Futbol

Sergen Yalçın'dan şampiyonluk sözleri

10 Mart 2020 Salı 23:05 - Son Güncelleme 10 Mart 2020 Salı 23:22

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, zirve yarışı hakkında konuştu. Ligi ilk dört içerisinde bitirebileceklerini söyleyen Yalçın, şampiyonluk için ise "Bizim açımızdan zor bir hedef" dedi.

Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

Bu sezon kıran kırana bir lig yarışı olduğunu söyleyen başarılı teknik adam şampiyonluk için, "İşimiz zor. Açıkçası şampiyonluk zor. Trabzon var, diğerleri var. Biz her maçımıza kazanmak için çıkıyoruz. Ne kadar üstte bitirebilirsek ligi o kadar iyi" dedi.

İmza törenine ilişkin konuşan Yalçın, "İmza töreninde ben şok oldum, çok şaşırdım. Taraftarın o ilgisi, alakası, beni hem çok duygulandırdı, hem de sorumluluğumuzun ne kadar fazla olduğunu hissettirdi. Eyvah, nereye geldik, yandık, ne yapacağız dedim" ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın son olarak taraftarın kendisine gösterdiği destek sebebiyle de sorumluluğunun arttırdığını belirtti.

Puan sıralamasında önlerinde birden fazla takım olmasının kendileri için büyük bir dezavantaj olduğunu belirten Yalçın, ligi büyük ihtimalle ilk dört içerisinde bitiririz dedi.

Sergen Yalçın, sezon sonunda bazı oyuncularla vedalaşmak zorunda olduklarını ifade ederek, "Belli başlı oyuncularımız var, koyuyorsun oyuncuyu, atletik bir oyuncu, çabuk oyuncu ama yansıtmıyor sahaya. Sonra diyoruz ki bu oyuncu yetenekli oyuncu. Ne yapayım yetenekli oyuncuysa? Bana sahada iş yapmıyorsa anlamı yok ki" dedi.

"Burası Beşiktaş"

Şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturmak istediklerini söyleyen Yalçın, "Sezon sonu transfer konusuna bakacağız. Yönetim de bizi zorlayacak ama kaliteli kadro kurmak istiyoruz. Burası Beşiktaş. Şampiyon olmak zorundayız. Ne derece bu kaliteli kadroyu kurabileceğiz, onu da bilmiyoruz açıkçası" değerlendirmesinde bulundu.

47 yaşındaki teknik adam, Türkiye Futbol Federasyonunun getireceği yaptırımlar ile kulübün bütçesinin 35 milyon euroya kadar düşebileceğini de açıkladı.

Beşiktaş'ın oynayacağı oyunu oynatmaya çalıştıklarını ifade eden Yalçın, "Hangi kadro olursa olsun, Beşiktaş kendi oyununu oynayacak. Sistemimize uygun oyuncular almaya çalışacağız, sisteme uygun oyuncular devam edecek. Sisteme uymuyorsa, gidecek, oynamayacak" dedi.

"Bizden önce iki 6 numara vardı"

Oyun sistemine dair açıklamalar yapan başarılı teknik adam, "Kaleci haricindeki 10 futbolcunun da hücuma destek olması lazım. Bizden önceki süreçte iki tane 6 numara vardı takımda... Biz geldikten sonra Elneny'deki performans değişimi fazla oldu. Çok ofansif özelliği olmayan, sadece pas bağlantısını kuruyordu. Biz ona daha farklı bir sorumluluk verdik. Daha öne çıkmasını istiyoruz. Son maçta Burak'ın golünde asist Elneny'den geldi" ifadelerini kullandı.

"Oyuncular maaşlarını alıyorlar"

Maddi durumun iç açıcı olmadığını dile getiren Sergen Yalçın, "Ciddi sıkıntılarda yola devam etmeye çalışıyoruz. Şampiyon olduğumuz sene de maddi olarak sorun yaşıyorduk. Oyuncular ödemeleri geç alıyorlar ama alıyorlar. 2-3 ay geçse de alıyorlar" dedi.

"Adem Ljajic'e saklanıyorsun dedim" 

Adem Ljajic'in performansına da değinen Yalçın, "Ljajic eğer İstediğimiz seviyeye gelirse, bizim istediğimiz oyunu oynarsa, kullanabiliriz. Beklediğimiz oyunu oynamayan, performans vermeyen bir oyuncuyu maalesef kullanamayız. 'Saklanıyorsun ve kaçak oynuyorsun' diye kendisine de söyledim" ifadelerini kullandı.

''Guardiola ve Klopp'un işi daha kolay"

Her teknik direktörü örnek alıp almadığı sorusuna Yalçın, "Açıkçası kimseyi örnek almıyorum. Herkesin çalıştığı şartlar farklı. Guardiola gelsin burada çalışsın. Herkes Klopp ve Guardiola'ya tapıyor. Fenomen oldular. Doğru mu bu? Değil. Salah ve Mane'yi ben alamıyorum. Onlar alıyor. Bana da verin 300 milyon euroluk bütçe bakalım o zaman! Löw'le çalıştım. Çok da iyi bir teknik adamdı ama Adanaspor'u küme düşürdü, Almanya'yı ise Dünya şampiyonu yaptı" yanıtını verdi.

Kaynak: TRT SPOR 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz