Futbol

Şimdi neredeler: Vahid Halilhodzic

13 Mayıs 2021 Perşembe 09:12 - Son Güncelleme 13 Mayıs 2021 Perşembe 09:12  |  Kaynak : TRT SPOR

Ülkemizde iki farklı dönemde Trabzonspor'u da çalıştıran 68 yaşındaki deneyimli teknik adam Vahid Halilhodzic şu anda nerede, ne yapıyor?

Eski Yugoslavya ve Bosna-Hersek'in gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Halilhodzic, adından ilk olarak Fransa liginde söz ettirdi. Nantes'ta oynadığı futbol ve attığı gollerle "gümüş ayakkabı" ile ödüllendirilen Halilhodzic, sonrasında bir başka Fransız ekibi olan Paris Saint Germain'e imza attı. Burada da gollerini sıralamaya devam eden Halilhodzic, yıldızını iyice parlattı.

Teknik direktör olarak da önemli başarılara imza atan Halilhodzic, 2000'li yılların başında sırasıyla Ligue 1 ekipleri Lille, Rennes ve PSG'yi çalıştırdıktan sonra Süper Lig'e ilk kez adım attı. 2005'te bir sezon Trabzonspor'da çalıştıktan sonra Suudi Arabistan'ın ünlü takımı Al-İttihad'la anlaşan Halilhodzic, 2008'de ise Fildişi Sahili'nin başına geçerek ilk kez bir milli takımın başına geçti.

2014 FIFA Dünya Kupasında Cezayir'i çalıştırırken takımıyla ikinci tura çıkan ve Cezayir'e bir ilki yaşatan deneyimli teknik adam, Dünya Kupası macerası sonrası tekrar Trabzonspor'a imza attı. Bordo mavili kulüpte ikinci döneminde de istediği başarıya ulaşamayan Halilhodzic, 2019 yılından beri Fas milli takımını çalıştırıyor.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz