Futbol

Sneijder'i övdü, Bruma'ya yol gösterdi!

07 Ekim 2016 Cuma 12:32 - Son Güncelleme 07 Ekim 2016 Cuma 09:50

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink, önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, takımının yeni sezondaki performansını överken, daha fazla gelişim kaydetmeleri gerektiğini söyledi.

Hollandalı teknik adam, Galatasaray dergisinin ekim ayı sayısına verdiği röportajda, geride kalan sezonu 6. sırada tamamlamış olmalarının takımı olumsuz etkilediğini, farklı bir yapı kurarak yollarına devam ettiklerini aktardı.

Geride kalan yılın oyuncular için zor bir sezon olduğuna dikkati çeken Riekerink, "Galatasaray, üst düzey oyunculardan kurulu, büyük bir kulüp. Ligi altıncı sırada tamamlamak insanları mutlu edemez. Bu durum, oyuncuları da etkiledi. Ancak yeni sezonda birçok şey farklı oldu. Farklı bir yapı kurduk, yeni oyuncular aramıza katıldı. Üst üste maçlar kazandık ama hala daha iyi olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Sezon öncesi takımın problemli yönlerini analiz ettiklerini anlatan Hollandalı çalıştırıcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Savunmada bir oyuncuya ihtiyacımız vardı, sağ bek için alternatif bir isim düşünüyorduk ve forvet almamız gerekiyordu. Çok sayıda oyuncu üzerinde düşündük. Bu dönemde oldukça iyi bir iş birliği yaptığımıza inanıyorum. En sonunda ihtiyacımız olan noktalara gerekli takviyeleri yaptık. Finansal olarak doğru dengeyi de yakalamamız gerekiyordu. Ayrıca bir oyuncu üzerine yoğunlaşırken, diğer ihtimalleri de göz önünde bulundurmalısınız. Transfer sezonunun son günlerinde, Nigel de Jong’un takımımıza katılabileceğini öğrendik. Bizim adımıza bir fırsattı ve hızlı bir şekilde bu transfer gerçekleşti."

- "O, benim için hala aynı Wesley"

Riekerink, Ajax Futbol Akademisi'nde beraber çalıştığı Wesley Sneijder'in, aradan yıllar geçmiş olsa da kendisi için aynı kişi olduğunu anlattı.

"O, benim için hala aynı Wesley, değişen hiçbir şey yok." görüşünü paylaşan Riekerink, "Eğer bir çocukla o yaşta tanışıyorsanız, öncelikli özelliği sahada sergilediği değildir. Aslında kim olduğunu, en saf halini görürsünüz ve 20 yıl sonra karşılaştığınızda, o hala aynı insansa, bu size büyük mutluluk verir. Wesley de benim için öyle." açıklamasında bulundu.

- "Bruma, kariyeri için önemli bir aşamada"

Sarı-kırmızılı teknik adam, takımın yıldızı parlayan isimlerinden Bruma'nın, kariyeri açısından önemli bir aşamada olduğuna inandığını söyledi.

Portekizli oyuncunun, takımın en genç isimlerinden biri olduğunu hatırlatan Riekerink, "Şu an kariyeri için önemli bir aşamada. Pozisyonunu korumalı ve tecrübeli oyunculardan ders almaya, onları izlemeye devam etmeli. Sadece Bruma için değil, Sinan Gümüş ve o yaş grubundaki diğer oyuncular için de aynısı geçerli." şeklinde görüş belirtti.

- "Takım oyuncusuyum"

Jan Olde Riekerink, kendisini "bir takım oyuncusu" olarak tanımlarken, Galatasaray'daki sürecini şu ifadelerle değerlendirdi:

"Ben hiç değişmedim. Herhangi bir maddi talebim olmadan, sadece yardımcı olabilmek adına zor bir dönemde göreve geldim. Pek iyi geçmeyen sezonda, hep birlikte bir kupa kazandık. Yeni bir yapıyla tekrar güçlü bir takım kurabileceğimiz konusunda fikir verdik. Yönetimimizle beraber yaptığımız çalışmalar sonunda, mantıklı noktalar üzerinde durarak, oyun sistemimize uygun isimler aldık. Bir takım oyuncusuyum. Teknik heyetin, sağlık ekibinin, burada bizimle beraber çalışan idare ve iletişim ekibinin ne denli önemli, değerli olduğunu biliyorum. Buna göre hareket ediyorum. Biliyorum ki saydığım unsurlar olmadan başarıya ulaşamam."

Ayrıca, açıklamasında Galatasaray taraftarına da yer veren Riekerink, "Taraftarların benim için yaptıkları çok özel. Son yedi ayda yaptıklarımıza saygı duyduklarını hissedebiliyorum ve bunun için her birine müteşekkirim." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz