Futbol

Saç baş yoldurdu!

26 Aralık 2015 Cumartesi 21:29 - Son Güncelleme 26 Aralık 2015 Cumartesi 19:38

Kasımpaşa-Trabzonspor maçına Arjantinli oyuncu Scarione damga vurdu.

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan ve tempolu geçen maçta Eren Derdiyok'un 17. dakikada penaltıdan attığı golle yenik duruma düşen Trabzonspor, bu gole 3 dakika sonra Mustafa Yumlu ile karşılık verdi. İkinci yarıda iki takım da gol için fırsat bulsa da skoru değiştiremedi ve takımlar sahadan birer puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Trabzonspor, Süper Lig'in ilk yarısını 24 puanla tamamlarken, Kasımpaşa ise puanını 30'a çıkardı ve maç fazlasıyla Galatasaray'ın önünde 3. sıraya yerleşti.

Deplasmanda galibiyet hasreti 4 maça çıktı

Trabzonspor'un deplasmandaki galibiyet hasreti 4 maça çıktı.

Kasımpaşa maçından önceki 3 deplasmanından puan çıkaramayan bordo-mavililer, lacivert-beyazlı takım karşısından da beraberlikle ayrıldı.

Karadeniz temsilcisi ligde son deplasman galibiyetini 24 Ekim'de Medicana Sivasspor'u 2-0 yenerek elde etmişti.

Hava kirliliği futbolcuları etkiledi

Futbolcular, karşılaşmanın ikinci yarısında artan hava kirliliğinden etkilendi.

Müsabaka 64. dakikada sakatlık nedeniyle dururken, futbolcuların bu sırada hava kirliliğinden dert yandıkları gözlendi. Karşılaşma iki dakikalık aranın ardından devam etti.

Mustafa Yumlu, ligde 650 gün sonra gol attı

Trabzonspor'un stoperi Mustafa Yumlu, Süper Lig'de 650 gün sonra golle buluştu.

Bordo-mavililerin 20. dakikada beraberlik golünü kaydeden Mustafa, en son 2013-2014 sezonunda, 16 Mart 2014'te Trabzonspor formasıyla Sivasspor filelerini havalandırmıştı.

Cavanda penaltıya neden oldu

Karşılaşmanın 15. dakikasında Trabzonspor'da Luis Cavanda'nın Andre Castro'ya yaptığı hareket sonucunda hakem Özgür Yankaya penaltı kararı verdi.

Penaltıyı 17. dakikada kullanan Eren Derdiyok, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Trabzonsporlu futbolcular penaltı kararına uzun süre itiraz etti.

Kasımpaşa'da penaltıyı kimin kullanacağı konusunda da kısa süreli belirsizlik oldu. İlk önce topu alan Tunay Torun, kenardan gelen talimat üzerine meşin yuvarlağı Eren'e bıraktı. Tunay'ın bu karar üzerine sinirlendiği gözlendi.

Öte yandan Eren, bu sezon ligdeki gol sayısını 8'e yükseltti.

Trabzonspor'da Mustafa ve Yusuf, Kasımpaşa'da Tunay cezalı

Trabzonsporlu Mustafa Yumlu ve Yusuf Erdoğan, gördükleri sarı kartla cezalı duruma düştü.

Bu sezon 4. kez sarı kartla cezalandırılan Mustafa ve Yusuf, ligin 18. haftasındaki Bursaspor maçında forma giyemeyecek.

Kasımpaşa'da ise Tunay Torun bu sezonki dördüncü sarı kartını Trabzonspor karşısında gördü. Tunay da ligin ikinci yarısının ilk maçında Gaziantepspor karşısında takımını yalnız bırakacak.

Scarione direkleri geçemedi

Kasımpaşalı futbolcu Oscar Scarione'nin iki şutunda top direkten dönerken, Arjantinli oyuncu bir pozisyonda boş kale yerine meşin yuvarlağı auta gönderdi.

Şanssız bir gün geçiren Scarione'nin 32 ve 36. dakikalardaki şutlarında top Trabzonspor kalesinin direklerinden döndü. Maçın 39. dakikasında kullandığı frikikte kaleci Onur Recep Kıvrak'ı geçemeyen Arjantinli futbolcu, 59. dakikada ise net bir fırsattan yararlanamayarak boş kale yerine meşin yuvarlağı dışarı attı.

Kasımpaşa yenilmezliğini 8 maça çıkardı

Lacivert-beyazlı takım, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı.

Son 3 haftada 9 puan toplayan Kasımpaşa, Trabzonspor'u mağlup edememesine rağmen yenilmezlik serisini sürdürdü. En son 24 Ekim'de Bursaspor'a kaybeden İstanbul temsilcisi daha sonra oynadığı 8 maçta dörder galibiyet ve beraberlik aldı.

Kasımpaşa'dan hakeme tepki

Kasımpaşa teknik heyeti ve futbolcular, hakem Özgür Yankaya'ya tepki gösterdi.

Maçın 77. dakikasında Del Valle'nin Trabzonspor ceza sahasında Mustafa Yumlu'yla girdiği mücadelede Kasımpaşalılar penaltı bekledi. Hakemin Trabzonspor lehine faul vermesi sonucunda lacivert-beyazlı kenar yönetimi saha kenarına kadar gelerek yoğun itirazda bulundu.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçtan sonra Özgür Yankaya'nın yanına giderek itirazlarını sürdürdü.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz