Futbol

Serdal Adalı'dan transfer vaadi

17 Ekim 2019 Perşembe 22:30 - Son Güncelleme 18 Ekim 2019 Cuma 00:14

Beşiktaş'ta başkan adaylarından Serdal Adalı, TRT SPOR’da projelerini anlattı.

Beşiktaş'ta başkan adaylarından Serdal Adalı, 20 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde TRT SPOR’un sorularını yanıtladı, projelerini anlattı.

"Beşiktaş çok büyük bir kulüp, bu borçlarla batmaz"

"Fikret Orman beraber çalışmayı teklif ettiğinde çok uzun süre düşünmedim. 2010'daki sorunlar ile 2018'deki sorunlar çok benzer. Daha önce çalıştığım arkadaşlarımın listemde olması çok normal. Kısa sürede de olsa çok iyi bir liste oluşturduğumuzu düşünüyorum. Kısa sürede 100 bin üyeye ulaşmak çok gerçekçi bir hedef olmaz. Beşiktaş çok büyük bir kulüp, bu borçlarla batmaz. Biz bunun altından kalkabilecek bir kulübüz. Mali konular bizim camiada diğer camialara göre fazla tartışılıyor. Kısa vadede ödememiz gereken borç hakkında bir hazırlığımız var çözeceğiz. Sorunları iyi bir ekiple çözebileceğimize inandım ve aday oldum. Ben zaten hiçbir zihniyetin devamı değilim. Ben kendi başkanlık çizgisi olan birisiyim. Bu bütçe disiplinini bozmadan devam edersek mali açıdan başarılı olacağımızı düşünüyorum."

"Devre arasında mutlaka bir forvet transferi yapacağız"

"Gelip gelmez oynayabilecek bir santrfora ihtiyacımız vardı. Taraftardan çok da baskı geldi. Ama yüzde yüz fayda getirmeyecek bir transferi yapmadık. Yoksa taraftarımızı mutlu etmek istemez miyiz? Daha önce yaptık bunları. 3-5 bin kişinin karşıladığı transferlerle taraftarımızı elbette mutlu etmek isterdik ama ekonomik şartlar izin vermiyor. Transfer düşüncemiz var. 3 kulvarda mücadele edeceğiz. Eksik olan yerlerin araştırmasına şimdiden başladık. Ciddi bir scout ekibimiz var. Devre arasında mutlaka forvet transferi yapacağız."

"Quaresma da arzu ederse Beşiktaş'ta jübile yapmasını isterim"

"Quaresma Beşiktaş'tan istediğimiz gibi ayrılmadı. Quaresma da arzu ederse Beşiktaş'ta jübile yapmasını isterim. Beşiktaş'ta futbolu bırakan herkese jübile yapmak çok hoş olur. Ekonomik sıkıntılarımızı çözersek Talisca da gelir, daha iyisi de gelir. Talisca’nın şu an aldığı 8.5 milyon maaş var. Ekonomik krizlerimizi çözelim inşallah."

"Amatör şubeleri kapatmadan yürütebileceğimiz bir sistem bulduk"

""Basketbol ve voleybol hariç amatör şubeleri tek sponsorla çözmek için sitem bulduk. Amatör şubelerin kar etme gibi bir şansı yok. Bununla ilgili geçen sene söylemiştim tek çözümü sponsorlar. Önümüzdeki günlerde tüm amatör sporların sorununu çözme gibi girişimlerimiz oldu. Haftaya resmi açıklama yapacağız diye umuyorum. Amatör şubeyi kapatmayı düşünmüyoruz. İster istemez mali şartlar bizi zorlar ama kapatmadan yürüteceğimiz sistemi bulduk. Sponsorlarla çözeceğiz bu işi. Beşiktaş’ın şu an tek ihtiyacı birlik beraberlik ile tek yumruk olmak. Ekip olarak bu sıkıntıları aşacağız."

"Beşiktaş'ın tek ihtiyacı birlik ve beraberliği sağlamak"

"Beşiktaş'ın şu anda tek ihtiyacı birlik ve beraberliği sağlamak. Yönetim taraftardan kopmuş, taraftar kendi içinde bölünmüş. Taraftarla çok yakın çalışarak bu işi çözeceğiz. Camianın içinde camiayı ayrıştırmaya çalışanlar var bunları çözeceğiz. Taraftarsız bir Beşiktaş olmaz. İhraç edilenler arasında çok iyi dostlarım var bununla ilgili hazırlığımız var. Kurul ile görüşüp temiz sayfa açmak istiyoruz. 20 milyonluk bir camiadan 14 bin kişi oy kullanıyor. Seçimden sonra birinci önceliğimiz üyelikleri gözden geçirmek olacak. Üyelik işlemlerini tekrar gözden geçirip bir şekilde yenileceğiz. Seçim öncesi bunu söylemek doğru değil ama Beşiktaş üyesi arasında Beşiktaşlı olmayanlar var 3-5 oy için onların orada olması bizim ayıbımız olur. Kulüp üyelerinden Beşiktaşlı olmayanlar temizlenecek. ‘Bindirilmiş Kıtalar’ söylemi çok mantıklı gelmiyor bana. Başladığım hiçbir görevi yarıda bırakmadım, seçilirsem Türkiye Jokey Kulübü (TJK) başkanlığına devam edeceğim. Beşiktaş televizyonunun kapatılmasını istemedim."

"BJK TV için herkes kapatılsın derken ben kapatılmasın dedim"

"BJK TV için herkes kapatılsın derken ben kapatılmasın dedim. Fikret Orman 'Günde kaç saat izliyorsun' dedi. Kapatmak benim fikrim değildi. Ben açık kalmasını istiyordum. Şube kapatılması konusuna girilince kapatılsın istedim. Tekrar açılır mı, onun için çözümler arayacağız. Hiç kimse işinden olsun istemem mali yönünden bakarsak bu iş zor verilen kararlar oluyor."

"İnşallah Abdullah Avcı ilk şampiyonluğunu Beşiktaş'ta yaşar"

"İnşallah bu hafta galip gelip, Galatasaray’ı da yenersek teknik ekip hakkında konuşulacak bir şey kalmaz. Ben takıma ve teknik ekibimize güveniyorum. Abdullah Avc'nın sıkıntıların altında kalkabilcek gücü var. İnşallah sene sonunda Abdullah Avcı ilk şampiyonluğunu Beşiktaş’ta yaşar."

"Bizim birinci önceliğimiz faiz yükünden kurtulmak"

"Bizim birinci önceliğimiz faiz yükünden kurtulmak. Rahmetli Süleyman Seba’dan itibaren bir metre bir gayrimenkul ekleyememişiz. İlk amacım tesislerin tapusunu almak. Bir iki projem var önümüze somut paralar gelmeden açıklamak istemiyoruz. Faizi durdurup yerinde saydıracak duruma getirmeye çalışacağız. Sponsoru açıklayamam, resmi imza olmadan firma ismi açıklayamam Amatör branşlar dahil tek sponsor ile çalışacağız."

"Genç hakemlerin ilk haftalar verip bizi deneme tahtası olarak mı görüyorlar" 

"Biz aslında takımı savunduk, hatalara tepki verdik ama medya önünde olmadığı için taraftarımız bunu görmedi. Geçen maçta ki hakem, genç hakem ama böyle hatalar olmaz. Genç hakemlerin ilk haftalar verip bizi deneme tahtası olarak mı görüyorlar. Hakem hataları neye göre yapılıyor hiç anlamıyoruz. Genç hakemlere de yazık 4 maçın haricinde bu tip maç verirseniz hata yapar ona da yazık . Böyle hakemlerin başlama maçı büyük maçlar olmamalı. Beşiktaş maçına verilmesin. İnşallah bir hata olmaz biz açıklama yapmak zorunda kalmayız. Beşiktaş deneme tahtası haline gelmesin. Hatadan sonra verilen kararlar hiç bir şeyi düzeltmiyor hata olduktan sonra hakemin sözleşmesini yırtmışsınız, hakemliğini bitirmişsiniz bu bizim emeklerimizi toparlamıyor bir senemizi yok ediyor. Önemli olan hakem hatası olmadan düzeltmek. Hata olduktan sonra ne işe yarar. Hakemlerin kötü niyetli olduklarına inanmak istemiyorum önemli olan bize veya herhangi bir kulübe olan hata üstüne geldiğin zaman ortaya çıkıyor. Diğer kulüpler gibi hakemi kontol altına almak için çıkıp konuşmak istemiyoruz. 4 büyüklerin maçını yönetmemiş ilk defa bizde denen birini veriyorlar buna izin vermeyeceğiz.

"Federasyonla olan ilişkimiz gayet iyi gidiyor"

"Federasyonla olan ilişkimiz gayet iyi gidiyor. Yönetimde yeni inşallah iyi giderler. Diğer kulüplerle sorunlar oluyor ama hemen düzeliyor. Biz sorunsuz ilerlemek istiyoruz. Kulüp başkanları ile eskisi gibi gergin olmayan ortamlar yapacağız hepimiz de aynı işi yapıyoruz. Gerginliğe asla gerek yok. Eski efsane isimlerle çalışacağız geçtiğimiz hafta eski futbolcular derneğimize ziyarete gittim futbolcu yönetecek kişi futbolun içinden gelmeli diye bir açıklaması vardı Süleyman Seba’nın çok doğru bir karar bizim planımızda var bunu nasıl monte ederiz çalışmalar yapacağız. Eski futbolcu yönetim listemizde yok teknik direktör olanlar var, çalışanlar var listede yoklar. Bizim dernekte kısmet olursa başkan olarak bir araya gelip çözüm arayacağız. En azından akademik kısmında bize yardımcı olacaklar. Alt yapıyı Ümraniye’ye taşıyacağız planlarımız var."

"Kale arkası koltuklarını kaldırmayı deneyeceğiz"

"Kale arkası koltuklarını kaldırmayı deneyeceğiz. UEFA maçlarında tekrar takma sorunu var ama yine bir şeyler yapmaya çalışacağız. Misafir tribünün yerini değiştiremiyoruz. Giriş çıkış güveninden dolayı. Kadın yönetici listemizde vardı son dakika rica etti bizden çıktı. İnşallah kazanırsak olacak birileri."

"Biletlerde öğrencilere indirimli projemiz var"

Beşiktaş ile yatıp Beşiktaş ile kalkan biriyiz. Yaşadıklarımız bizim sevgimizi azaltmaz. Maddi manevi ne hakkım varsa helal olsun. Ben öyle en ufak üzüntü duymuyorum hapis yatmam ile ilgili konuşmak istemem. Üyelik konusunda indirime girmek için genel kurula gitmemiz lazım Biletlerde ise öğrencilere indirimli projemiz var bu sezon yetişmezse bile önümüzde ki sezon indirim yapacağız üniversiteli öğrencilerimize ait bir tribün ayırıp onlara göre kombine düşüncelerimiz var."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz