Futbol

Şimdi neredeler: Nobre

15 Mayıs 2021 Cumartesi 10:10 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2021 Cumartesi 10:42  |  Kaynak : TRT SPOR

Ülkemizde Fenerbahçe ve Beşiktaş da dahil olmak üzere birçok farklı takımda forma giyen, 100'ler Kulübü'nün de bir üyesi olan ve Türk vatandaşlığına geçen Mert Nobre şu anda nerede, ne yapıyor?

1999 yılında ülkesi ekiplerinden Parana formasıyla profesyonel kariyeri başlayan Nobre, 2002 yazında Brezilya'nın köklü kulüplerinden Cruzeiro'ya transfer oldu. Cruzeiro'da çok forma şansı bulamayan ve yarım sezonluğuna Japon ligi takımlarından Kashiwa Reysol'a kiralanan Nobre, burada da istediği performansı sergileyemedi. 

2004 kış transfer döneminde Fenerbahçe'ye transfer olan ve kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Nobre, 2006 yazında ise 3 büyüklerden Beşiktaş'ın yolunu tuttu. Siyah beyazlılarda 5 sezon forma giydikten sonra sırasıyla Mersin İdman Yurdu ve Kayserispor'un başarısı için ter döktü ve bir sezonluğuna FC Wil 1900 formasıyla İsviçre'de de boy gösterdi.

2016'da BB Erzurumspor formasıyla Türkiye'ye geri dönen Nobre, son olarak Gençlerbirliği forması giydiği dönemde 2019 yılında profesyonel kariyerini sonlandırdı. Futbolu bıraktıktan sonra antrenör olarak yeşil sahalarda görev yapmaya devam eden Nobre, şu anda Altay teknik direktörü Mustafa Denizli'nin yardımcılığını yapıyor. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz