Futbol

Sedef'ten hayatını kurtaran karar!

11 Kasım 2013 Pazartesi 17:20 - Son Güncelleme 11 Kasım 2013 Pazartesi 17:50

Antalyaspor Kulübü Başkanı, Mehmet Sedef'in durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Medical Park Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, havaalanıda rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Mehmet Sedef ile ilgili açıklama yaptı. Sedef'in akıllıca bir hareket yaparak uçağa binmeyip ambulans istediğine dikkati çeken Gencer, "Bugün kontrol amaçlı yapılan anjiyonun neticesi bizi mutlu etti. Damar tıkanıklığı yüzde 95 oranından yüzde 40'a geriledi. By-pass olması söz konusu değil" dedi

Gencer, kulüp binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, futbolcuları Mehmet Sedef'in uçağa binmeden önce göğsünde ağrı hissettiğini, bu nedenle Konya Havaalanı'ndaki doktora gittiğini ve burada nabzının oldukça düşük çıktığını anlattı.

Sedef, havalimanında kalp krizi geçirmiş

Sedef'in bu anda akıllıca bir hareket yaparak uçağa binmeyip ambulans istediğine dikkati çeken Gencer, hastanede yapılan tetkiklerde ise Sedef'in ciddi bir kalp krizi geçirdiğinin ortaya çıktığını vurguladı.

Hastanede yapılan anjiyoda Sedef'in kalbe giden 3 damarının tıkalı olduğuğun tespit edildiğini bildiren Gencer, şöyle devam etti:

"Damarlardan biri yüzde 95 oranında tıkanmış, kan pıhtılaşması olmuş. Hemen by-pass gündeme gelmiş ancak sporcu olduğu için önce ilaçla tedavi yapılmasına karar verildi. Damarların açılması için ilaçla müdahale yapıldı. Bugün kontrol amaçlı yapılan anjiyonun neticesi bizi mutlu etti. Damar tıkanıklığı yüzde 95 oranından yüzde 40'a geriledi. By-pass olması söz konusu değil."

"20 gün sonra kontrol amaçlı anjiyo yapılacak" 

Damarların ilaçla açılmasının tıpta az görülen bir olay olduğunu dile getiren Gencer, "Bu tedaviye cevap vermesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Oyuncumuz 2 gün müşahade altında olacak. 20 gün sonra kontrol amaçlı anjiyo yapılacak" diye konuştu.

"Uçağa binmemesi, ilaç tedavisine cevap vermesi, hepsi bir mucize" 

Sedef'in futbola dönmesinde bir sakınca bulunmadığına dikkati çeken Gencer, "20 gün sonra yapılacak anjiyo çok önemli. O anjiyoda pıhtının tamamen yok olması gerekiyor. Futbola devam edip etmeyeceği konusunda doktorlar net cevap verecektir. Mehmet'in uçağa binmemesi, ambulansla hastaneye gitmek istemesi, damarların ilaç tedavisine cevap vermesi, hepsi bir mucize" diye konuştu.

Futbol dünyasına teşekkür

Gencer, kendilerini telefonla arayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ve tüm spor camiasına teşekkür etti.

Kırmızı-beyazlı futbolcu Mehmet Sedef, takımının Torku Konyaspor ile oynadığı maçın ardından İstanbul'a gitmek üzere geldiği Konya Havalimanı'nda göğsünden rahatsızlanmıştı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Sedef'e yapılan anjiyoda kalbe giden iki damarının tıkalı olduğu tespit edilmişti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz