Futbol

"Sabri'ye futbol hayatında başarılar"

06 Aralık 2015 Pazar 14:35 - Son Güncelleme 06 Aralık 2015 Pazar 12:52

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gündemdeki konulara açıklık getirdi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sözleşmesinde yer alan uzama maddesi iptal edilen Sabri Sarıoğlu’na ilişkin yaptığı açıklamada, “Otomatik uzamalar camia tarafından sevilmeyen hususlar. Kendisinin bunu iptal etmiş olması ne kadar iyi bir Galatasaraylı olduğunu gösteriyor. Kendisine bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Galatasaray Eğitim Vakfı’nın düzenlediği, Galatasaray Lisesi’nin 534. kuruluş yıl dönümü kutlamaları, 1965 ve 1940 yılı dönemlerinin madalya ve berat töreni Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirildi. Törenin ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Finansal Fair-Play konusunda UEFA ile yapılan görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Özbek, “UEFA’da rutin toplantılardan biri oldu. Daha önce hazırladığımız raporlar vardı. Kendilerine gönderdik. Bu raporlar ile ilgili sorular soruldu. Onları cevapladık. Bu görüşmeler devam edecek. Şubatta bir tane daha olacak. Dolayısıyla UEFA’ya haklı gerekçelerimizi sunduk. Onlarda çok iyi karşıladılar. Görüşmeler devam ediyor. Biz de açıklamalarımızı UEFA’nın istediği formatta, şeffaf bir şekilde kendilerine gönderiyoruz. Görüşmeler pozitif, olumlu yönde gelişti. Daha da iyi hale getirmek için çalışıyoruz. Devamlı irtibat halindeyiz kendileriyle” dedi.
"Kendilerini ikna edebileceğimi umuyorum"
"Divan Kurulu’nda ‘İkna edeceğime inanıyorum’ şeklinde açıklama yapmıştınız. Galatasaray için sıkıntı görünüyor mu?" şeklindeki soruya ise Özbek, “Benim başkan olarak gitmemdeki sebep; Galatasaray’ın Fair-play kriterlerinde karşılaştığı zorlukların sadece kendisinden kaynaklanmadığını, Türkiye’nin hem ekonomik hem de coğrafi yapısından kaynaklanan sorunlardan geldiği çok aşikar, bunu kendilerine anlattım. Bundan sonraki toplantılarda da anlatmaya devam edeceğiz. Kendilerini ikna edeceğimi umuyorum. Onun için Galatasaray’ın buradaki haklı gerekçelerini devamlı UEFA’ya aktarıyoruz” diye konuştu.
“Kevin konusunda görüşmedik”
Takımdan ayrılmak istediğini teknik heyete bildiren ve ülkesine dönen Alman futbolcu Kevin Grosskreutz ile sorulan soruya ise başkan Özbek, “Kevin’in ayrılmasını duyduğum zaman Cenevre’deydim. Döndüm ve doğrudan buraya geldim. Hocamla görüşme fırsatım olmadı. Kendisi görüşmüş. Hocamla görüşünce ben de bilgi sahibi olacağım” şeklinde konuştu.
“Ceza alacak gibi yaklaşımlar yanlış”
"Mali kriterler transfer yapmanıza engel olacak mı?" sorusuna da Özbek, şu yanıtı verdi:
“Hayır, etkilemez. Şu anda UEFA’nın Galatasaray ile ilgili bir yaptırımı yok. Şu anda hiçbir cezai şart söz konusu değil. Bu görüşmeler sadece bizimle değil. Avrupa’da 25-27’ye yakın kulüple bu görüşmeler devam ediyor. Galatasaray da o safhada. Bugün ‘ceza alacak’ gibi yaklaşımlar yanlış. Bütün UEFA’ya bağlı kulüpler izlenmektedir. UEFA sadece Galatasaray için değil, bütün Avrupa kulüpleri için aynı kriterleri ortaya koyuyor. Onun için ön yargılı olmak yanlış. Galatasaray UEFA’nın istediği bilgileri bütün şeffaflığı ile kendilerine yansıtmaktadır.”
“Sabri'ye bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum”
"Sabri Sarıoğlu’nun opsiyonu iptal edildi. Umut’un sözleşmesinin otomatik uzaması ile alakalı size bir talebi oldu mu?" sorusuna ise Özbek, şu yanıtı verdi:
“Umut’un sözleşmesinden kaynaklanan bir durumdu. Sabri’yi çok iyi bir Galatasaraylı olmasından dolayı kutluyorum. Otomatik uzamalar camia tarafından sevilmeyen hususlar. Kendisinin bunu iptal etmiş olması ne kadar iyi bir Galatasaraylı olduğunu gösteriyor. Kendisine bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyorum.”
“Hocamız ve futbolcularımız istekli”
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak Astana karşılaşmasına ilişkin ise Özbek, şu yorumda bulundu:
“Gayet iyi hazırlanıyoruz. İyi bir netice ile çıkacağız. Bundan sonraki hedefimiz UEFA Kupası. Hem hocamız hem de futbolcularımız son derece istekli bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyorlar.” 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz