Futbol

'Şampiyon Başkan'ın adı, yeni statta yaşayacak

20 Aralık 2013 Cuma 10:51 - Son Güncelleme 20 Aralık 2013 Cuma 12:19

İbrahim Yazıcı'nın adı, Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan stadyuma verildi.

Bursaspor'da kulüp başkanlığını yürütürken 7 Mayıs'ta vefat eden İbrahim Yazıcı'nın adı, merkez Nilüfer ilçe Belediyesi tarafından inşasına devam edilen stadyuma verildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaptığı açıklamada, Yazıcı'nın ani ölümünün, Bursa kenti ve Bursaspor camiasını olduğu kadar tüm spor kamuoyunu derinden üzdüğünü söyledi.

Onu rahmet ve minnetle andıklarını belirten Bozbey, Yazıcı'nın, kulüp başkanlığı döneminde Bursaspor'un inanılmaz başarılara imza attığını ve kente, camiaya Spor Toto Süper Lig şampiyonluğu yaşattığını anlattı.

Yazıcı'nın adını yaşatmak istediklerini dile getiren Bozbey, "Meclis kararıyla bölgemizde yapımı süren stadyuma ismini verdik. Stadyumumuzun ismi, 'Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu'dur. Yazıcı, Bursa kenti ve Bursaspor camiası için çok önemli bir isimdi. Kendisini yeni stadımızda her daim anacağız" dedi.

Kent genelinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen stadyuma, Yazıcı'nın adının verilmesinin istendiği görüşünün hakim olduğunu bildiren Bozbey, bunun kabul görmediğini savundu.

Yeni stadyumla ilgili bilgi veren Bozbey, 21 bin 500 metrekare alanda inşa edilen tesisin, gelecek yılın son çeyreğinde tamamen bitirilmesinin planlandığını aktardı.

Bu tesiste 128 yatak kapasiteli misafirhane, 475 kişilik restoran, 150 araçlık kapalı otopark, futbol sahası dışında güreş, halter, squash, kondisyon, masa tenisi ve dans salonları bulunacağını söyleyen Bozbey, "Yeni stadımızda seyirci kapasitemiz de 6 bin 923 olacak. Burada 923 rakam grubu, Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü temsil edecek. Futbol müsabakalarının yanı sıra ilçemizde tüm resmi bayramlarımızı, şölenlerimizi burada gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz