Futbol

Şenol Güneş'ten hakem yanıtı

31 Mart 2018 Cumartesi 22:43 - Son Güncelleme 01 Nisan 2018 Pazar 02:06

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yendikleri maçın ilk yarısında etkili bir oyun sergilediklerini ancak ikinci yarıda düşüş yaşadıklarını söyledi. 

Karşılaşmanın hakemi Barış Şimşek'in kararları konusunda ise Güneş, “Biz kollanıyoruz, hakemler bizi kolluyor. Bugün 4 orta saha oyuncusu sarı kart gördü. Arkadan gelen oyuncu var ama Negredo’ya ofsayt verdi" ifadelerini kullandıGüneş, bazı oyuncularının performansını da değerlendirdi. 

Aytemiz Alanyaspor karşısında alınan 1-0’lık galibiyetle puanını 53’e yükselten Beşiktaş’ta Teknik Direktör Şenol Güneş karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

"İlk yarıda biraz daha dikkatli olsak daha çok gol atabilirdik"

Maçı değerlendirerek sözlerine başlayan Güneş, “Çok koşan, dinamik, oyun disiplini olan, kontratağa uygun bir takımla oynadık. Son haftalarda aldığı sonuçlar oyununun karşılığı olan bir takımdı. İlk yarıda oldukça başarılıydık, etkili hücumlar yaptık ancak gole çeviremedik. İlk yarıda biraz daha dikkatli olsak daha çok gol atabilirdik. Rakibin ilk yarıda Emre ve Mbilla’yla attığı şut dışında etkisi yoktu. Ancak ikinci yarıda fiziksel düşüş de oldu. Kart gören oyuncular orta sahadan oldu. Milli takımlardan dönen oyuncular oldu. Vida dün geldi. Sezon başından bu yana milli takımlara giden oyuncularla çalışma imkanımız olmadı. Geçen hafta itibariyle Atiba, Oğuzhan ve Caner’in sakatlığı vardı. Oynadığımız oyununun kalitesi kadar fizik gücünün de iyi olması gerekiyordu. Rakip de agresifti. İkinci yarıda onların da etkili atak sayısı olmadı. Uzun topla atak yapmaya çalıştılar, bizim etkinlik sayımız azalmıştı. Orta sahadaki oyuncuların kart görmesi pozisyon zenginliğimizi azalttı” ifadelerini kullandı.

 “Orta sahada Talisca hariç herkes sarı kart gördü"

Galatasaray-Trabzonspor maçıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınan Şenol Güneş, 3 oyuncunun cezalı duruma düşmesiyle ilgili olarak, “Orta sahada Talisca hariç herkes sarı kart gördü. Kartları geri alamayız. Bu hafta 3 oyuncumuz yoktu. Her oyuncunun oynamasını isteriz ama oynamadığı zaman yapacak bir şey yok. Eldeki oyuncularımız iyi isimler, onlarla oynayacağız” dedi. 

Tecrübeli hoca, “Hücumda Negredo’nun hareket sahası kısıtlı olunca sadece Babel destek oluyor. Negerdo ve Babel’i alıp arkalarında Talisca’yı kullanmak istedik. Bu alternatifi yaparken eski oyun formatına dönebilirdik. Bugün çok başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Talisca’yı kenara aldık sonrasında. Gökhan’ın sızmaları oldu. Net pozisyonlarımız oldu ama net kullanamadık. Talisca’nın net pozisyonları oldu ama sonuca ulaşmadı. Caner’in de ortaları oldu. Sızma olarak Gökhan iyiydi ama pozisyon bulmak için yeterli değildi bugünkü oyun. Daha fazla gol bulabilirdik” açıklamasını yaptı.

“Love, psikolojik olarak etkilenmesin diye oynatmadım” 

Aytemiz Alanyaspor'dan devre arasında transfer edilen Vagner Love ile başlamamasına açıklık getiren tecrübeli teknik adam, "Psikolojik olarak Vagner Love'ın eski takımına karşı başlamamasını uygun gördüm. Sonra mecbur kaldım. Onu oynatmak zorunda kaldım." değerlendirmesinde bulundu.

"Lens'in niyeti iyi ama etkinliği az"

Jeremain Lens'in performansını değerlendiren Güneş, "Lens iyi çalışıyor. Pas ve arkaya sızmalarda daha iyi olabilir. Lens'in niyeti iyi ama etkinliği az." diye konuştu.

"Bu anlayışla Başakşehir maçında kesin puan alırdık" 

Alanyaspor’un geçişlerde iyi bir takım olduğunu ifade eden Güneş, “Rakiple ilgili bir durum var. Geçişleri iyi yapmanız gerekiyor. Her maçı ayrı tutmak lazım. Bu anlayışla Başakşehir maçında kesin puan alırdık. Savaştık” dedi.

“Hakemler bizi kolluyor! Arkadan gelen oyuncuya rağmen Negredo’ya ofsayt verdiler”

Karşılaşmanın hakemi Barış Şimşek'in kararları konusunda ise Güneş, şunları söyledi:

“Biz kollanıyoruz, hakemler bizi kolluyor. Bugün 4 orta saha oyuncusu sarı kart gördü. Top oynamayı düşünen biz miydik, rakip miydi böyle bakmak gerekir. Sahada bir ofsayt pozisyonu var, arkadan gelen oyuncu var ama Negredo’ya ofsayt verdi. Bugün hakemin yardımı olduğunu düşünmüyorum. Artık hakemlerle ilgili susma hakkımı kullanıyorum.” 

Rakibin agresif olduğunu da söyleyen Güneş, “İkili boğuşmalarda top kayıpları yaptık. Bu kayıplar olmasa oyun daha akıcı olurdu. İlk yarıda oyuna iyi başlayıp gol de bulduk ve rakibe de baskı yaptık. Rakip iyi çıkan bir takım. Gençlerbirliği’ni yendiler, Başakşehir’i yendiler. İyi bir takım. Özellikle Emre, Fernandes, Mbilla ve Efecan iki yönlü oynayan ve rakibe baskı yapan isimler” diyerek sözlerini sürdürdü.

“Mesut Hoca gayet başarılı gidiyor”

Mağlubiyetlerin oyuncular üzerinde negatif etki ettiğini söyleyen Güneş, “Bugün itibariyle baktığınızda rakibimiz Alanyaspor, 3 maçta 7 puan aldı. Rahat ve güvenli oynuyor. Ama 1, 2 maç kaybedince bu güven kaybolur. Bizim oyuncular bir dönem bir baktım, dan dun vurarak oynuyor. Bazen oyuncular kontrolü kaybedebiliyor. Bir süre sonra sahamızda kalıp oynayalım istedik. Alanyaspor topu kazanıp hızlı çıkıyor. Skorlar da oyunu etkileyebiliyor. Rakibe az pozisyon vermek için bekin daha kontrollü çıkması lazım. Bu da oyun akıcılığını etkiliyor” dedi.

Mesut Bakkal’ın, “İkinci yarıda biz mi baskı kurduk yoksa Beşiktaş mı bize izin verdi” sözlerinin hatırlatıldığı Şenol Güneş, “İlk yarıdaki Gençlerbirliği maçından sonra 'Yaptığımız taktikler tuttu' dedi. Bugün taktik yapmamış mıydı? Mesut hoca gayet başarılı gidiyor. Alanyaspor daha önceden de iyi çalışmıştı, iyi oynayıp kaybettiği maçlar vardı. Hücumu da savunmayı da iyi yapıyor. Mesut Hoca’yla daha da iyi yapıyor. Bizimle muhakeme yapmadan daha da güçlerini yükseltmelerini temenni ediyorum” dedi.

“Talisca’nın eksikleri var ama geleceği parlak”

Maçın tek golünü atan Anderson Talisca'nın yetenekli bir oyuncu olduğunu kaydeden Güneş, "İyi bir oyuncu. Milli takıma gitti geldi. Ne kadar etkilendi, düşünceleri nedir? Eksikleri var. Yeteneğiyle sonuç aldığınızda mükemmel, kötü oynadığında onun yüzünden yeniliyoruz oluyor. Genç oyuncu. Top kayıpları fazla, seçimleri bazen iyi olmuyor. Takımla oynasa daha etkili olacak. Şut atıyor, pas verebiliyor, dripling yapabiliyor. Talisca'nın geleceği parlak." şeklinde konuştu.

"Gökhan Töre beklediğimden iyi"

Güneş, uzun bir aradan sonra kadroda şans bulan Gökhan Töre'yi hafta içinde çift kale maçta denediğini anlatarak sözlerini şöyle tamamladı:

"Gökhan önemli sakatlık geçirdi. Hafta içindeki çift kale maçta ikinci yarı 30 dakika oynattım. Beklediğimden iyi oynadı. Gökhan'ı kesik kesik oynatacağım. Böyle devam edersek seneye yüzde yüz olacağını düşünüyoruz."

Aytemiz Alanyaspor maçının ardından Pazar günü izin yapacak siyah-beyazlı ekip, ligin 28. haftasında Göztepe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına 2 Nisan Pazartesi günü başlayacak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz