Futbol

Sow'un en büyük rüyası

18 Aralık 2013 Çarşamba 21:02 - Son Güncelleme 18 Aralık 2013 Çarşamba 21:10

"Gerçek Ballon ‘D’or’u ise hiç düşünmedim. Aslında o her futbolcunu rüyasıdır."

Senegal’de Yılın Futbolcusu seçilen Moussa Sow, bu ödülün Lille’den ayrılarak Fenerbahçe’ye transfer olduğunda kendisini eleştirenlere en güzel cevap olduğunu ima etti

Ülkesinde yılın futbolcusu seçilen Fenerbahçe’nin Senegalli forveti Moussa Sow, duygularını ülke basını ile paylaştı. Senegal spor medyasının kullandığı oylar sonunda Chelseali Demba Ba ve Newcastle United’dan Papis Cisse gibi isimleri geride bırakarak Senegal Ballon D’or’u kazanan 27 yaşındaki oyuncu, “Bu tip gurur verici ödüller almak çok güzel. Özellikle de kendi ülkenizin gazetecileri tarafından verilirse daha bir anlamlı oluyor” dedi.

Sow, “Bu tip ödüller sizi kamçılar ve her zaman daha ileriye gitmeye, kendinizi geliştirmeye zorlar. Gerçek Ballon ‘D’or’u (Altın Top) ise hiç düşünmedim. Aslında o her futbolcunun rüyasıdır” diye konuştu.

Neden Fenerbahçe?

Türkiye’deki macerasına da kısaca değinen Moussa Sow şunları söyledi:

“Fenerbahçe’de herşey benim için yolunda gidiyor. Başlangıçta insanlar neden benim Lille ile yollarımı ayırıp Fenerbahçe’ye geldiğimi anlamamışlardı. Hatta kariyerimin nasıl sonlanacağını merak ediyorlardı. Ancak işte istediğiniz şeye ulaşmak çaba gerektiriyor.”

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz