Futbol

Spor camiasından "15 Temmuz" mesajları

15 Temmuz 2019 Pazartesi 12:40 - Son Güncelleme 15 Temmuz 2019 Pazartesi 13:43

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti. Spor camiası da gün dolayısıyla mesajlar yayımladı. Şehitler anıldı, demokrasiye ilelebet sahip çıkılacağı vurgulandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitler anılıyor, demokrasiye sahip çıkma konusunda kararlılık sergileniyor. Spor kulüpleri ve federasyonlar da gün dolayısıyla mesajlar yayımladı.

TFF

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, ''15 Temmuz'u Unutmadık'' başlığı yayımladığı mesajında, "15 Temmuz mermi, tank, bombalara karşı tek vücut göğsünü siper eden milletimizin gösterdiği direnişle, hainlere karşı kazandığı unutulmayacak, unutturulamayacak bir zaferdir. 15 Temmuz aynı zamanda, köklü tarihiyle yıkılmaz bir kale olan, hiçbir kuvvet karşısında diz çökmeyen yüce Türk milletinin özgürlük sembolüdür" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde harekete geçen Türk milletinin hain darbe girişimine birlik içinde karşı koyduğunu vurguladı. Koç, "Türkiye Cumhuriyeti Atatürk'ün izinde ilelebet yaşayacak ve bu karanlık terör örgütlerine hiçbir zaman teslim olmayacaktır" dedi.

Beşiktaş

Beşiktaş Kulübü'nden "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi Saygıyla ve Rahmetle Anıyoruz" başlığı ile yapılan açıklamada, "15 Temmuz'un yıl dönümünde sahip olduğumuz en büyük gücün; milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunu tekrar hatırlamalıyız" denildi.

Galatasaray

Galatasaray kulübü de "Darbelerin karşısında demokrasinin yanındayız" başlığı yayımladığı mesajda, ''Demokrasi destanı yazan Milletimize bir kez daha teşekkür ediyor; aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz'' ifadelerini kullandı.

Trabzonspor

Trabzonspor Kulübü de sosyal medya hesabından ''15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini engelleyerek bize 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü miras bırakan kahramanlara selam olsun'' mesajını yayımladı.

Medipol Başakşehir

Turuncu-lacivertli kulübün sosyal medya hesabından paylaşılan videolu mesajda, "15 Temmuz bir milletin varoluş ateşini körükleyen destanıdır. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'mizi rahmet ve saygıyla anıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da mesajında, "Hain terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına ve refahına yönelik saldırısına milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde benzeri görülmemiş bir direniş gösterdi" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda spor federasyonu ve kulüp de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şehitleri andı, demokrasiye destek verdi.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz