Futbol

Sabri'yi coşturan 3 neden!

12 Şubat 2014 Çarşamba 13:36 - Son Güncelleme 12 Şubat 2014 Çarşamba 14:11

Futbol dünyası 2 haftadır Galatasaray'ın kaptanı Sabri Sarıoğlu'nu konuşuyor.

Galatasaray kaptanı Sabri Sarıoğlu iki haftadır oynadığı oyunla "40 yıllık Sabri'ye ne oldu?" diye sorduruyor. Tecrübeli oyuncu artık savunmanın her iki kanadında da güven veriyor, hücuma büyük destek veriyor, ortalarının çoğu yerine gidiyor, sevinirken garip şekilde başı yarılsa da attığı şutlar etkili, gol yapıyor, kaleciyi zora sokuyor.

Peki Sabri'ye ne oldu?

1 - Galatasaray'da Mancini geldikten sonra belli ki daha çok çalışan formayı kapıyor. Sabri. Ceyhun Gürselam ve Hakan Balta buna üç iyi örnek. Mancini'nin adeleti performansı arttırıyor.

2- Sabri, Eboue'nin gelişinden sonra pek oynama fırsatı bulamadı. Bu sezon ise özellikle yabancı sınırı önünü açtı. Ancak gerek Veysel gerekse Salih Dursun'un gelişi Sabri'ye "pabuç pahalı" dedirtmişe benziyor. Çünkü alternatifler çoğaldı.

3- Asıl can alıcı noktalardan biriyse Sabri'nin sezon sonu bitecek sözleşmesi. Çünkü Galatasaray, Sabri ile en son 2+1 yıllık sözleşme yapmış ve 1 yıılık uzatma opsiyonu bir önceki sezonda 30 resmi müsabakada oynaması şartına bağlamıştı. Sabri şu ana kadar lig ve kupada 18 resmi maçta oynadı. Şampiyonlar Ligi'nde henüz oynamadı. Dolayısıyla Galatasaray'da bir yıl daha ve 1.250 bin dolar garanti ücret almak istiyorsa artı 12 maça daha çıkmak zorunda. Bunun için de iyi olmaktan başka çaresi görünmüyor.

"Sabri'nin düştüğü durum doğru değil, ama..." 

Hakan Ünsal - Eski takım arkadaşı:

Sabri artık benim de beğendiğim bir futbolcu ve saygıyı hak ediyor. Sabri'nin sosyal ortamda düştüğü durumu doğru bulmuyorum. Gerçi Sabri de bunu kabullenmiş durumda. Yapacak bir şey yok. Bu Sabri sahada olduğu sürece Eboue'ye ihtiyaç görünmüyor. Sabri'nin panik hali vardı. Temposu hep yüksek, mücadele eden bir oyuncuydu ama finalde ne yapacağını bilmiyordu. Artık bunu da yapabiliyor. Galatasaray formasının zor olduğunu son transferlerden sonra iyice anladı diye düşünüyorum. Artık neyi, nasıl yapacağını daha da iyi biliyor. Bence bir yıl daha kalmayı hak ediyor.

"Daha da olgunlaştı"

Cevat Güler - Eski hocası:
Sabri hep iyi çalışan bir futbolcu. İdman temposunu kaybetmez. Ancak artık daha da olgunlaştı. Sahada daha da sakin. Gerek sözleşme kaygısı gerekse yeni transferler ne yapması gerektiğini ona hissettirmiş.

(Radyospor) 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz