Futbol

Şike Davası'na zorla getirilecekler

08 Temmuz 2015 Çarşamba 16:42 - Son Güncelleme 08 Temmuz 2015 Çarşamba 17:02

Yeniden yargılama kararı verilen Şike Davası'nda 3'üncü duruşma görüldü.

31 sanığın yeniden yargılandığı dava İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Aralarında Fenerbahçe kulübü Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 29 sanık duruşmaya katılmadı.

Tanıklardan Bülent Uygun ve Cengiz Zülfikaroğlu mahkeme tarafından dinlendi. Mahkemede Trabzonspor Kulübü avukatı, Spor Tahkim Mahkemesi ve UEFA kararlarının da dosyaya girmesini istedi. Fenerbahçe Kulübü avukatları mahkemeden Tape'lerin dosyadan çıkarılmasını talep etti. Tanık ve avukatların dinlenmesinin ardından kararını açıklayan mahkeme dosyayı, mütalaa için savcılığa gönderdi.

Duruşmayı 18 Eylül 2015 tarihine erteleyen mahkeme dinlemelerin delil olarak kabul edilmemesine hükmetti. Mahkeme, çağrılmalarına rağmen tanıklık yapmaya gelmeyen Lütfi Arıboğan, Abdullah Avcı, Ali Parlak ve Göksel Gümüşdağ'ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Kendisine şike davasında kumpas kurulduğunu iddia eden Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı önemli bir karar aldı. Savcılık, soruşturma kapsamında alınan dinleme kayıtlarının orijinalini İstanbul 13'üncü ağır ceza Mahkemesi'nden istedi. Savcılık orijinal kayıtlar ile tapeleri karşılaştırarak tutanakların doğruluğunu araştıracak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz