Futbol

Salih ilk tercih değilmiş!

06 Mart 2014 Perşembe 09:59 - Son Güncelleme 06 Mart 2014 Perşembe 10:12

G.Saray'ın, Bursalı futbolcuyu alamayınca Salih Dursun'u aldığı ortaya çıktı.

Galatasaray’da ara transferde alınan 9 oyuncudan belki de en çok tartışılanı Salih Dursun oldu.

Kayserispor’dan 2 milyon 750 bin euroya transfer edilen Salih Dursun, bırakın son maçlarda oynamayı, 18’e bile giremeyince ‘tartışılan adam’ haline geldi. Hem maliyeti, hem de performansı ile eleştirilen 22 yaşındaki futbolcunun devre arasında oynadığı bölge itibariyle listede ilk sırada olmadığı belirlendi.

Galatasaray’ın sağ bek pozisyonu için Bursasporlu Şener Özbayraktar da çok ısrarcı olmasına karşın, yeşil-beyazlıların, 24 yaşındaki Şener için 5 milyon eurodan aşağı inmediği ve bu yüzden daha sonra ibrenin Salih’e döndüğü belirtildi. Sarı-kırmızılılar, Veysel Sarı transferindeki belirsizlik ve bu transferin sezon sonuna kalacağı beklentisi nedeniyle Salih Dursun transferini gerçekleştirmek zorunda kaldı.

‘Sabırlı olmak gerek’

Salih için eleştiriler çok erken başlarken, sarı-kırmızılı idareciler konuyla ilgili, “9 futbolcu transfer ediliyor. Bunlardan hepsi hemen takıma girecek, oynayacak diye bir kural yok. Salih de sonuçta Türkiye’deki Türk oyuncu havuzu dikkate alındığında, en iyi isimlerden bir tanesi. A Milli takıma çağrılmış ve şu an A2 Milli takım kadrosunda bulunan bir futbolcu. Biraz da beklemek ve sabırlı olmak lazım” ifadelerini kullandı.

Salih, 6 hafta sonunda ligde sadece 34 dakika oynarken, kupada Elazığ’a karşı iki maçta 148 dakika, Tokat ve MP Antalyaspor maçlarında ise 90’ar dakika görev yaptı. Salih bu maçlardaki performansıyla da sınıfı geçemedi.

(Skorer)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz