sezon Çaykur Rizespor daha iyi sonuçlar alarak iyi yerlerde olur. Elazığspor da inşallah bir yıl aradan sonra lige döner" şeklinde konuştu.

Saraloğlu, teknik direktör Okan Buruk'un Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk'ten dinlenmek için birkaç gün süre istediğini belirterek, "Hocam, dinlenme sürecinin ardından en kısa sürede en sağlıklı kararı verecektir" dedi.

- "Irak'tan Soma'ya kadar acı var. Yastayız"

Bu arada, Çaykur Rizespor'un maçtaki ikinci golünün asistini yapan Ali Adnan, golün ardından formasını çıkartarak "Irak'tan Soma'ya kadar acı var. Yastayız" yazılı tişörtünü gösterdi. Bu hareket üzerine Ali Adnan'ın yanına gelen hakem Hakan Ceylan, tokalaştığı oyuncuya daha sonra sarı kart gösterdi.

Ali Adnan, maçın ardından yaptığı açıklamada, golden sonra formayı çıkardığı için sarı kart gördüğünü hatırlattı. Kart gördüğü için hiç üzülmediğini belirten Ali Adnan, "Irak halkı olarak, Soma'da yaşanan faciadan dolayı Türk halkı için çok üzüldük. İnşallah ülkelerimizde bir daha böyle sıkıntılar yaşanmaz" dedi.

Öte yandan, Çaykur Rizesporlu oyuncular, Kweuke'nin attığı ilk gol sonrası sevinmeyip, Soma'daki faciada yaşamını yitiren maden işçileri için saygı duruşunda bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz